Vesti/Najnovije
02.12.2022.
Autor: Danica Manojlović

Najveća razočarenja u 2022. godini

Nadamo se da se neće ništa više menjati

2022. je bila čudna ali i sjajna godina za igrače. Od početka do kraja, bilo je ponešto za svaki stil igrača.

Igrači su mogli da pobede izazovne šefove u "Elden Ringu," ili su vozili mehaničku životinju u "Horizon Forbidden West." Mogli su uhvatiti divna čudovišta u "Pokemon Legends Arceus," ili naravno, da nastave srceparajuću priču o Kratosu u "God of War Ragnarok". Ova poslednja je izdominirala nominacijama na Game Awards.

Da, 2022. je bila dobra godina za video igre. Čak i stariji naslovi su dobili novi izgled i unapređenja. Ali svakoj video igrici nije suđeno da bude sjajna, zar ne? Neke su potpuno propale i čini se da neće dobiti drugu šansu kao recimo Cyberpunk 2077 koji tek sada živi svoj život kako je bilo očekivano. Igre navedene u ovom tekstu neće osvojiti nijednu nagradu, ali će se definitivno izdvojiti među igračima po gorkom ukusu u ustima.  Iako igre koje se ovde pominju nisu bile sve finansijski neuspeh, one imaju nešto, neki detalj zbog kojeg će se isticati među igračima u godinama koje dolaze. Bilo da se radi o užasnim mikrotransakcijama, nesrećnom vremenu izdavanja ili jednostavnom, nemaštovitom igranju, ove igre su nesumnjivo najveći promašaji u igricama u 2022. Vi me ispravite ako sam nešto propustila.

 

 

Gotham Knights

Iskreno, "Gotham Knights" nije neuspeh u tradicionalnom smislu te reči. Prodato je dosta primeraka i mnogi obožavaoci su uživali u krstarenju Gotamom jer su članovi porodice Bet retko istraženi u igricama. Međutim, to nije bilo ono čemu su se mnogi igrači nadali, što je dovelo do neke zabune pre njegovog objavljivanja.  Mnogi  su bili razočarani grafičkom vernošću "Gotham Knights." Dosta igrača je otkazalo svoje preordere (proverena info i kod nas) što kao znak protesta zbog odluke kompanije Warner Bros. Interactive da ne uključi veći broj kadrova, što zbog loših kritika. Igrači nisu bili srećni što igra nemarežim performansi, što je navelo neke igrače da objavljuju slike svojih otkazanih preordera na mrežama. Kada je igra konačno stigla, mnogi od tihkomentara su bili opravdani. Kritičari su rekli da je "Gotham Knights" patio od problema sa performansama na skoro svakoj platformi, i da se priča i borba nisu dovoljno istakli da prevaziđu druge probleme. Iako se dobro prodavala neki igrači nisu mislili da su dobili igru koju su očekivali i koja je bila obećana sa "Gotham Knights."

 

 

 

Shadow Warrior 3

The "Shadow Warrior" serijal je debitovao davne 1997. godine, i tokom godina se mnogo promenio, na gore. Serijal prati heroja Lo Wanga, koji se probija kroz horde demona u pokušaju da spase svet. Međutim, "Shadow Warrior 3" je, čini se, igra koju niko nije tražio, a recenzije su pokazale da je ipak bilo bolje ostati gde jeste. Neki su pisali da je sama igra bila veoma jednostavna i da njena borba nije dodala ništa novo ili zanimljivo igrama u celini. To nije bila loša igra, sama po sebi, ali svakako nije bila revolucionarna. Što je još više čudno, zaplet trojke nije baš u skladu sa prethodnim delom u seriji. Neki kritičari su tvrdili da Lo Wang uopšte nije lik, već istočnoazijska karikatura koja stalno zbija neprikladne šale. Biti tako jadan i običan lik čini dugu igru zamornom, što je dovelo do toga da dobije loše ocene. Sony je učinio "Shadow Warrior 3" dostupan pretplatnicima na PS Plus čim je objavljen, što je bila greška prema komentarima. Mnogi igrači nisu upoznati sa "Shadow Warrior" franšizom na isti način kao što su sa drugim serijama, a što je još gore, igra je imala probleme sa performansama koji su činili igranje potpuno nemogućim.

