Vesti/Najnovije
01.03.2023.
Autor: Dzoni Kvid

Wanted: Dead recenzija

Shenmue, Ninja Gaiden i Dead or Alive 2 u jednom

Wanted: Dead priča se odvija u Hong Kongu, gde pratite jedinicu pod nazivom Zombie Squad. Policijski tim formiran od bivših vojnika koji iz raznih razloga služe zatvorsku kaznu. Vaš tim koji se sastoji od Stonea, Doc, Herzog i Cortez. Njih upoznajete preko dokumenata rasutih po nivoima, ali ne očekujte duboki lore vezan za glavne protagoniste.

 

Gameplay se sastoji od kombinacije pucanja u trećem licu i hack&slash igara nalik Ninja Gaiden serijalu. Zanimljiva kombinacija u kojoj možete da se borite na daljinu, a kada se protivnik približi prebacite se na borbu prsa u prsa.

Igra je veoma brza, a neprijatelji su uglavnom iskusni borci koji postaju samo iskusniji kroz nivoe. Svoje oružje možete da prilagodite vama, tako da imate veći damage ili brže punjenje. Ukoliko odlučite da igrate na daljinu (puškama ili pištoljem) često ćete tražiti municiju, koja nije neograničena, baš suprotno. Na sreću, uvek imate svoju vernu katanu. Po mom mišljenju, u tome je snaga ove igre. Wanted: Dead se ističe u bliskoj borbi i ovo je system borbe koji ćete najčešće koristiti. Ubijanjem neprijatelja dobijate XP koje možete koristiti za nove veštine, poteze, jaču odbranu ili više zdravstvenih poena, na primer.

 

Činjenica da iza ove igre stoje kreatori Ninja Gaidena je primetna po nivou težine. Čak i na normalnoj težini, moraćete da se potrudite ako ne želite da budete brutalno poraženi. U početku neće biti loše jer se neprijatelji ovde uglavnom drže podalje. Ali kako igra napreduje, dodaje se sve više koji će pomahnitalo da se zalete na vas. Ovde morate savladati blokiranje, koje je ključno za borbu.

Namerno ili slučajno mesta na kojima se sastajemo sa neprijatenjima kao da nemaju širinu odnosno uglavnom Vam nedostaje prostora. Kažem namerno ili slučajno pošto je ovo ipak oda starijim igrama koja su imali ovaj problem mada u vreme nastajanja tih igara nismo bili svesni toga.Tamo gde detalji u nivoima zaostaju grafički, glavni protagonisti se ističu. Stoun i njeni saputnici su predivno detaljni i možete prebrojati pore na njihovim licima. Između nivoa možete da se odmorite u štabu policije (Stone, inače, voli da se tušira). I bićete počašćeni scenama koje često dovode do mini-igara. Dobićete lekciju istorije od Herzoga o poreklu Ramena (japanska supa), a zatim ćete pojesti svoju supu u stilu ritam igara. Pored toga, na isti način možete da igrate karaoke verziju '99 luftballon', sa kojom možete pokazati svoje veštine.

I pored mana igra uspeva da zaintrigira igrača i pruži mu dosta zabave. Prvenstveno zbog meele borbe i atmosfere koje podseća na klasike kao što su Njinja Gaiden. Takodje, iako nije souls igra po pitanju težine poprilično je blizu, tako da vas očekuje zadovoljstvo sa svakim predjenim nivoom ili pobedite nekog boss-a.

Opet se vraćamo na to da je ovo igra koja će svi najviše svideti starijim gejmerima koji će osetiti nostalgiju prema ovakvom dizajnu igara i likova u kojima smo uživali početkom 2000-ih.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41013
Doživite potpuni VR doživljaj u igri Ninja Legends. Borite se protiv drugih Nindži...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Ušteda 50%
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999,00 RSD
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4525
PS4 Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Trilogy
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50327
Wanted - Dead sastoji od kombinacije elemenata pucanja u trećem licu i hack & slas...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...