Vesti/Najnovije
26.08.2022.

Igre u stilu RED DEAD REDEMPTION

Retke vestern igre

Uprkos tome što je bila jedna od dominantnih tema u medijima tokom prošlog veka, vesterni poput Red Dead Redemption 2 su bili van mode tokom većeg dela životnog veka video igara. Do 1980-ih, svet je bio fasciniran pravim američkim herojima, gospodarima univerzuma i mutiranim kornjačama nazvanim po slikarima renesanse. Obračuni u podne nisu česti pa je manji izbor igara smeštenih na Divljem Zapadu nego što bi se moglo pomisliti. Ipak, za igrače kojima je malo postalo dosadno da po ko zna koji put igraju Rockstar spektakla otvorenog sveta, postoji par alternativnih opcija.

Svi znaju dve igre u Red Dead seriji do sada. Zbog 2 u naslovu, većina igrača će barem biti svesna originalnog Red Dead Redemption, čiji je RDR2 direktan nastavak. Original Xbox 360/PlayStation 3 i dalje se drži čak i u poređenju sa nastavkom, a neki više vole njegov lakši ton od Rockstarovog izdanja iz 2018.

Ono što manje igrača može znati je treća igra, poznata kao Red Dead Revolver. Prvobitno je Capcom objavio za PlayStation 2 i Xbox kao nastavak njihovog klasičnog arkadnog hita Gun.Smoke. Rockstar je kupio igru i studio iza nje pre objavljivanja 2004. Iako joj nedostaje otvoreni svet sledeće dve igre u seriji, ona uvodi Dead Eye mehaniku i nekoliko drugih narativnih elemenata koji će se nastaviti dalje u poznatijim nastavcima. Pošto su vestern igre tema pre nego žanr, igrači koji žele da iskuse punu širinu kaubojskih igara moraće da imaju raznolik ukus. Od video snimka u punom pokretu do arkadnog snimanja, protagonisti sa šeširima bili su posvuda tokom godina. Preporučujemo da proverite sledeće igre.

 

SUNSET RIDERS

Manje poznat naslov iz Konamijevog zlatnog doba arkadnih igara, Sunset Riders je arkadno izdanje iz 1991. koje je na kraju dobilo portove za Super Nintendo i Genesis. Igrači preuzimaju ulogu do četiri lovca na glave koji ubijaju tražene odmetnike pucnjavom u Contra stilu. 

Igra je postala poznata po tome što nije objavljena na platformi za ponovno izdanje arkada iz Xbox 360 Game Room, ali je sada deo Hamster’s Arcade Archives linije za PlayStation 4 i Nintendo Switch-u.

MAD DOG MCCREE

Nekoliko legendarnih FMV igara sa lakim oružjem koje su se premijerno pojavile u arkadama ranih 1990-ih i koje su na kraju završile na modernim platformama kao što su Nintendo Wii, PlazyStation 3 i iOS, igrice Mad Dog McCree su malo glupe i preterane. 

Igrači preuzimaju ulogu stranca lutalice koji ima zadatak da ubije čitav grad pun vrednih saradnike ozloglašenog bandita Mad Dog McCree. Pucnjava, prinudno čitanjei scene smrti koje prkose fizici.

GUNS’N’STORIES: BULLETPROOF VR

Ova igra je virtuelna realnosta pucanja. Ima mnogo zabavnih scena, zanimljivih neprijatelja i nekako čak i smešnijeg oružja od Wild Guns. Govorimo o munjama, o velikom pištolju za bacanje plamena,  zabavne i lude stvari koje je dodatno poboljšala stalna naracija starog glavnog lika.

Neki bi to mogli pomisliti da je to suludo brbljanje starca koji se napola pogrešno seća šta se dogodilo, a napola otvoreno laže neko dete… A neki bi bili u pravu. Ali ozbiljno, Guns’n’Stories: Bulletproof VR (zaista, to je tako nezgodan naziv) je smešan, zabavan i sadrži najbolji kvalitet koji VR igra može imati; Biti dovoljno zabavan da i više puta poželite da je igrate.

CALL OF JUAREZ: BOUND IN BLOOD

Techland i njihov serijal Call of Juarez je skriveni dragulj među poslednjih nekoliko generacija igara. Ovo se posebno odnosi na Call of Juarez: Bound in Blood. Igre predstavljaju autentični svet divljeg zapada i veliku priču ispričanu u nekoliko igara. 

Treća igra, Call of Juarez: The Cartel, pokušava da stvori neozapadnu priču koja se uvlači u generičke moderne trope, ali prva dva unosa u trilogiji i dalje vredi odigrati na Xbox 360, PlayStation 3 i PC-u.

CALL OF JUAREZ: GUNSLINGER

Uglavnom nepovezani spin-off serije Call of Juarez, Gunslinger nadmašuje svoje prethodnike vrhunskim stilom igranja i jedinstvenim prevodom priča Starog Zapada. Cela igra sadrži naraciju stranca lutalice koji pijucka alkohol u salunu. A lutalice i alkohol su dobra priča. 

