Vesti/Najnovije
26.01.2023.

2023 Xbox & Bethesda Developer_Direct

Šta smo sve videli na prvom eventu ove godine?

Xbox & Bethesda Games Showcase prošle godine u junu 2022. je ponudio gledaocima na uvid mnoštvo očekivanih naslova koji se rade pod okriljem Microsoftovog studija, uz obećanje da će biti objavljeni u narednih 12 meseci.

Nekoliko njih je tada debitovalo, uključujući High on Life, Scorn i Pentiment. Međutim, mnogi su još uvek na putu do objavljivanja, a danas su četiri od njih dobila svojih 5 minuta tokom novog formata, događaja pod nazivom Xbox & Bethesda Developer_Direct. Publika je takođe dobila prvi pogled na novi iznenađujući projekat Tango Gameworks, iako je ovo procurilo pre Direct-a. Vesti koje stižu iz tehnološkog konglomerata u poslednje vreme nisu bile naročito pozitivne, a izvršni direktor Microsofta Satya Nadella je prošle nedelje najavio masovna otpuštanja koja su se proširila na Xbox Game Studios kao 343 Industries. Iako je ovo možda dodalo gorak ukus uzbuđenju nekih fanova za Developer_Direct, naporan rad svih pet istaknutih studija bio je u potpunosti prikazan. Videli smo i kratke poglede na njihove kancelarije dok su programeri vodili svaki segment. Samo jedan od naslova trenutno ima nejasan okvir za izdavanje.

Minecraft Legends

Minecraft je igra za koju su svi čuli. Do današnjeg dana je toliko uspešan blokbaster da ima smisla da se Mojang razgrana u toliko spin-off-a. Minecraft Legends je akciono-strateška igra koja je više fokusirana na naraciju i razvija se u saradnji sa Blackbird Interactive, koja je ranije pomagala na sada zatvorenoj mobilnoj igri proširene stvarnosti Minecraft Earth. Prezentacija Developer_Direct urađena je na Legends' PvP komponenti za više igrača, koja omogućava da se dva tima od najviše četiri igrača bore na nasumično generisanim mapama.

Igra u Minecraft Legends podseća na slobodno lutajuću igru odbrane tornja, ili čak na strateške naslove poput Clash of Clans, gde igrači grade baze za zaštitu različitih struktura dok prikupljaju resurse za pravljenje opsadnog oružja. Ovaj najnoviji trejler takođe naglašava PvPvE elemente jer igrači mogu da se bore sa gomilom lažnih svinja da bi se pripremili za bitku protiv svojih živih protivnika.

Minecraft Legends izlazi 18. aprila za sve glavne platforme, a pre orderi su dostupni od sada. Tu je i paket Deluxe Edition koji uključuje dodatne maske likova.

 

Forza Motorsport

Minecraft Legends je naizgled igra napravljena za svakoga, dok je Forza Motorsport trkačko iskustvo više niše koje teži autentičnosti iznad svega. Turn 10 Studios i njihov deo eventa je potro[en na to da istaknu nameru tima da stvori svoju "tehnički najnapredniju i najautentičniju trkačku igru". U stvari, s obzirom na to da igra dolazi isključivo na PC i Xbox Series X/S, Turn 10 je opisuje kao „generacijski skok u vernost, uronjenosti i realizam“.

Ono što su fanovi mogli da vide od sledećeg unosa u ovoj dugotrajnoj Xbox franšizi je svakako impresivno. Kako je kreativni direktor Chris Esaki vodio gledaoce u različita odeljenja, oni su imali priliku da vide svetlo reaktivne shadere i boje za preko 500 prilagodljivih automobila, detaljne zvučne pejzaže, dinamično vreme i napredniju fiziku vožnje i degradacije vozila od onoga što je bilo moguće u Motorsport 5, 6 i 7.

Dodata razna okruženja, uključujući po prvi put u seriji južnoafričku trkačku stazu, i jasno je da entuzijasti trka imaju zaista iskustvo sledeće generacije koje treba željno očekivati.

 

 

Hi-Fi Rush

Hi-Fi Rush je moglo bi se reći najveće iznenađenje Directa, kako zbog toga što nije najavljen unapred, tako i zbog odstupanja od očekivane norme.

