Vesti/Najnovije
25.01.2023.

Among Us VR beleži rekordnu prodaju

Uspavani hit opet osvaja igrače

Among Us je već doživeo ogroman uspeh kao indie uspavani hit, a sada beleži isti kao VR igra. Novi izveštaj programera otkriva da je verzija igre virtuelne realnosti, Among Us VR, dostigla ogromnu prekretnicu u prodaji samo nekoliko meseci nakon objavljivanja.

Among Us je prvobitno lansiran još 2018. godine, ali nije zaista postao popularan  sve do 2020. godine, kada je popularnost skočila iznenada i neočekivano. Streameri su pomogli da se podigne svest o naslovu, a oni koji su ostali zaglavljeni kod kuće zbog pandemije na kraju su uživali u tome kao u načinu da ostanu povezani sa onima od kojih su fizički odvojeni. Novostečena popularnost naslova bila je dovoljna da programeri odustanu od Among Us 2 i umesto toga da odluče da dalje podržavaju postojeći naslov.

Among Us VR pokrenut je krajem 2022. godine, a sada, samo 10 nedelja kasnije, programer je objavio ažuriranje o tome kako sve  funkcioniše. Prema tvitu sa zvaničnog naloga igre, naslov je prodat u preko milion primeraka uprkos kratkom vremenu na tržištu. Pored toga, igra je imala preko 4 miliona sesija igranja od igrača iz 122 zemlje.

Čini se da je adaptacija igre na virtuelnu stvarnost zadovoljila igrače, a pošto programer obećava ažuriranje naslova tokom godine, verovatno je da će ti brojevi nastaviti da rastu.

Among Us VR će verovatno uspeti ne samo zbog ekstremne popularnosti originalne igre, već i zbog porasta broja slušalica za virtuelnu stvarnost među prosečnim igračima. Meta Quest 1 i 2 su pomogli da se podstakne ovaj nalet, pružajući pristupačan metod uživanja u virtuelnoj stvarnosti bez potrebe da budete povezani sa moćnim računarom. Valve Index je takođe doživeo veliki uspeh, a Sony PS VR2 bi trebalo da bude lansiran u bliskoj budućnosti. Virtuelna stvarnost može biti veoma zabavna, ali je veća verovatnoća da će igre poput ovih uspeti među onima koji već poseduju VR slušalice i znaju šta mogu da očekuju od medija.

Iako nisu svi igrači zainteresovani za virtuelnu stvarnost, postoji mnogo toga što može da doprinese iskustvu igranja, posebno kada se radi o horor igrama kao što je Resident Evil Village ili igrama ispunjenim napetostima poput Among Us. Uljeze je dovoljno teško otkriti i izbeći u originalnoj verziji Among Us, ali fizički pogled preko ramena čini stvari još uzbudljivijim.

Igrate li vi Among Us?

 

 


 

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...