Dok on nastavlja da preuveličava svoje priče, igra menja stvari prilagođavajući se naraciji. Nekoliko igara izvan standardne ponude  Supergiant Games, poznatih po Hades, ima naraciju koja je tako upečatljiva za njihovo uživanje u igrama.

DARKWATCH

Darkvatch je pucačina iz prvog lica iz 2005. koja meša vestern sa hororom i stimpankom kao jedinstvenu kombinaciju. Igrači preuzimaju kontrolu nad vampirskim revolverašem Jericho Cross dok lovi natprirodne sile. Njegove moći uključuju noćni vid, sposobnost da oduzme život protivnicima i oštećuju srebrne metke. Ovaj visokokonceptualni FPS koji je razvio High Moon Studios, bio je veoma hvaljen u svoje vreme, ali nikada nije video nastavak od izdavača Capcom-a.

FISTFUL OF FRAGS

Multiplayer kao vestern Half-Life 2 mod prvog lica koji uključuje timske ili besplatne pucnjave i kooperativne igre protiv neprijatelja kojima upravlja veštačka inteligencija. Objavljen je na Steam-u za Microsoft Windows, Mac OS i Linux 9. maja 2014. a sa nekoliko ažuriranja koja su naknadno dodala funkcije i mape.

DESPERADOS III

Desperados III je oživljavanje serije Desperados od strane Mimimi Games i THQ Nordic. Objavljena je u junu 2020. Taktička igra u realnom vremenu koja se u velikoj meri oslanja na stealth, Desperados se bavi korišćenjem svakog od pet glavnih likova i njihovih jedinstvenih sposobnosti do svog punog potencijala. 

Igra je dobila gomilu besplatnih ažuriranja od objavljivanja, što ovo čini značajnom avanturom Starog Zapada koja svoje okruženje shvata jednako ozbiljno kao i Rockstar-ov klasik.

DILLON’S ROLLING WESTERN

Dillion armadilo bi mogao biti najbolje prepoznat 2021. kao jedan od brojnih trofeja za pomoć u Super Smash Bros. Ultimate, ali on je i početak trija Nintendo 3DS vesterna koje je razvio japanski studio Vanpool. Kombinujući tower odbranu i akciono igranje, igre prikazuju kako Dillion i njegova ekipa brane gradove Starog Zapada. 

Neprijatelji su kamena stvorenja koja nameravaju da razbiju sve pred sobom. Sve tri igre su još uvek dostupne u eShop-u i pružaju sjajna prenosiva iskustva za svakoga ko još uvek koristi 3DS.

WEST OF DEAD

Vodite revolveraša koji je ni živ ni mrtav, naoružanog smrtonosnim revolverom kroz beskrajne lavirinte zagrobnog života u odličnom proceduralnom zapadnjačkom roguelite West of Dead koji je uradio Raw Fury. Kritički hvaljena indie pucačina sa twin stick-om koja je izašla tek prošle godine, West of Dead je dostupan  na Game Pass-u. 

Sa glavnim likom kojeg je odglumio Ron Pearlman iz toliko popularnog Hellboy i mnoštva horora dostojnih ubistva čudnog Zapada, svako ko ima sklonost kaubojskoj fikciji sigurno će ovde naći dosta toga za sate igranja.

WIERD WEST

Weird Vest je RPG odozgo nadole smešten u natprirodni grad da divljem zapadu koji su oživeli bivši programeri Arkane studija. Igra je zasnovana na žanru Weird West iz kojeg je pozajmljen i naslov, u kojem igrač preuzima ulogu heroja na američkoj granici koji se susreće sa natprirodnim silama.

Igra sadrži priče o pet lovaca na glave. Svet igre je dizajniran da bude interaktivan i da reaguje na akciju igrača. Na primer, kada igrač puca u kutiju sa municijom, ona će eksplodirati. Radnje koje izvrši igrač u igri su trajne, što znači da se ne mogu poništiti ponovnim pojavljivanjem. Igra takođe sadrži režim permadeath u kome će lik igrača i njihovi pratioci trajno umreti. Stvarni način igre je sličan twin stick pucanju a igru mnogi opisuju kao akcijsku verziju Fallout.

EVIL WEST

Aciona igra iz trećeg lica fokusirana na borbu sa “Wild West Superhero” iz Flying Wild Hog, kreatorima modernih Shadow Warrior igara koju očekujemo krajem godine.

Mračna sila preti da proguta američku granicu. 

Kao jedan od poslednjih agenata u strogo poverljivom institutu za lov na vampire, vi ste poslednja linija između čovečanstva i duboko ukorenjenog terora koji sada izlazi iz senke. Na vama je da u  visceralnoj, eksplozivnoj borbi ubijate krvožedne monstruoznosti kao usamljeni lovac ili u saradnji sa prijateljem.

 

Preuzeto sa bloga Indijanka Danka

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41344
U solo ili u kooperacionoj modu, bori se sa stilom u visceralnoj, eksplozivnoj borbi pr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 20%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4680
Od kreatora Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption - Red Dead Redemption 2 je epska p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO412
Od kreatora Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption - Red Dead Redemption 2 je epska p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.