Vesti/Najnovije
05.01.2023.

ELDEN RING u 2023

Šta treba očekivati?

Elden ring je izašao i pokorio svet gejminga prošle godine.

Pre izlaska igre, sigurni smo da su  Hidetaka Miyazaki i njegov tim u kompaniji FromSoftwar postavili neke prilično visoke ambicije u vezi sa uspehom Elden Ringa. Skoro godinu dana kasnije, igra je možda nadmašila sve te ambicije i očekivanja, nakon što je pokorila svet video igara kada je objavljena u februaru. Elden Ring najverovatnije neće biti završensa tim uspehom, a 2023. bi mogla da nastavi dominaciju. Uprkos stvaranju ogromne baze obožavalaca zahvaljujući pohvalama i fenomenalnim kritikama Dark Souls trilogije, kao i Bloodborne i pobedniku igre godine za 2019. Sekiro: Shadows Die Twice, FromSoftware je i dalje viđen kao programer za stvaranje izuzetno nemilosrdnih video igara koje kažnjavaju i najmanje greške. Elden Ring, iako je ponekad brutalno težak, nudi igračima različite metode u igri kako bi iskustvo učinile lakšim za upravljanje. Ovo je pomoglo da se osigura da je igra najpristupačniji Soulsborne naslov do sada, i obezbedilo je da FromSoftware bude gurnut u žižu glavnog toka više nego ikada ranije.

Uspeh kod kritike, kao i komercijalni uspeh Elden Ringa prošle godine ne može se potceniti. Trenutno ima prosečan rezultat od 96 na Metacritic-u, koji je među 25 najboljih video igara svih vremena. Igra je osvojila desetine nagrada od različitih medija, uključujući četiri na The Game Awards 2022, od kojih je jedna bila cenjena nagrada za igru godine 2022. Brojevi prodaje su podjednako impresivni, a do danas je prodat u neverovatnih 17,5 miliona primeraka. Sa toliko različitih načina za uživanje u igri, uključujući nedavno ažuriranje koje je omogućilo igračima pristup koloseumima za PVP bitke za više igrača, broj igrača u igrici ne pokazuje znakove smanjenja.

Uprkos nedostatku čvrste potvrde od FromSoftware, opšte je mišljenje da je Elden Ring DLC neizbežan.

Na nedavnoj dodeli nagrada Game Awards 2022, o kojoj smo toliko pisali, Hidetaka Miyazaki je sam potvrdio da on i njegov tim žele da urade još mnogo toga u igri. Ako DLC zaista dolazi, na osnovu prethodnih FromSoftware naslova, bilo bi savršeno logično da stigne 2023. U stvari, na osnovu trilogije Dark Souls i Bloodborne, prosečno vreme između objavljivanja igre i DLC izdanja je zapravo nešto više od sedam meseci, što znači da je DLC za Elden Ring u ovom trenutku znatno zakasnio. Ako uzmemo u obzir činjenicu da su veličina i obim Elden Ring-a znatno veći od prethodnih FromSoftware naslova, ne treba da čudi da bilo koji potencijalni DLC traje malo duže nego što su fanovi japanskog programera navikli.

Hidetaka Miyazaki i njegov tim su uložili isto toliko, ako ne i više truda u svoj DLC sadržaj nego u osnovne igre, a neki od najboljih boss-ova koje serija može da ponudi odvijaju se tokom dodatnog sadržaja. Bitke kao što su Slave Knight Gael, Artorias of the Abyss i Orphan of Kos, sve su dodate svojim naslovima zahvaljujući DLC-u. Ova neverovatna evidencija trebalo bi da pomogne obožavaocima da pokažu strpljenje dok nestrpljivo iščekuju novi sadržaj za veliki RPG. Ne bi bilo šokantno i neočekivano da igra dobije ne jedno, već dva DLC ažuriranja tokom cele godine, na osnovu veličine igre i dužine vremena od njenog objavljivanja. Međutim, ovo je samo nagađanje, jer nema garancije da će doći čak i jedan DLC.

Iako se dolazak Elden Ring DLC-a čini sigurnim, sadržaj takvih ekspanzija je mnogo otvoreniji za debatu. Neki prethodni FromSoftware naslovi uveli su potpuno nove oblasti, boss-ove i oružje u DLC ponude, dok su se drugi proširili na oblasti ili likove koji su već postojali. Sestra Friede je bila moćan NPC i bossf, kreiran isključivo za Dark Souls 3 Ashes of Ariandel DLC, dok se Ludwig, koji se samo video i borio se prvi put u Bloodbornes The Old Hunters DLC, pominje nekoliko puta u osnovnoj igri.

Sa svetom Elden Ringa koji uključuje široku lepezu likova, od kojih se o mnogima samo priča ali se zapravo ne vide, FromSoftware ima mnogo uglova iz kojih može da stvori uzbudljiva nova područja i susrete. Jedna takva oblast je Badlands, koja bi, čini se, bila odlično okruženje za DLC Elden Ring. Uprkos tome što se malo zna o Badlands, postoje negde izvan Zemlje između Lands Between. U ovim Badland je ubijen Godfrey, Prvi Elden Lord. S obzirom na Godfrijevu ogromnu moć, perspektiva da se suočite licem u lice sa svojim osvajačem je uzbudljiva, i ne bi trebalo da nedostaje strašnih izazova koji se mogu naći u ovoj oblasti, pošto se zna da i drugi ratnici vrebaju ovde.

Lik od posebnog interesa je Miquella, koji je trenutno jedini Shardbearer sa kojim igrači nisu u stanju da se bore. Uprkos centralnom pozicioniranju u predanju Elden Ringa, kao potomku Radagona i Marike i brata Malenia, Miquella je obavijena velom misterije. Mnogi sumnjaju da će se ovo promeniti izdavanjem nekog DLC-a, a neki čak idu toliko daleko da prave poređenja između Miquelle iz Elden Ringa i Dark Souls-a; Artorias of the Abyss, figura koja je bila centralna u istoriji originalne igre, ali nije predstavljena kao boss sve do njenog DLC-a. Ako je Miquella zaista osnova za neki dodatni sadržaj, bitka protiv njega će biti dodatni izazov.

Tokom 2022. godine, Elden Ring jeimao nekoliko ažuriranja i patch-eva, neke značajnije od drugih, pošto je FromSoftware podesio različite aspekte igre nakon povratnih informacija obožavatelja. Mnoge od ovih patch-eva su pomogli u balansiranju više vrsta oružja u igri kako bi se osiguralo da PvP aspekt bude što pošteniji. Element za jednog igrača je takođe izmenjen tamo gde je to bilo potrebno, sa nekim boss-ovima koji su nerfovani da bi stvorili nešto manje teške susrete, posebno  Starscourge Radahn, za koga su mnogi smatrali da je bio previše nadmoćan kada je igra izdata. Sada kada je ažuriranje Koloseuma Elden Ring-a objavljeno, PvP je bez sumnje važniji nego ikad i fanovi bi trebalo da nastave da očekuju da FromSoftware objavi dodatne patch-eve kako bi osigurao da su oružje i čarolije na odgovarajući način izbalansirani tako da je najveći naglasak na veštini igrača, a ne njihov izbor oružja ili građe. Ako su prošli naslovi nešto što treba proći, DLC bi se mogao poklopiti sa mnoštvom novih oružja, što će značiti da će neka od njih možda zahtevati balansiranje dalje.

Šta vi očekijete od igre ove godine i ima li neko da je nije igrao?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41148
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50083
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO770
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2296
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...