Vesti/Najnovije
25.08.2022.

Sve D&D knjige koje će biti objavljene 2023

Dobra priča traje

Nedavni "Wizards Presents" livestream je dao  Dungeons & Dragons fanovima uvid u budućnost igre, uključujući sve knjige koje su trenutno predviđene za izdavanje 2023. Između predstojećih avantura, podešavanja i drugih sourcebooks, D&D's 2023. linija će jednom rukom istražiti nove niše za igru, a drugom posegnuti do njenih korena.

Sa "One D&D" na vidiku, 2023. će biti poslednja puna godina u kojoj Dungeons & Dragons 5th edition uživa u tome što je najnovija iteracija igre i čini se da izlazi sa praskom. Wizards of the Coast je najavio  mnoštvo projekata tokom svoje prezentacije, pri čemu je postavka za 2023. služila kao tizer stvari koje dolaze više od bilo čega drugog. Sadržaj prezentacije bio je više fokusiran na Magic: The Gathering nego na Dungeons & Dragons, pri čemu je većina D&D vremena otišla na već najavljene projekte, kao što je nedavno objavljena knjiga Spelljammer i predstojeća kampanja Dragonlance & board igra i otkrivanje igre "One D&D" sistema.

Uprkos nedostatku pojedinosti o D&D projektima ya 2023. godinu, još uvek ima mnogo razloga za uzbuđenje. Svaka od pet knjiga pokriva veoma različitu nišu, a neki od nedavnih materijala za testiranje igre mogu dati nagoveštaj šta obožavaoci mogu da očekuju.

Dungeons & Dragons će započeti 2023. Keys from the Golden Vault, avanturističkom antologijom koja se očekuje u ranim zimskim mesecima. Među mnogim avanturama koje su već dostupne za D&D 5. izdanje, one predstavljene ovde se ističu jer sve prate dugo očekivanu temu: pljačke. Svaka od avantura u Keys from the Golden Vault vrtiće se oko sopstvene pljačke, što je čini idealnom investicijom za sve DM-ove ili igrače koji žele da uspostave sopstveno D&D kriminalno carstvo. Ovaj koncept je dotaknut ranije u avanturi Waterdeep: Dragon Heist, ali je taj proizvod u prošlosti kritikovan zbog toga što nije doživeo uspeh. Sa Keys from the Golden Vault se naizgled nastavlja igra.

Sledeće posle Keys from the Golden Vault sledećeg proleća biće džinovska knjiga sourcebook pod nazivom Bigby Presents: Glory of the Giants. Divovi su jedno od D&D-ovih najpoznatijih fantastičnih stvorenja, sa iznenađujuće dubokom istorijom i hijerarhijom.Glory of the Giants će sigurno istražiti iskustvo divova u najikoničnijim postavkama igre, pružajući DM-ovima i igračima opcije da učine divove u svojoj igri još posebnijim.

Krajem maja ove godine, Wizards of the Coast su objavili materijal za testiranje igranja koji pokriva nove podklase sa gigantima i podvige za D&D, tako da će se revidirane verzije tih opcija verovatno pojaviti u ovoj knjizi. Ako su D&D-ova prethodna proširenja o specifičnom predanju bilo koji pokazatelj, Bigby Presents: Glory of the Giants će sigurno uvesti ne samo ove nove opcije karaktera, već i mnoštvo novih čudovišta sa ukusom, magičnih predmeta i sistema za preuređenje divova i prisustvo u bilo kom okruženju igre.

Treći proizvod u liniji za 2023. biće poznat prizor mnogima koji su igraliD&D 5th Edition: knjigu kampanje u punoj dužini sa radnim naslovom"Phandelver Campaign."  Ova knjiga će preuzeti avanturu Lost Mine of Phandelver koja je bila uključena u originalni početni set petog izdanja i proširiti je kako bi postala punopravna kampanja. Malo informacija o avanturi je dato tokom strima Wizards Presents, ali je zatvoreni događaj za štampu otkrio da će ovaj povratak D&D-ovog Phandelvera biti kosmička horor kampanja. Originalni Lost Mine of Phandelver je sadržao mnoge klasične fantazijske elemente, bez previše lutanja u D&D-ovu vlasničku čudnost kako bi se dopao novim obožavaocima, ali izgleda kao da su Phandalinovi problemi povećani kako bi se uklopili u igru višeg nivoa i kosmičku prirodu nedavnih proizvoda igre.

Nakon povratka u Phandalin, igrači D&D moći će da iskuse još jedan ešalon čudnosti u obliku The Book of Many Things. Ova kolekcija novih opcija će uzeti veliku inspiraciju iz Deck of Many Things, jedne od D&D najlegendarnijih i najhaotičnijih magičnih predmeta. U 5th edition igre, izvlačenje karte iz špila može učiniti bilo šta, od zarobljavanja duše lika na skrivenoj lokaciji do ispunjenja do tri želje. Nedavni playtest materijal je predstavio "Deck of Many Things" čini za D&D, što će sigurno biti među novim dodacima uključenim u The Book of Many Things.

 

Zaokružujući D&D za sledeću godinu izdanja je povratak Planescape, klasične D&D postavke koja datira iz 2. izdanja igre. Kako multiverzum D&D nastavlja da se širi, sada je savršeno vreme da se ponovo uvede koncept koji se fokusira na takve kosmičke poslove. Nova verzija Planescape će sigurno pružiti obilje znanja o različitim ravnima, ali će njen glavni fokus verovatno biti Sigil, the City of Doors. Sigil služi kao neka vrsta čvorišta i naseljen je svim vrstama frakcija i stvorenja iz različitih svetova; to je u suštini više gradska verzija D&D-ove novopredstavljene Radiant Citadel.

Igrači veterani željni povratka u Sigil i novi igrači koji traže više neobičnih opcija teba da pripaze na Planescape. Čak i sa malo potvrđenih informacija o D&D proizvodima za 2023. godinu, njihovi naslovi i sinopsi sami po sebi daju uvid u to koliko će svaka od ovih nadolazećih knjiga biti raznolika i intrigantna. Sa revidiranim verzijama mnogih nedavnih testova za reprodukciju koji su zvanično objavljeni i sa potpuno novim sadržajem koji je predstavljen, čini se da će sledeća godina biti upakovana da sa jednim naslovom koji će iću za drugim.

Kako se približava "One D&D" Dungeons & Dragons 5th edition nastavlja da nudi značajne dodatke svom sistemu, odajući počast njegovoj istoriji i utirući nove puteve na kojima igra može da nastavi da se razvija.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lampe MOS087
Spremi se za sledeću D&D partiju sa D12 lampom koja svetli u više boja i nap...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Hero izdanje sadrži Hero Cape, dva skina za igrača, ljubimca pile i dve ekspanzije: Jun...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Šolja po uzoru na D12 kockicu iz D&D igara Dolazi u brendiranoj kutiji, sja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
25.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama.
23.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Tekst koji smo preneli pre par dana Vas je kako vidimo zainteresovao, pa ćemo se malo više posvetiti igrama i horoskopskim znakovima. Danas se bavimo ...