Vesti/Najnovije
09.02.2023.

Karte Waddingtons No. 1 - Friends - How you doin'?

Prijatelji stari gde ste?

Waddingtons je bio britanski proizvođač kartaških i društvenih igara. Kompaniju su osnovali John Waddington iz Lidsa u Engleskoj i menadžer, glumac i dramaturg Wilson Barrett, pod imenom Waddingtons Limited. Ime je promenjeno 1905. u John Waddington Limited, zatim Waddington's House of Games, zatim Waddingtons Games, i na kraju samo Waddingtons. 

Kompanija je nastala kao štamparska delatnost, a u početku je praktično sav posao bio vezan za pozorište. Ušli su u proizvodnju igara 1922. godine, zbog buma potražnje za kartama za igranje oko Prvog svetskog rata. Podsećamo Vas da je Nintendo tada već bio prekaljeni igrač u proizvodnji karata. Waddingtons je nakon toga prodavao i originalne igre, posebno vezane za televizijske programe u UK, i igre licencirane od drugih izdavača. Waddingtons je postao britanski izdavač US Parker Brothers' Monopola, dok je Parker licencirao Waddingtons' Cluedo. Godine 1941. Britanska direkcija vojne obaveštajne službe, odeljak 9, poznat kao MI9, je naložila kompaniji da napravi specijalno izdanje Monopola za ratne zarobljenike iz Drugog svetskog rata koje su držali Nemci. Unutar ovih igara bile su skrivene karte, kompasi, pravi novac i drugi predmeti korisni za bekstvo. Zatvorenicima su ih delile lažne dobrotvorne organizacije. Od 1970-ih popularnost video igara je štetila prodaji igara, pa je kompaniju kupio Hasbro 1994. godine. Kompanija sada objavljuje dosta i važi za jednu od najboljih kompanija u ovoj oblasti.

Treba li nešto reći o seriji Prijatelji koja je inspiracija za ovu igru sa kartama?

Kako se igra?

Svoje omiljene igre sa kartama uz klasične Waddington’s Number 1, možete uvek igrati uz beskonačnu listu kartaških igara koje možete izabrati.  

Black Jack – Karte 2-10 vrede svoje nominalne vrednosti, kraljevi, dame i žandarmi vrede po 10, a as se može koristiti kao 1 ili 10. Cilj igrača je da izvuče karte sa ukupnim brojem bližim 21, a da ne ide preko, negoda se deli.

Snap – podelite sve karte licem nadole jednu po jednu svakom igraču. Karte treba da ostanu licem nadole. Igrač sa leve strane onoga ko deli okreće gornju kartu svoje gomile i stavlja je licem nadole. Sledeći igrač sa leve strane radi isto i tako dalje. Kada neko okrene kartu koja se poklapa sa karticom koja je već okrenuta nagore, prva osoba koja pozove 'Snap' osvaja gomilu. Igra se nastavlja sve dok jedan igrač ne dobije sve karte i ne bude proglašen pobednikom.  

Ostale igre uključuju go fish, slap jack, lude osmice, remi i još mnogo toga.

Ukoliko ste ljubitelj serije, ovo je topla preporuka. Svideće vam se kako svaka kartica ima epizodu iz serije, zajedno sa imenom epizode! Iako možda imate sve epizode negde snimlljene, sada možete da se povežete sa serijom i bez televizora ili  kompjutera, a dodatno se zabavljate sa svojim prijateljima. 

Dodatno je plus što ovu društvenu igru možete poneti sa sobom na put i tako se dodatno opustiti.

A kvalitet je onaj poznati, Waddington!

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Karte BG454
Waddingtons No. 1 - Friends - How you doin? - 55 karata sa snimcima ekrana iz omiljenih...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
699,00 RSD
Vrsta
Nova
699 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Karte BG453
 Waddingtons No. 1 - Harry Potter - 54 karata sa motivima likova iz Harr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
699,00 RSD
Vrsta
Nova
699 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Karte BG450
Waddingtons - Marvel Universe - klasični špil od 55 karata sa Marvelovim om...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
699,00 RSD
Vrsta
Nova
699 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Karte BG449
Waddingtons No. 1 -DC Comics karte - klasični špil od 55 karata sa lik...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
699,00 RSD
Vrsta
Nova
699 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Karte BG448
Waddingtons No. 1 - Classic - Karte - klasičan špil od 55 karata Broj ig...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
299,00 RSD
Vrsta
Nova
299 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
25.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama.
23.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Tekst koji smo preneli pre par dana Vas je kako vidimo zainteresovao, pa ćemo se malo više posvetiti igrama i horoskopskim znakovima. Danas se bavimo ...