Vesti/Najnovije
18.03.2023.

Gejming vesti 17. mart

Nema dana bez Microsofta!

Microsoft nudi EU kompromis oko sporazuma Activision Blizzard

Microsoft formalno traži kompromis sa Evropskom unijom u vezi sa predloženom akvizicijom Activision Blizzarda, pošto je sada ponudio niz pravnih rešenja Briselu u pokušaju da dobiju odobrenje za transakciju. Prema prethodnim izveštajima, Microsoft je pripremao paket koncesija za EU ​​u vezi sa sporazumom već u novembru 2022. Industrijski posmatrači su stoga predviđali ovakav razvoj događaja već neko vreme, i iako EU još nije iznela značajno protivljenje za ovaj dogovor, to ne znači da su novopredloženi pravni lekovi samo formalnost. I to ne samo zato što je Evropska komisija započela istragu o preuzimanju kompanije Microsoft Activision Blizzard krajem 2022. godine, navodeći zabrinutost protiv monopola.

Microsoft je sada krenuo da ublaži te rezerve formalnim koncesionim paketom, prenosi Rojters, pozivajući se na potvrdu portparola kompanije i odvojenu dokumentaciju Evropske komisije od 17. marta. Javni spis za slučaj još ne odražava ovaj razvoj događaja, tako da će stvarni sadržaj pravnih lekova koje je Microsoft predložio EU verovatno ostati nejasni najmanje do sledeće nedelje. Međutim, nema neizvesnosti oko sledećeg koraka regulatora, pošto je Brisel potvrdio da će sada tražiti povratne informacije i od potrošača i od Xbox rivala pre nego što donese odluku o predloženom spajanju. Trenutni privremeni rok vezan za slučaj je 22. maj, iako je taj datum već dva puta pomeren, svaki put za 10 dana.

Interesantno je i da je danas objavljena informacija da je šest studija javno stalo na stranu kompanije Microsoft. CMA je objavio odgovore šest studija za igre koji podržavaju Microsoft akviziciju Activision Blizzarda. Kompanije nisu imenovane, osim 4J studija iz Dandija. Odgovori se kreću od prilično pozitivnih do potpunih podržavajućih, pri čemu je jedna kompanija jednostavno rekla da ne veruje da će ugovor negativno uticati na konkurenciju, posebno zbog Microsoftove posvećenosti da Call of Duty učini dostupnim na svim platformama, dok druga kompanija ide toliko daleko da kaže da su zabrinutosti kompanije Sony “presrazmerne”.”

Još jedan odgovor anonimnog učesnika na tržištu E navodi da njegova prodaja stagnira na PlayStation-u i da je uspeo da dosegne širu publiku nego ikada na Xbox-u.

Suicide Squad i nove glasine i likovanja

Suicide Squad: Kill the Justice League odlaganje verovatno neće promeniti najkontroverznije karakteristike igre, barem ne prema nekim izvorima o ovom pitanju. Rocksteady je najavio novi spin-off za svoju voljenu franšizu Batman: Arkham još 2002. godine, sa više detalja o Suicide Squad: Kill the Justice League koji se polako pojavljuju od tada. Kao što njegov naslov implicira, Odred samoubica će postaviti igrače u uloge Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang i King Shark jer imaju zadatak da eliminišu bivše heroje Zemlje nakon što padnu pod kontrolu Brainiaca. Uprkos ovoj intrigantnoj premisi, Suicide Squad: Kill the Justice League u poslednje vreme deli fanove zbog glasina o zapletu, uočenog nedostatka raznovrsnosti igre za galeriju odmetnika koji se može igrati u Odredu samoubistava i elemenata servisa uživo koji su počeli da deluju manje interesantno na igrače. nakon igara poput Marvelovih osvetnika.

Ovaj poslednji deo se pokazao posebno kontroverznim, jer je Odred samoubica dobio ledeni prijem tokom ovomesečnog PlayStation State of Play zahvaljujući zabrinutosti oko zahteva igre uvek na mreži, između ostalog. Kao rezultat ove reakcije, počele su da se pojavljuju glasine o odlaganju igre nakon njegovog ranijeg datuma objavljivanja 26. maja.

Nova PS igra je ipak samo glasina

Nova glasina tvrdi da je u razvoju igra trostrukog Supermena, što se da zaključiti iz nedavno objavljene regulatorne prijave, ali ova tvrdnja je skoro sigurno netačna. Tvrdnja je samo poslednja u dugoj listi zapanjujućih javnih otkrića koja proističu iz Microsoftovih napora da zatvori svoju tekuću akviziciju Activision Blizzarda. Kompanija je u toku napred-nazad i sa regulatorima i sa Sony-jem – najvećim nevladinim protivnikom sporazuma, do sada je donela mnogo prerano objavljenih informacija obe kompanije javnosti prerano. Nedavnom presudom FTC-a je čak naloženo Sony-ju da otkrije poslovne tajne Microsoft-u, što se ispostavilo da je verovatno najveća posledica kontinuiranog odbijanja japanskog giganta protiv kupovine do sada.

