Vesti/Najnovije
07.01.2023.

PlayStation 5 je prodao preko 30 miliona konzola

Da li je kraj nestašice?

Predsednik kompanije Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan podelio je ovu informaciju na CES tehnološkoj konferenciji kompanije, čime je obeležen porast od pet miliona jedinica u odnosu na izveštaj od 1. novembra od 25 miliona prodatih primeraka. Jednostavnom računicom dobijamo 5 miliona konzola prodatih tokom praznika!

Jim Ryan je rekao: „Zaista cenimo podršku i strpljenje Playstation zajednice dok smo upravljali potražnjom bez presedana usred globalnih izazova u poslednje dve godine. Snabdevanje PS5 se poboljšalo krajem prošle godine, i srećan sam što mogu da podelim da je decembar bio najveći mesec ikada za prodaju PlayStation 5 konzola i da smo sada prodali više od 30 miliona jedinica potrošačima širom sveta.“

Uveren da su problemi sa snabdevanjem u potpunosti rešeni, Ryan je dodao da bi „svako ko želi PS5 trebalo da ima mnogo lakše da ga pronađe kod prodavaca širom sveta, počevši od ove tačke pa nadalje."  

Nedostatak poluprovodničkih čipova ranije je ometao proizvodnju novih PS5 konzola, ali to nije sprečilo da konzola dostigne 20 miliona prodatih jedinica do juna 2021. U to vreme, izvršna direktorka Veronica Rogers najavila je da kompanija planira značajno povećanje PS5 proizvodnje. Iako je prošlo više od dve godine od objavljivanja PlayStation 5, još uvek nije kasno da se pripremite za kupovinu. Ovoj generaciji konzola je trebalo dosta vremena da se konačno pokrene, a 2023. je prva godina u kojoj ćemo konačno videti neke igre trenutne generacije.  

Većina igara, barem najvećih, koje su izašle na PlayStation 5 su naslovi različitih generacija, a isto važi i za Xbox stranu. A ako se istorija ponovi i ako je verovati glasinama, PlayStation 5 Pro ili Slim bi mogli uskoro biti najavljeni. U drugim PlayStation vestima, Sony pomera granice onoga što kontroler može biti ali o tome smo pisali juče.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50312
One Piece Odissey je RPG projekat koji kombinuje klasične elemente JRPG žanra. Igra je ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00855
Spremi se za udobnu igru sa Pulse 3D Wireless - Camo Grey slušalicama ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL00854
Slušalice Logitech G735 Wireless - White - bežične gaming slušalice sa RG...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
34.999,00 RSD
Vrsta
Nova
34.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.