Vesti/Najnovije
24.01.2023.

Rockstar bi da izjavi par reči o eksploataciji u GTA Online

PC igrači su u problemu

Rockstar Games zvanično je priznao ozbiljan problem koji trenutno postoji u GTA Online. Dok se većina eksploatacija u igricama proteže samo do ometanja ponašanja igre, ova može ići dalje i potencijalno naškoditi računaru korisnika, što ga čini veoma ozbiljnim problemom.  

Zabrinutost u vezi sa ovim eksploatacijom prvobitno je nastala 20. januara, kada je izveštač Rockstar-a Tez2 na svom Twiter nalogu otkrio i detaljno opisao GTA Online PC eksploataciju. Iako u ovom trenutku utiče samo na korisnike računara, dovoljno je ozbiljno da je najbolja preporuka u zajednici da u potpunosti izbegavaju onlajn komponentu igre, da ne bi došlo do toga da se nalog igrača pokvari.

Sada je Rockstar Games izdao saopštenje o ovom pitanju na svom Twitter nalogu. U kratkom tvitu se navodi da je kompanija svesna toga i da namerava da otkloni problem u bezbednosnom ažuriranju naslova postavljenom za neko vreme u budućnosti. Od igrača se takođe traži da se obrate podršci Rockstar-a ako su naišli na bilo koji od ovih problema, iako su raniji izveštaji ukazivali da Rockstar vodi računa o neovlaštenim GTA Online nalozima igrača sa svoje strane.

Nažalost, Rockstar nije obezbedio bilo kakvu metodu za izbegavanje ovih problema, tako da bi igračima možda bilo najbolje da izbegavaju verziju za PC dok se obećano ažuriranje ne pokrene.

 


 

Kako mnoge akcije u igri mogu potencijalno da naškode likovima igrača ili načinu na koji igra funkcioniše, ovo je ozbiljan problem u igri i van nje. Standardni GTA Online koristi peer-to-peer veze, a ova konkretna eksploatacija se oslanja na daljinsko izvršavanje koda. U igri, ovaj metod se može koristiti za bilo šta, od uklanjanja novca igrača do potpunog oštećenja njegovog naloga i onemogućavanja igranja igre. U teoriji, međutim, ova ista vrsta eksploatacije bi se mogla koristiti za izmenu datoteka na računaru korisnika, što bi moglo dovesti do raznih problema za igrače. Nepotrebno je reći da fanovi nisu posebno srećni zbog postojanja ovoga i mnogi pozivaju Rockstar Games da učini više kako bi pravilno i potpuno mogao da zaštiti svoje korisnike.

Nedostatak datuma lansiranja popravke zabrinjava mnoge i čini se da bi moglo potrajati malo duže da se problem reši. Uz malo sreće, Rockstar će moći da radi sa pogođenim igračima kako bi u potpunosti poništio sve promene napravljene na njihovim nalozima da bi ponovo mogli da igraju bezbedno, ali za sada nije jasno kada će to biti tačno.

Ukratko, igrajte neku drugu igru do daljnjeg na svom PC računaru.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50174
GTA V Next Gen izdanje sadrži kompletni remaster GTA 5 za PlayStation 5, single pl...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Ušteda 30%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.499 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Xbox series X GTA V izdanje sadrži kompletno GTA 5 iskustvo, single player, pristup več...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Ušteda 30%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO051
XBOX ONE Grand Theft Auto 5 - GTA V
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.