 

 

Dynasty Warriors 9 Empires

Malo je toga što gejmerima može biti lošije od loše igre, ali prepakovana verzija loše igre je svakako to. "Dinasty Warriors 9" nije osvojio nijednu nagradu kada je prvobitno objavljen 2018. godine, a prepakivanje četiri godine stare igre u 2022. je na sličan način razočaralo.

The "Dinasty Warriors" serijal iz Koei Tecmo se nastavlja godinama, objavljujući slične unose svakih nekoliko godina. Isprobana formula je ono što obožavaoci žele, a igre imaju tendenciju da koriste beat-em-up mehaniku sa uzbudljivom kineskom istorijom viđenom u "Romance of the Three Kingdoms." Ogromna količina likova za igru koje svaki naslov uključuje, zajedno sa nizom izazovnih misija, u osnovi je stvorio sopstveni žanr. Međutim, "Dinastz Warriors 9" pokušao da se odvoji od tog žanra, pokušavajući nešto novo što neizbežno nije išlo na ruku fanovima. The "Empires" izdanja "Dinasty Warriors" igre se razlikuju od glavne serije, uključujući više strateškog upravljanja umesto jednostavnog hack and slash igranja, ali odluka da se nastavi "Dinastz Warriors 9" sa dodatnim spinoffom je bio zbunjujući.

Komentariši su da je "Dinasty Warriors 9" bio nešto više od eksperimenta koji je pošao po zlu, a "Empires" nije učinio mnogo da se to poboljša. Umesto rešavanja problema, poput naduvenih, dosadnih mapa iz "Dinasty Warriors 9" – "Empires" je jednostavno udvostručio najproblematičnije karakteristike svog glavnog pratioca. Na kraju, najgori mogu'i komentar je da "Dinasty Warriors 9 Empires" nije bio gori od "Dinasty Warriors 9," definitivno je bilo jednako loš, ostavljajući mnoge igrače razočaranim.

 

 

 

Vampire: The Masquerade - Swansong

"Vampire: The Masquerade: Bloodlines" i gejmeri ​​i generalni ljubitelji horror igre smatraju klasikom RPG-a. Igra uranja u misteriozni donji deo sveta, istražujući istoriju igre "Vampire: The Masquerade" stolni RPG i prevođenje u iskustvo igranja. Godinama su igrači čeznuli za "Bloodlines 2," željni da iskuse kako bi RPG sa vampirskom tematikom izgledao na najsavremenijem hardveru. Ove godine 2022. igrači su dobili novi "Vampire: The Masquerade". Ali to nije bila "Bloodlines 2." Ni minimalno.

"Vampire: The Masquerade: Swansong" je prvobitno trebalo da bude objavljena 2021. godine, ali nije izašla do 2022. Čak ni tada, fanovi nisu bili zadovoljni konačnim proizvodom. Kritičari su rekli da je "Swansong" bio, sa jedne strane, sjajan pogled u postavku Svet tame po kojem su "Vampir" igre poznate. Sa druge strane, igra je usvojila to znanje tako duboko da su igrači često imali zadatak da uđu u kodeks u igri kako bi raščlanili korišćene terminološke znakove, što je na kraju izvuklo igrače iz priče i učinilo da se igra oseća kao domaći zadatak.

