Vesti/Najnovije
09.09.2023.

Najbolje STAR WARS igre

Top pet koje morate odigrati

STAR WARS ili “Ratovi zvezda” je jedna od najpopularnijih filmskih franšiza u istoriji, ali igre ove franšize mogu biti podjednako zabavne za igranje.

Contents

Knights of the Old RepublicStar Wars: Battlefront IILego Star Wars: The Skywalker SagaKnights of the Old Republic IIJedi: Fallen Order

Franšiza je prvi put ušla u svet video igara sa stolnom avanturom još 1979. godine. Od tada su stvari postale mnogo naprednije. Igre zasnovane na “Ratovima zvezda” mogu pomoći obožavaocima da ponovo prožive delove serije, popune praznine između filmova ili iskuse nove avanture koje su se desile još pre mnogo godina u galaksiji koja je tako daleko.

Kada pričamo od najboljim među najboljima, pet je nekako zlatna sredina. Odabrati tri najbolje je možda premalo, a naslova je dosta.    Tu su pune avanture, nekoliko RPG-ova, velika količina nostalgije i večna zabava.

Knights of the Old Republic

Neko se nekada zapitao šta dobijate ako ukrstite Bioware na vrhuncu svojih moći pravljenja RPG-a sa potpuno jedinstvenim “Star Wars” pričama. Odgovor je bio jednostavan.

Dobijate “Knights of the Old Republic” (žili KOTOR i to je još uvek najbolja “Star Wars” igra ikada napravljena. U KOTOR-u započinjete igru kao regrut na republičkom zvezdanom brodu Republic starship koji je napadnut od strane Sita. Nakon što stignete do kapsule za bekstvo, srušite se na vanzemaljski svet. Postoje još samo dva preživela za koje znate i to veoma dosadan čovek po imenu Kart Carth koji namerava da vas prati i Bastilja Bastilla, Džedaj koji je takođe bio na brodu. 

Vaš prvi veliki zadatak je da pronađete Bastilju, a zatim pobegnete sa planete. Usput naiđete na druge pratioce, a tu je ceo zaplet sa velikim obrtom koji možete pratiti. Dalje nema informacija jer bi to bili spojleri, zar ne?

Iako su grafika, veličina karte i borba možda malo zastareli, osnovna priča je dovoljna da zadrži ovu igru na vrhu „Ratova zvezda” To je još uvek najčistiji “SW” RPG ćete naći, uprkos činjenici da je star 20 godina. Možete kreirati lik, izabrati svoj put, donositi teške odluke i izgovoriti čudne duhovite reči.

Star Wars: Battlefront II

Nisu svi “Ratovi zvezda” igre koje uključuju zamahivanje svetlosnim mačem dok nosite slavni bade mantil. Jedna od najboljih je zapravo pucačina iz prvog lica. “BattleFront II” .

Kao i njen prethodnik, igra vam daje ulogu vojnika tokom jedne od legendarnih borni serijala. Postoje različite kategorije trupa, i ako se igrate dobro, možete sakupiti dovoljno poena da igrate kao “heroj” karaktera.  To može biti neko ko koristi pištolj, kao Han Solo, ili čak Džedaj kao Obi-Van Knobi. Pored borbe sa nekim iz originalnih serija i najepskije bitke prequel-a, takođe možete da upravljate brojnim vozilima kao što su speederi, AT-RT, pa čak i AT-AT. Ako zaista želite da se uključite u lavovsku borbu, postoje i svemirske bitke koje možete igrati. Sve ovo može da se odvija van mreže protiv botova ili onlajn protiv drugih ljudi.

Imamo i rimejk, tako da možete imati slično iskustvo sa daleko boljom grafikom od originalne igre iz XBOX ere.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Nema šanse da nećete uživati u ovom naslovu! Lego Star Wars: The Skywalker Saga je jedna od najkompletnijih igara koje su objavili. Prati priče svih devet filmova koji uključuju porodicu Skajvoker i to temeljno. Postoji zapanjujuća količina sadržaja u ovoj igrici. U devet filmova, možete preuzeti uloge preko 300 likova, voziti preko 100 vozila i posetiti 23 planete.  Možete igrati trilogije bilo kojim redosledom. Stariji ljudi možda žele da počnu sa originalnom trilogijom, milenijalci će možda radije da počnu od kanonskog “početka” sa prequelovima, a najmlađi će možda više želeti da prate Rejeve avanture. Igranje se kreće od zamaha sabljom, preko pucnjave sa blasterima, do bitaka sa zvezdanim lovcima. Takođe je prilično pogodan za porodicu ako želite da svoju decu upoznate sa serijom.

