Vesti/Najnovije
06.12.2022.

Witcher 3 next-gen update unapređuje već savršenu igru

Sve je isto samo još bolje

Postoje dobre igre, postoje odlične igre, ali postoje i one koje možete igrati ponovo.. i ponovo...

The Witcher 3 je svakako takva  igra. Čini se da nema gejmera koji nije u nekom momentu bio oduševljen ovom igrom. Zbog toga mnogi željno očekuju da vide kako će izgledati unapređen već savršen svet ove igre,

Sve će Vam izgledati tako poznato a tako drugačije. Voda ispod vas će da svetluca jako i reflektuje svetlost sunca, koje se spušta prema ružičastom nebu. Zahvaljujući poboljšanjima životne sredine i novom režimu praćenja zraka koji radi na PS5, a koji daje prioritet grafičkoj vernosti sa globalnim osvetljenjem za realističnije osvetljenje i kvalitetnije refleksije pri 30 FPS (režim performansi omogućava 60 FPS) sve je tako živo. Dok pomerate kameru unaokolo, vidite snežne planine koje uokviruju pejzaž iza Geralta i njegovog Roača. Sa različitim filterima i preklopima možete snimiti neverovatne fotografije jer režim fotografisanja u Witcheru 3 je zaista neverovatanu, posebno sada kada je grafika uglađena da bi ionako prelep svet bio još slikovitiji.  

Witcher 3 je uvek izgledao neverovatno. Vanilla 2015 verzija igre i dalje se dobro drži do danas, ali ažuriranje sledeće generacije samo joj pomaže da zablista još više. Ulazak u igru sa ažuriranjem najbolje se može opisati kao povratak na mesto koje poznajete, samo što sve izgleda još bolje, a iskustvo boravka tamo je samo prefinjenije nego što se sećate. 

Za razliku od foto režima, koji se prirodno uklapa u svet koji zahteva da mu se divimo, postoji mnogo funkcija koje su dodate u ažuriranju sledeće generacije Witcher 3 koje jednostavno imaju smisla. Nova opcija brzog bacanja znakova, na primer, omogućava vam da koristite svoje znakove bez otvaranja radijalnog menija. Umesto toga, držite desni okidač, a zatim samo pritisnite određeno dugme na kontroleru da biste bacili znak. Oseća se daleko kinetičnije i brže nego ranije, sa haptičkom povratnom spregom PS5 kontrolera koja doprinosi uranjanju svakog udarca ili zveketa neprijateljskog udarca. Postoji i mnogo manjih funkcija koje samo čine sve malo boljim. Korišćenje potrošnog materijala, na primer, takođe je mnogo lakše, jer možete samo da ih izaberete iz radijalnog menija umesto da ulazite u svoj inventar.  Primetićete koliko su prefinjenije i uglađenije teksture na modelima likova i okruženja. Povratak igri na ovaj način samo je podsetnik koliko je ovaj svet bio impresivan na početku, a kamoli sa sjajnom nadogradnjom koja fino podešava iskustvo.

Ali, postoje i neke karakteristike koje mogu da unaprede igru za igrače na konzolama i daju joj svežiji osećaj. Jedna takva funkcija je opcija da sakrijete mini mapu tokom istraživanja kako bi otkrili bilo kakva otkrića u svetu. Kako je u jednom intervjuu vršilac dužnosti narativnog direktora Philipp Weber izjavio, ovo je bila funkcija koju su moderi već uradili na PC-u, a tim je želeo da je zvanično doda kako bi i igračima na konzolama dao istu opciju. Haptička povratna informacija je takođe poboljšala borbu protiv velikog neprijatelja koji se penje, Goljata. Ovde se možete igrati sa novim opcionim režimima kamere koji su dodati u ažuriranju. Pored podrazumevanih perspektiva, sada možete da pomerate kameru blizu tokom istraživanja, na konju i u borbi. Bliža kamera će vam sigurni smo biti pogodnija za borbu od ostalih opcija.

 

Novi režim Performanse je pogodniji za one koji vode računa o brzini kadrova. Radeći pri 60 FPS, svet i dalje izgleda prelepo i sve radi glatko. Oba režima izgledaju i igraju se odlično, tako da zaista koji god mod da izaberete zavisi od onoga što vam je važnije. Sa uvođenjem oklopa koji je povezan sa Netflix Witcher serijalom, uzbudljivo je iskusiti nešto potpuno novo u avanturi koju ste tako dobro upoznli. Za ljubitelje TV serije koji su tek pridošlice u igri zbog iste, ovo je zabavan dodatak koji će ih još više privući. Od uvođenja filtera na mapi koji smanjuju količinu ikona koje vidite, do poboljšanja kvaliteta života i manjih podešavanja, ažuriranje je samo pojačalo uzbuđenje da se vratimo u svet The Witcher 3 sada nam bliskog 14. decembra.

Ovo je i dalje igra koju poznajemo i volimo ali je mnoge funkcije čine jednostavnijom, a vizuelno je još lepša nego što je bila pre.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4266
PS4 The Witcher 3 - The Wild Hunt - Game Of The Year Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC02065
PCG The Witcher 3 - The Wild Hunt - Game Of The Year Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

05.
Oct.
2022.
Vesti/Najnovije
CD Projekt RED najavio je velike dugoročne planove za budućnost, a oni uključuju čak pet zasebnih igara iz serijala The Witcher, novi Cyberpunk i potpuno nov...
15.
Jun.
2022.
Vesti/Najnovije
najnoviji oglasi ya posao na  The Molasses Flood sugerišu da studio radi na multiplayer Witcher spin-off igri.
09.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Znamo da ima dosta onih koji je ne jedu meso i za njih smo pronašli veganski Witcher desert. Jedino predlažemo da ga ostavite za kraj WitcherCon-a.