Vesti/Najnovije
18.11.2022.

Uhapšen kreator SONIC-a

Trgovina insajderskim informacijama

Prema izveštaju FNN Prime Online, tri osobe povezane sa kompanijom Square Enix uhapšene su pod sumnjom da su trgovale informaicjama o kompaniji.

Bivši zaposleni Taisuke Sazaki i Fumiaki Suzuki, kao i kokreator Sonic the Hedgehog i "Balan Wondervorld" direktor Yuji Naka, koji je napustio Square Enix prošle godine,  imenovan je kao osumnjičeni. Njih trojica su očigledno kupili deonice u programeru igrica Aiming neposredno pre nego što je kompanija objavila da pravi "Dragon Quest Tact," navodno iskoristivši informacije iznutra o skoku akcija pre nego što je vrednost porasla. Yuji Naka je napustio Square Enix pod ne baš idealnim okolnostima nakon što je "Balan Wondervorld" bombardovan prošle godine.

Početkom 2022. godine, Naka je javno kritikovao Square Enix nakon njihovog sukoba, okrivljujući kompaniju što je navodno požurila da izbaci igru na tržište pre nego što je bila spremna. Prema rečima Nake, Square Enix je bio svestan brojnih grešaka u igri, čak iako je igra dobila katastrofalne kritike ona je puštena.  

U saopštenju Square Enix-a u vezi sa hapšenjima stoji: „Duboko žalimo zbog velike zabrinutosti koje je ovo izazvalo kod svih zainteresovanih. Striktno smo se pozabavili ovim incidentom, uključujući interne disciplinske mere preduzete protiv osumnjičenih radnika."

Kompanija je obećala da će sarađivati sa vlastima dok se istraga nastavi.  

Za sada niko od optuženih nije dao sopstvene izjave i istraga je u toku. 

Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Hogworts Legacy je objavio video zapis u stilu iza scene videa koji dokumentuje neke od kompozitora i njihove misli i metode u pravljenju magi...
06.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Ažuriranje Witcher 3 sledeće generacije je kao povratak u svet koji poznajete, samo što sve izgleda još bolje nego što pamtite.
05.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Dok je prethodni naslov serijala na listi razočarenja u 2022. godini, najnoviji ima odlični početak.