Knights of the Old Republic II

Vitezovi Stare Republike II Knights of the Old Republic II je nastavak “Knights of the Old Republic”” iz 2003. ali ga je napravio potpuno drugačiji studio. Iako je teško nadmašiti posao koji je Bioware radio u to doba, Obsidian uopšte nije loš studio za izbor, pošto obožavatelji “Fallout: New Vegas” i “Pillars of Eternity” to mogu da potvrde. Nažalost, ljubitelji “New Vegas” takođe će se identifikovati sa drugim delovima priče “Knights of the Old Republic II”. Prilikom lansiranja, bilo je mnogo isečenog sadržaja i igra je bila puna grešaka.

Najnovije verzije su sređene, a dostupan je i mod za obnavljanje sadržaja, tako da je ova igra konačno sada sve ono što je trebalo da bude. Šteta što su početni problemi umanjili deo sjaja, pošto je nekoliko karakteristika igranja poboljšanja u odnosu na originalne “Knights of the Old Republic.”;.

Što se zapleta tiče, vi ste prognani Džedaj koji putuje kroz svemir sa čudnom staricom koja je očigledno zla. Kako vaše putovanje odmiče, upoznaćete sve više saputnika, od kojih se većina ne sviđa jedni drugima. Takođe ćete se boriti sa nekoliko Sith Lordova, uključujući jednog koji nije ni blizu tako čvrst kao što izgleda i drugog koji je iritantno besmrtan. Iako nije tako dobar kao njegov prethodnik, i dalje je fantastičan RPG Star Wars.

Jedi: Fallen Order

Iako preqel naslovi dobijaju neke kritike, “Order 66” je jedan skup scena koji ostaje zapamćeno. Iako je to bio relativno mali deo filma, Anakin Skywalker koji kolje hram pun dece zaista ilustruje koliko je daleko uspeo da padne na putu da postane Darth Vader. “Jedi: Fallen Order” odvija se posle te čistke. Vi ste Padawan koji beži od Imperije dok pokušava da istrebi sve preostale Džedaje.

Igra se igra iz perspektive trećeg lica, borba svetlosnim mačevima je glatka, a naslovni lik Cal Kestis dobro funkcioniše sa načinom na koji i on i igrač napreduju tokom igre. Radnja je solidna i grafički je ono što biste očekivali od modernog “Star Wars” naslova.

Na nekim mestima je apsolutno zapanjujuća. Ako volite “Jedi: Fallen Order”, njegov nastavak “Star Wars: Jedi Survivor” je takođe objavljen, tako da možete da nastavite Kalovu priču ako želite.

Koje su Va[e omiljene SW igre?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gaming Lampe MOS346
Dekorativna lampa dizajnirana po uzoru na šlem Stormtrooper-a iz Star Wars serij...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.799,00 RSD
Vrsta
Nova
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41174
Izbrusi svoje veštine Svetlosnog mača snagom PlayStation VR-a u novoj avant...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4251
PS4 LEGO Star Wars - The Force Awakens
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50077
Star Wars Jedi Fallen Order donosi fantaziju Džedaja kroz inovativni borbeni sistem - n...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj igrača: 1-2 (lokalno) Broj likova: 300 Broj misija: 45 (pokriva događaje iz svih 9...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD

Slični članci

27.
Jul.
2022.
Playstation
Sony nema baš puno najavljenih PS5 ekskluziva za budućnost, a jedna od onih koje su potvrđene sad je navodno u ozbiljnim problemima.
26.
Jan.
2021.
Vesti/Najnovije
Prenosimo vam fenomenalnu vest sa Play!Zine.
22.
Sep.
2020.
Vesti/Najnovije
Vladimir Jaksić je osnivač i urednik portala holonetserbia.com. Od sredine 2000-ih uživa u loru i hronologiji Proširenog univerzuma Zvezdanih ratova. ...