Vesti/Najnovije
08.09.2022.
Autor: Danica Manojlović

Divlje jagode pre koncert u MTS dvorani

Guitar Hero nije isto kao sviranje prave gitare

Gejming i muzika su nekako od samog starta bili povezani. Pored igara posvećenih samo jednom bendu, preko igara za pravljenje ili sviranje muzike, do onih koje će Vas naterati da zaigrate. Rock and roll je nekako uvek bio najzastupljeniji u svetu gejminga. Kod nas je grupa Divlje jagode mnogima sinonim za rock i to onaj što praši, i zbog toga smo sa zadovoljstvom prisustvovali press konferenciji ove grupe pred veliki koncert u Beogradu.

Regionalno, ali i svetski popularni hard rok bend Divlje jagode okupio se danas u klubu Lisabon u mts Dvorani, kako bi najavio predstojeći koncert u kultnoj Dvorani, kojim će obeležiti jubilej 45 godina rada. Konferenciji su prisustvovali svi, šestočlana ekipa u sastavu: lider benda Zele Lipovača, Damjan Deurić, Emil Kranjčić, Ante Toni Janković, Livio Berak, Andraš Išpan.
 
Bend koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, iza sebe ima 12 studijskih albuma i slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći boje svoje muzike. Verovali ili ne, pošto trenutno renoviram sobu samo za slušanje ploča, u mojoj staroj arhivi sam pronašla par očuvanih longplay ploča ovog benda iako sam neko ko je bio okoreli neoromantičar. 

O koncertu koji se uveliko priprema za 08. oktobar, kada će beogradska publika imati jedinstvenu priliku da čuvenu grupu čuje i vidi u solo nastupu uz specijalnog gosta TIFU,  frontmen Zele Lipovača kaže: "Sviraćemo hitove iz svih faza rada benda, nema pesme koju publika ne traži. Trudimo se da uvek budemo uvežbani, mada se dešava da bude i sitnih improvizacija na samom kocertu. Koncert će se snimati, nakon čega će izaći lajv album sa nastupa iz Mts Dvorane koncerta. Treme nema, nikada nije postojala. Za muziku je potrebna samo ljubav, i ceo život me to pokreće, muzika je moj život, pa će tako biti i ovaj put", tvrdi Lipovača. Bend je, kako poručuju ostali njegovi članovi, vidno spremni i raspoloženi za svirku, odoleo trendovima koji su dolazili i prolazili. Na taj način su ostali svoji. A kako su to uspeli : " Recept za uspeh ne postoji. Do dan danas smo ostali svoji, tako da škole  i recepta za slavu nema. Što bi Amerikanci rekli: Ili jesi ili nisi. Slava koja dođe preko noći, tako brzo i nestane", iskren je Lipovača.

Na press-u je premijerno prikazan i spot za pesmu VANILA I ZNOJ ( FEAT. ČIPI, OSVAJAČI ) koji je snimljen u Kragujevcu , a od večeras će se od 19h premijerno naći i na youtube kanalu benda. Istovremeno, predstavljena je i biografska knjiga benda  U MALOM VRTU RASTE DIVLJI PLOD: DIVLJE JAGODE, autora Stjepana Jurasa. 
 
Na koncertu u mts Dvorani publika će  se zajedno sa čuvenom šestorkom podsetiti neprolaznih hitova kao što su " Jedina moja", " Krivo je more", " Marija", "Ne želiš kraj", " Zauvjek tvoj", " Kako si topla i mila"; " Motori", " Šejla", " Kap po kap", " Let na drugi svijet"i drugih.

Ali, da li su naše starije generacije rokera pratile trendove u svetu gejminga kao neke svetski poznate kolege koje su i pomenuli na konferenciji?

Čini se da je odgovor NE!

Iako je sadašnja ekipa šarolika po godinama, gejming im nije baš toliko interesantan. Priznaju da su pre jedno dvadesetak godina pasionirano igrali Heroes of Might and Magic III i GTA Vice City ali se sada za to nekako ne nalazi vremena. Po njima, Guitar Hero, iako odlična igra koja je mnoge naterala da zavole baš sviranje gitare, nije isto što i prava gitara. Biti maestralan u igri Vam ne garantuje da ćete kao pravi gitarista osvojiti srca devojaka i prašiti rock scenama u svetu. Ipak, moram vam priznati da ja moju Wii Guitar hero gitaru i dalje držim na zidu svoje sobe. Nekako mi je prirasla srcu, baš kao i pojedine pesme ovog benda.

Možda nećete nikada svirati kao ovi momci, ali moj Vam je savet da ukoliko i dalje imate ovu igru, zamislite da ste 8. oktobra na koncertu.

Vidimo se tada!


 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Bobble Figure Rocks POP! - Axl Rose Veličina figure 9 cm   Dolazi u kutiji za ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Vrsta
Nova
2.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4387
PS4 Rocksmith 2014 Bundle with Cable
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO137
XBOX ONE Rocksmith 2014 Bundle with Cable
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Accessories HAC00751
Rocksmith Cable PC Playstation 3 XBOX 360
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...