Vesti/Najnovije
24.08.2022.

Šta je sve prikazano na Gamescom Opening Night Live 2022

Iako možda nije najstarija konvencija, Gamescom je svakako jedna od najvećih.

Tokom poslednjih nekoliko decenija, industrija igara je eksponencijalno porasla. Od kućnih konzola do PC tržišta, pa čak i mobilnih igara, industrija nastavlja da pomera svoje granice. Kako se to dešava, pojavljuju se još važniji događaji poput The Game Awards, od kojih svaki najavljuje mnoštvo novih iskustava. Iako možda nije najstarija konvencija, Gamescom je svakako jedna od najvećih.

Ove godine, Geoff Keighley je bio domaćin sopstvenog događaja Summer Games Fest i Gamescom Opening Night Live, sa planovima da ugosti svoje Game Awards krajem godine. Njegovo otvaranje Gamescom-a bilo je prepun dvosatni događaj uživo prepun otkrivanja novih igara i pogleda na neke dugo očekivane naslove. Od otkrića kao što je Atlas Fallen do dugo očekivanih naslova kao što je Hogworts Legacy, Gamescom Opening Night Live 2022 naizgled je imao ponešto za svakoga.

Everywhere

Prva svetska premijera Gamescom-a bila je jaka, sa ambicioznim naslovom pod nazivom Everywhere. Nakon nejasnog trejlera, direktor igre je nagovestio da bi igra mogla biti poput Dreams-esque, GTA inspirisanog iskustva koje meša različite žanrove.

Dune Awakening

 

Još jedna svetska premijera, Dune Awakening, imala je bioskopski trejler impresivnog izgleda, koji je dočarao istu uzvišenu estetiku nedavnog filma Dune. Poslednja naslovna kartica je glasila da će Dune Awakening biti MMO za preživljavanje u otvorenom svetu, koji savršeno odgovara naučno-fantastičnoj sagi predstavljajući univerzum koji se može istražiti sa Peščanim crvima Sandworms i Slobodnjacima Freemen.

 

The Callisto Protocol

Callisto Protocol je do sada imao nekoliko trejlera, ovaj najnoviji je daleko najimpresivniji. Pokazuje novu funkciju pod nazivom "Mutacije" "Mutations" u kojoj se monstruozni neprijatelji u igri mogu transformisati u još gore grozote ako ih igrač ne otkloni dovoljno brzo. Dok je DNK mrtvog svemira veoma prisutan, ovaj trejler je pokazao više jedinstvenih mehanika kao što je prikriveno uklanjanje, i više naglaska na bližoj borbi, uključujući mehaničku izbegavanja.

 

The Lords of the Fallen

 

Prvi Lords of the Fallen bili su jedan od najranijih i verovatno jedan od najrazočaravajućih Soulslike-a. Iako je možda izbacio broj iz naslova, ovaj novi Lords of the Fallen je svakako nastavak, iako bioskopski trejler ne daje baš sjajne indikacije o tome šta se menja.

 

Moving Out 2

Nastavak jedne od najhaotičnijih kooperativnih igara u poslednjih nekoliko godina, Moving Out 2 izgleda da podiže ulog i pruža još luđe okruženje za igrače da pomeraju nameštaj. Za sve ljubitelje Overcooked-a, Moving Out je svakako serijal koju vredi pogledati.

 

 

Hogwarts Legacy

 

Hogwarts Legacy je dobilo novi trejler u kome su igrači dobro videli Zabranjenu šumu, Forbidden Forest, kao i neka nova mistična stvorenja. Takođe je potvrđeno da će neoprostive kletve, zajedno sa nekim drugim mračnim magijskim čarolijama, biti u igri, pri čemu će lik igrača izabrati da ili nauči Cruciatus kletvu Cruciatus curse ili da je upotrebi na sebi. Takođe je potvrđen i Thestral nosač Thestral mount o kome se dugo pričalo, zajedno sa nizom drugih bonusa za pretprodaju.