Starfield Rating otkriva sadržaj za starije, kao i teme

Predstojeći RPG iz Bethesda kuhinje, Starfield, dobio je starosnu ocenu za sadržaj i teme za odrasle. Ocena za Microsoft ekskluzivni Starfield dolazi od australijskog Classification Board-a, koji je ozloglašen striktno po pitanju sadržaja u video igrama. Bethesda ima istoriju sa ACB-om; 2008. godine, Fallout 3 je odbio klasifikaciju od strane Australijskog odbora za klasifikaciju, što je učinilo nelegalnom distribuciju ili kupovinu igre u zemlji. Da bi igra bila reklasifikovana, Bethesda je morala da ukloni sadržaj koji je izazvao problem u australijskoj verziji igre i ponovo ga dostavi Australijskom klasifikacionom odboru. Glavni problem je bila upotreba droge u igri, sa rezervnim lekovima kao što su Jet i Psycho koji oponašaju drogu iz stvarnog sveta. Sadržaj nije u potpunosti uklonjen iz revidirane verzije igre, ali su uklonjene animacije upotrebe droga.

Iako Bethesda izričito ne odobrava, droga se i dalje pojavljuje u njihovim igrama otvorenog sveta, Skyrim pa čak dozvoljava igračima da prodaju drogu siročićima.

3DS i Wii U eShop datumi zatvaranja

Nintendo će uskoro obustaviti svu prodaju putem svoje eShop usluge za 3DS i Wii U konzole. Korisnici više neće moći da kupuju nove igre digitalno, iako će postojeći vlasnici tih igara zadržati pristup njima. Nakon što je u februaru prošle godine objavio da će za ove konzole’ virtuelni izlozi biti zatvoreni, Nintendo je svojim obožavaocima dao dovoljno vremena da se pripreme tako što će izvršiti bilo koju željenu kupovinu ili preuzimanje u toku godine. Međutim, kao i kod većine stvari u životu, vrlo je lako da se čoveku prikrade ovakav rok, a sada kada su zatvaranja prodavnice’ neizbežna, igrači ne bi trebalo da gube dalje vreme i da pripreme svoje konzole za kraj ovog poglavlja svog životnog ciklusa.

Šta čekate!?

Pokemon GO lik otkriva interesantnu novu Raid Battle opciju

Pokemon GO likovanje otkriva da je intrigantna karakteristika u razvoju za Raid Battles. Niantic radi na tome da igranje Pokemon GO učini zabavnim dodavanjem različitih sadržaja. Ovaj sadržaj uključuje događaje, nove Pokemone, predmete i različite načine igranja igre koja tera igrače da ispolje svoju kreativnost kada je u pitanju postavljanje njihovih timova i strategija. Pored šetnje naokolo da biste pronašli i uhvatili Pokemone, jedan od načina da se zabavite u Pokemon GO-u je učešće u Raid Battles. Ove bitke se dešavaju u grupama i treneri mogu da izazovu različite vrste napada da se bore sa određenim Pokemonima. Jedan primer je nedavni povratak Elite Raids, izazovnije varijante standardnih racija, koji je doveo legendarnog Regidraga u Pokemon GO.

Raid Battles već imaju poznatu mehaniku za igrače, jer znaju šta mogu da očekuju od ovog režima igre. Ali prema novom Pokemon GO likovanju, ovo bi se uskoro moglo promeniti zahvaljujući uvođenju nove funkcije.

 

Interesantan dan, zar ne?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41420
Beskrajna bitka između rajskih nebesa i pakla besni i dalje dok haos preti da...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Spin-off Pokemon serijala Radnja smeštena u vreme pre saradnje ljudi sa pokemoni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999 ,00 RSD

Slični članci

10.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
T2 nam je napokon ponudio informacije o najnovijem NBA 2K25 naslovu, a najbitnije je da imamo datum izlaska!
09.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
U svetu igara, svaki NPC ima svoju svrhu. Ali da li svi treba da budu pošteđeni? Evo zašto treba dvaput razmisliti pre nego što povučete...
28.
Jun.
2024.
Vesti/Najnovije
Elden Ring Shadow of the Erdtree DLC poziva Ukaljane nazad u Lands Between na još jedan komadić (20-30h) epske avanture, obećavajući ne samo skoro ...