Vesti/Najnovije
27.03.2023.

Cyberpunk 2077 dobija Overdrive Mod u aprilu

Dobro i skupo!

Cyberpunk 2077 konstantno dokazuje da CDPR i dalje radi na igri i da je sada sve u savršenom redu. Igra i dalje beleži povećanje broja igrača. Sada nam stižu informacije o novitetima u aprilu.

Nvidia želi da programeri igara zapamte da praćenje zraka nije kraj onoga što se može uraditi. Novi pregled tehnologije Cyberpunk 2077 („Overdrive Mode“) podržava praćenje putanje, sledeći cilj da igre izgledaju još lepše. Ovo naravno sa sobom donosi i želju da kupujete skupe nove GPU. Ova dve godine stara igra pridružuje se listi na kojoj su Minecraft, Portalu i Qake II,  naslovima sa relativno primitivnom grafikom,  u podršci tehnologiji.

Nvidia je najavila dostupnost kompleta za razvojne programere koji će utrti put za sledeću generaciju najsavremenije grafike. Dok praćenje zraka prati jedan snop svetlosti preko virtuelne scene, praćenje putanje prati svetlost dok se odbija od okoline, realističnije oponašajući kako funkcioniše u fizičkom svetu. Određuje kako obližnje površine reflektuju ili apsorbuju svetlost, stvarajući fizički tačne meke senke koje lakše ubeđuju naš mozak da gledamo prirodnu, stvarnu scenu. Mogućnost da Ljudi vide grafiku kao realističniju je napredak kojem će industrija igara bez oklevanja težiti.

Holivud je koristio praćenje putanje decenijama, ali to je bio spor i skup proces koji nije mogao da radi na potrošačkoj opremi ili u bilo čemu bliskom realnom vremenu.

Međutim, sada moramo malo da se spustimo na zemlju!

Biće vam potrebni najmoćniji GPU-ovi Nvidia RTX 40 serije da biste uživali u praćenju putanje Cyberpunk 2077. Uz to, možete naići i na probleme sa performansama. Nvidia svakako želi da podstakne industriju ka onome što će biti sve više moguće za potrošačku grafiku u narednim godinama. Nvidia kaže da su dve njene tehnologije bile od vitalnog značaja za stvaranje ove prekretnice: DLSS 3 (povećanje slike zasnovano na AI bez gubitka performansi) i Shader Execution Reordering (efikasnije praćenje zraka bez gubitka kvaliteta).

„DLSS dozvoljava igricama da renderuju 1/8 piksela, a zatim koriste AI i GeForce RTX Tensor jezgra da rekonstruišu ostatak, dramatično množeći brzinu kadrova, dok isporučuju oštre, visokokvalitetne slike koje su konkurentne matičnoj rezoluciji“, objasnila je Nvidia u svom saopštenju.

Vlasnici najnovijih i najboljih Nvidia GPU moći će da testiraju Cyberpunk 2077 “Overdrive Mode” tech preview od 11. aprila.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS44852
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO566
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.