Tango Gameworks je poznat po horor naslovima poput serije The Evil Within i Ghostwire: Tokyo iz 2022., ali Hi-Fi Rush je 3D akciona platforma sa reko bi se živahnim smislom za humor i umetničkim stilom sa senkom koji donosi rad timova kao što je Telltale Games. Takođe ima stilizovan, futuristički svet koji bi lako mogao da stane uz Sunset Overdrive ili Jet Set Radio.  

Tango Gameworks takođe pravi veliki korak u smislu mehanike, podstičući igrače da se bore na ritmičan način koji pojačava tempo muzike kako postaju sve bolji u igri. Post na Xbox Wire opisuje Hi-Fi Rush kao „nešto poput 'Baby Driver' video igara," vođeni muzikom u svakom pogledu i sa umetnicima kao što je Nine Inch Nails kako bi istakli put protagoniste Chaija na putu da uništi Vandelay Technologies. Xbox je dodatno iznenadio publiku objavom da je novootkriveni Hi-Fi Rush sada dostupan na PC-u i Xbox Series X/S,  uključujući i preko Game Pass-a.

 

The Elder Scrolls Online

 

Novo ažuriranje poglavlja za The Elder Scrolls Online, pod nazivom "Necrom," je najavljeno tokom Xbox & Bethesda Developer_Direct. Međutim, ovaj event je bio samo tizer za samostalni globalni stream otkrivanja koji se održao kasnije. Najvažniji detalji za igrače su verovatno da će Necrom biti lansiran 20. juna, vodeći ih u istočne regione Morrowind sa pristupom trećoj klasi Elder Scrolls Online nakon lansiranja, Arcanist.

Predstojeće poglavlje Necroma će posebno dovesti obožavaoce na ostrvo Telvanni i titularni grad Necrom, dok će se povezati Daedric Prince Hermaeus Mora iz Skyrim's Dragonborn DLC kroz fokus na carstvo Oblivion Apocrypha. Dva nova pratioca će se pridružiti igračima jer će imati priliku da testiraju veštine Arcanist kao što je obilaženje portala, mada neće biti novih tamnica obzirom da je aktivnost Endless Dungeon planirana za kasnije ove godine.

Kupovine unapred su dostupne sada, što omogućava igračima pristup novom konju i kućnom ljubimcu, kao i dodatnim bonus predmetima pri lansiranju. Za neodređeno ograničeno vreme, ZeniMax Online Studios takođe čini prethodna poglavlja igre i preko 20 DLC paketa besplatnim kako bi potencijalni igrači mogli da sustignu ostale pre juna.

 

Redfall

Konačno, Developer_Direct se zatvorio dubokim poniranjem u sledeći poduhvat Arkane Austina: Redfall. Do sada je objavljeno dovoljno trejlera i prikaza da fanovi znaju u šta se upuštaju sa ovom kooperativnom pucačom, koja sadrži različite klase likova koji imaju jedinstvene sposobnosti za borbu protiv horda vampira i njihovih specijalizovanih varijanti. Među varijantama koje se vide u ovom prikazu bile su Shrouds, koji okružuju igrača u tami; i svemoćni Rooks, koje su pozvali "Vampire Gods."

Različiti lokaliteti širom ostrva Redfall mogu se videti tokom prikaza, ali najveći uvid koji treba istaći je Redfall-ova ukupna petlja igranja. Timovi od najviše četiri igrača prikupljaju informacije i preuzimaju delove mape od vampira, pljačkajući prilagodljive delove oružja usput, sve dok ne dobiju pristup elitnom „Underboss“ u komšiluku, sa jedinstvenim moćima. Prikupljanje dovoljno lobanja od ovih boss-ova otvoriće pristup samim bogovima za susrete velikih razmera koji su zadirkivani na kraju Xbox & Bethesda Developer_Direct.

Takođe je potvrđeno da će se Redfall objaviti 2. maja za PC i Xbox Series X/S, sa pre orderima uključujući "Bite Back Edition" koji daje pristup svom Hero Pass-u.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kockice MOS435
Kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
829,00 RSD
Vrsta
Nova
829 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41256
The Elder Scrolls - Skyrim Anniversary Edition  poseduje poboljšanu grafiku...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO851
The Elder Scrolls - Skyrim Anniversary Edition  poseduje poboljšanu gra&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBSX0029
Forza Horizon 5 je trkačka igra smeštena u open world  zasnovan na izmi&sca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO820
PS4 Minecraft Dungeons - Ultimate Edition edicija sadrži čak šest  DLC-a : ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.