 

New Tales From The Borderlands

 

U kontroverznom potezu, Randy Pitchford je izašao na scenu kako bi najavio nadolazeću seriju New Tales From The Borderlands, narativno vođenu seriju koju je prvobitno vodio Telltale. Datum izlaska igre je 21. oktobar, kada nova grupa pokušava da provali u trezor, uobičajena priča za Borderlands.

 

Dying Light 2 - Bloody Ties

 

Prva plaćena priča DLC Dying Light 2 pokazala je novu arenu nalik gladijatorskoj. Nekoliko kreativno haotičnog oružja je takođe bilo izloženo, a DLC je dobio datum izlaska 13. oktobra, što se dobro uklapa u Techlandov petogodišnji roadmap.

 

Sonic Frontiers

Prilično podeljen Sonic Frontiers dobio je trejler na Gamescom Opening Night Live 2022. Trejler je izgledao znatno šarenije od prethodnih nekoliko, sa nekim živopisnim okruženjima koja su prikazana, od kojih je većina učinila da neobičan dizajn plutajuće platforme izgleda relativno normalno. Datum izlaska Sonic Frontiers-a 8. novembra takođe je konačno potvrđen.

 

Under The Waves

 

Nova igra koju je objavio Quantic Dream, Under The Waves, još je jedna narativno vođena avantura koja se vrti oko podvodnog ronioca, smeštena u pozadini tehno-futurističkog okruženja iz 1970-ih. Dok igrači istražuju olupine i pećine ispod okeana, saznaće više o tužnoj priči glavnog lika Stana.

 

Goat Simulator 3

 

Goat Simulator 3 se vratio, a ovaj najnoviji trejler prikazuje neke neverovatno apsurdne mehanike u igri, od oružja za povećanje glave do ljudskih topova, do potpunog joga odmora i toga da vas proguta kit, i to celog. Ovo je svakako igra Goat Simulator, i ona tačno zna šta fanovi žele.

 

Return to Monkey Island

 

Ron Gilbert-ov Return to Monkey Island počinje 19. septembra. Pored toga što pokazuje više smelog umetničkog stila igre, ovaj najnoviji trejler je takođe dokazao da humor serijala i dalje netaknut, a Stan S. Stanman obećava da će pre-orderi dolaziti sa besplatnim oklopom za konje koji uopšte nemaju uticaja na igru.

 

Moonbreaker

Smeštena u originalnom univerzumu autora Brandona Sandersona, Moonbreaker izgleda kao taktička igra zasnovana na potezu koja koristi detaljne tabletop minije kao modele likova. U jedinstvenom potezu, ovi modeli se mogu čak i ofarbati u igri, osiguravajući da će svaki igrač imati svoje prilagođene jedinice. Moonbreaker paintshop izgleda izuzetno detaljno, sa različitim vrstama četkica, boja i nalepnica koje su dostupne za upotrebu. Ovo označava priličan pomak od poslednjeg naslova Unknown Worlds , Subnautica, sa kreativnim direktorom studija koji kaže da Moonbreaker više liči na XCOM sreće Hearthstone.

 

Friends Vs Friends

 

Jedan od najelegantnijih trejlera sa Gamescom Opening Night Live, Friends Vs Friends predstavio je svoj živahan i vrhunski svet. Čini se da će Friends Vs Friends biti pucačina iz prvog lica koja je namenjena za dobru zabavu. Prava udica je u tome što Friends Vs Friends daje igračima špil karata, od kojih svaka određuje igračeve sposobnosti, slično kao nedavno izdanje Neon White.

 

Lies of P

 

Soulslike zasnovan na priči o Pinokiju, novi  Lies of P trejler  pokazao je neka detaljna Steampunk ​​okruženja, oružje i bosove, koji prilično razlikuju Lies of P od ostatka žanra. Takođe je potvrđeno da će Lies of P krenuti na Xbox Game Pass prvog dana.

 

Atlas Fallen

 

Novi naslov kreatora The Surge i originalnog programera Lords of the Fallen,Deck 13, Atlas Fallen je otkriven sa uglavnom CG trejlerom, koji prikazuje neko ogromno oružje u Monster Hunter stilu, dva lika koji rade zajedno u borbi protiv niza stvorenja koji liče na pse, i nekoliko kratkih uvida u igru koja je pokazala neke akcione RPGgameplay u trećem licu nalik prethodnim radovima Deck 13.