Možda je najoštrija kritika koju su izneli kritičari bila da je "Swansong" dosadan, pa čak i sa slojevima predanja o Svetu tame i širokim izborom likova, jednostavno nije moglo ništa da se učini dovoljno dobrim da zadrži igrače'

 

 

 

 

Diablo Immortal

Iako kontroverze nisu usporile "Diablo Immortal" na dole, definitivno zaslužuje nečasno da se pomene u ovom tekstu zbog upotrebe prekomernih mikrotransakcija. Igra je prošla izuzetno dobro, zaradivši Blizzardu gomilu novca. Istovremeno je uspela da razbesni svoju bazu fanova. Činilo se da je glavni problem koji igrači imaju sa "Diablo Immortal" bio način na koji je monetizovao neke od osnovnih elemenata igre u igricama zasnovanim na pljački. Umesto da satima grinduju i bore se sa smrtonosnim neprijateljima, igrači mogu samo da potroše pravi novac da bi povećali šanse za pronalaženje povoljnih predmeta.  

"Diablo Immortal" je dostigao nesrećnu prekretnicu nedugo nakon objavljivanja, što je čini najgore ocenjenom Blizzard igrom koja postoji, ali to ipak nije sprečilo igrače da uživaju u njoj. Za one koji mogu da ne plaćaju osnovne funkcije igre,  ili im ne smeta da troše novac da bi napredovali,  "Diablo Immortal" možda ipak nije promašaj. Ipak, neki igrači su ozbiljno oštećeni podešavanjem igre. Na primer, postoji igrač koji je potrošio 100.000 dolara da izgradi svoj savršeni lik, samo da bi se to užasno izjalovilo kada nisu mogli da nađu nikoga sa kim bi igrali PvP.

Iako je Blizzard navodno radio na rešavanju problema, neke igrače je iznerviralo to što se to uopšte i dogodilo.

 

 

 

 

 

Babylon's Fall

"Babylon's Fall" trebalo je da ima sve. Razvili su ga akcioni stručnjaci Platinum Games i podržan od strane velikog izdavača Square Enix. Činilo se i super, dizajnirano da ima zanimljivu akcionu RPG igru. Kao "Nier Automata" sa ukusom fantazije," igrači mogu trčati po mapi sa svojim pouzdanim oružjem koje lebdi pored njih, nailazeći na bilo koji broj magičnih stvorenja na putu. "Babylon's Fall" je dizajniran da se igra u malim partijama od 4, tako da su igrači mogli da se sastaju u redovnim racijama sa svojim prijateljima. Međutim, svo uzbuđenje koje su fanovi možda osetili pre izlaska igre brzo je nestalo nakon što su kritičari preokrenuli priču o „Babylon's Fall“."

Kritičari su objasnili da "Babylon's Fall" jednostavno nije bilo zabavno igrati, puna brušenja na početku sa akcijom koja nije mogla da dostigne druge Platinum Games naslove, kao što je "Bayonetta." Igra je takođe jednostavno izgledala loše. Grafika je bila loše animirana, prema recenzentima, a stil slikarstva koji su programeri tražili nije se preneo na konačni proizvod. Drugim rečima, igra je bila haos.

Do septembra 2022., čak godinu dana nakon objavljivanja, igrači  pišu RIP za "Babilon's Fall," označivši je kao razočaranje i za Platinum Games i za zajednicu u celini. Iako će igra i dalje biti podržana do februara 2023. godine, više nije dostupna za prodaju na digitalnim platformama.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41406
Postani najsvestraniji Assassin u istoriji franšize u novom nastavku p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41353
Hogvorts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra. Sada možeš da iskusi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41352
Hogwarts Legacy je impresivna, open-world akciona RPG igra . Sada možeš da isku&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 20%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50279
Otkrij nešto više o ukrštenoj sudbine Kejt Voker, advokatice ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ekslukzivna igra za Nintendo Switch SpongeBob Squarepants - Krusty Cook-Off -...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

17.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Promocija grupe GIFT i njihovog koncerta u mts Dvorani je bila idealna prilika da proverimo šta članovi grupe igraju.
17.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
RockStar Games vredno radi na GTA 6, i kako Finansijski izveštaj Take Two navodi, igra izlazi na jesen 2025. godine.
15.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Rockstar je kompanija za koju si znamo da je uspešna. A da li znamo koliko su igara do sada uradili i koje su najčudnije od njih?