 

Homeworld 3

 

Jedna od najpoznatijih ranih PC naučno-fantastičnih strateških igara, serija Homeworld vraća se sa Homevorld 3. Na osnovu ovog trejlera, čini se da se serija nije mnogo promenila, sa prikazanom istom opštom strategijom. Međutim, grafika je prirodno postala mnogo bolja od poslednjeg glavnog izdanja Homeworld-a.

 

Genshin Impact 3.0

Ovaj Gamescom Genshin Impact trejler prikazuje neke od igrivih karaktera iz igre, boss-ove, i novi region po imenu Sumeru, i sve to kroz 3.0 update. Novi Dendro element je takođe prikazan na kratko kao način da kontrolišete vegetaciju. 

 

 

High On Life

Sledeća igra koju radi Justin Roiland-ov Sqanch Games, High On Life dobio je novi izgled na Gamescom Opening Night Live. Ovaj trejler je pokazao više svog igranja pucanja u prvom licu, uključujući prefinjeno korisničko iskustvo i glatke poteze hvatanja. Glavni trik u igrici, njeno oružje koje govori, takođe je stavljen u centar pažnje, sa pištoljem sa Roilandovim glasom koji se rugao šefu protiv kojeg se igrač borio.

 

 

The Expanse

 

The Expanse, igra kompanije Telltale zasnovana na istoimenoj emisiji Amazon Prime, dobila je  behind-the-scenes trejler. Uprkos nekim grubim vizuelnim prikazima, The Expanse izgleda kao da bi to mogla biti solidna, pomalo eksperimentalna Telltale afera, sa više akcionog igranja u trećem licu nego u prethodnim naslovima. Kao i kod svih studijskih poduhvata, kvalitet ove igre će zaista zavisiti od toga koliko je dobar njen narativ.

 

Killer Klowns From Outer Space

Dolazeći bukvalo bez ikakvog obaveštenja i najave, a Killer Klowns From Outer Space igra je najavljena na Gamescom Opening Night Live. Iako njen žanr nije preciziran, izvršni direktor je radio na  Friday The 13th: The Game, tako da bi to potencijalno mogla biti asimetrična igra za više igrača poput te.

 

 

Scars Above

 

Naučno-fantastična pucačina iz trećeg lica Scars Above dobio je veoma kratak trejler na događaju. Iako će imati svoj jedinstveni identitet, čini se da Scars Above uzima mnogo inspiracije od Returnal-a, kako u pogledu igranja snimanja u trećem licu, tako i u pogledu okruženja, od kojih većina uključuje vanzemaljska čudovišta sa pipcima.

 

 

Wrydsong

 

Možda najzagonetniji trejler na Gamescom Opening Night Live debitovao je Wrydsong, prvi naslov od programera Something Wicked - čiji je kormilar bio Bethesda alumni V. Igra je smeštena u alternativnu srednjovekovnu istoriju i očigledno će biti fantastični RPG otvorenog sveta.

 

 

Age of Empires 4 - Ottomans and Malians

 

Sa neobično prikladnim coverom  Deep Purple-a "Smoke on the Water"  u pozadini igre, ovaj trejler za Age of Empires 4 prikazao je neke nove civilizacije koje dolaze u igru. Osmanlije su prvo prikazane, a Malijci su na kraju dobili kratak pogled.

 

Gotham Knights

 

Gotham Knights, jedan od najiščekivanijih naslova godine, dobio je još jedan trejler na Gamescom Opening Night Live. Ovaj trejler je pokazao neke od zlikovaca iz igre, uključujući glavne likove iz DC Comics-a kao što su Harley Quinn, Mr. Freeze i Clayface, kao i još jedan pogled na Court of Owls za koje se čini da su i dalje glavni negativci igre . Datum izlaska Gotham Knightsa takođe je pomeren na 21. oktobar, sa prethodnog datuma 25. oktobra.

 

Where Winds Meet

Where Winds Meet je akcioni RPG otvorenog sveta iz trećeg lica sa mnogo stila otkrivenog tokom Gamescom Opening Night Live. Sa nekim tečnim borilačkim veštinama, igranjem na bazi mača i lukom, radnja Where Winds Meet smeštena je u severnu dinastiju Song, u drevnoj Kini.

 

 

Hideo Kojima's Podcast

 

Jedan od retkih segmenata koji nisu igre na Gamescom Opening Night Live, Hideo Kojima se pojavio sa Geoff Keighley-jem, ali ne da bi pokazao neki od naslova na kojima trenutno radi. Umesto toga, Kojima je najavio da će njegov podkast pod nazivom Brain Structure biti objavljen 8. septembra, ekskluzivno na Spotify. Očigledno, Keighley će imati svoj segment vesti u emisiji, a podkast će biti dostupan i na japanskom i engleskom jeziku.

 

 

Park Beyond

 

Simulator tematskog parka na sličan način kao i Planet Coaster, Park Beyond ide korak dalje, stavljajući kreativnost i prilagođavanje u prvi plan. Sudeći po izgledu trejlera, igrači će imati neviđenu količinu slobode u kreiranju sopstvenih prodavnica, tobogana i ukrasa.

 

Blacktail

 

Blacktail je novonajavljena pucačina iz prvog lica koja se fokusira na borbu lukom, stavljajući igrače u mračni svet fantazije. Čini se kao da će se igrači suočiti sa raznim fantastičnim neprijateljima, usredsređenim na legendu o Babi Jagi, od kojih je svaki izokrenut od svog uobičajenog izgleda iz bajke.

 

Dorfromantik

Dorfromantik je dobio kratak trejler za najavu svog Nintendo Switch porta. Ova igra daje zadatak igračima da izgrade sopstveni grad, jednu po jednu šestougaonu pločicu, dok se lo-fi taktovi igraju na paleti pastelnih boja.

 

The Outlast Trials

 

Prvi put najavljen na prošlogodišnjem Gamescom Opening Night Live, The Outlast Trials je ove godine dobio još jedan trejler. Kao što su fanovi očekivali, ima dosta krvi, mučenja, podsvesnih poruka i užasnih ljudskih lutaka, među mnogim drugim užasima tokom celog iskustva. Takođe je najavljeno da će neki fanovi moći da igraju igru kasnije ove godine putem zatvorene beta verzije.

 

 

Dead Island 2

 

Dead Island 2 je konačno prikazao puno zombija na Gamescom-u 2022, godinama nakon što je igra prvi put najavljena. Improvizovana sačmarica sa bajonetom igrala je veliku ulogu u trejleru, možda nagoveštavajući da će neka kombinovana oružja u stilu Dead Risinga biti glavna karakteristika dugo očekivanog nastavka. Iznenađujuće, Dead Island 2 je dobio datum izlaska 3. februara 2023., što se čini igrom koja je skoro deceniju 'utala, iako je očigledno bila u potpunosti u razvoju četiri godine sa novim razvojnim timom. U kratkom intervjuu nakon trejlera, potvrđeno je da je radnja Dead Island 2 smeštena u Los Anđelesu.

Dalje iznenađenje za publiku, neki snimci igre Dead Island 2 su zatim prikazani na Gamescom Opening Night Live. Čini se kao da se igra snažno naginje nepoštovanju, prenaglašenom tonu, sa nekim duhovitim dijalogom i brutalnim ubijanjem zombija. Ako igra bude držala ovog tona, možda će uspeti da se odvoji od svoje moderne konkurencije, Dying Light 2.

 

Kako Vam se čine igre?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41344
U solo ili u kooperacionoj modu, bori se sa stilom u visceralnoj, eksplozivnoj borbi pr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 20%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41313
The Callisto Protocol je nova generacija survival horror igrica iz uma Glena &Sc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50189
The Callisto Protocol je nova generacija survival horror igrica iz uma Glena &Sc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50039
Nakon prinudnog sletanja na planetu koja menja oblik Selena mora da istraži opusto&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO872
The Callisto Protocol je nova generacija survival horror igrica iz uma Glena &Sc...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.