Vesti/Najnovije
23.11.2023.

7 decembar će biti veliki dan za gejming!

Znate li zbog čega?

Teško da će se uskoro ponoviti godina kao što je ova 2023. u svetu video igara!

Završiće kao jedna od, ako ne i najboljih godina za izdavanje video igara. Naravno, ove godine nisu sve bile samo dobre vesti za industriju video igara. Veliki broj programera i kompanija je odlučio da otpusti stotine radnika u poslednjih nekoliko meseci. To sve daje jedan gorak ton priči jer šta bi se tek desilo da godina nije bila uspešna? 

Gejming je igra pa će verovatno neki od njih uspeti da stanu na noge i vrate se u posao.  U ovo vreme prošle godine izgledalo je kao da su igrači već imali prilično dobru ideju o tome šta mogu da očekuju od industrije igara koja ide u 2023, sa mnogim igrama koje su dobile grube datume izlaska u 2023. Iako je to verovatno uglavnom zbog bezbrojnih odlaganja pandemije, to trenutno stavlja igrače u čudnu poziciju, sa samo nekolicinom velikih igara koje imaju konkretan datum izlaska 2024. Ali to će se možda promeniti!

7. decembar donosi nagrade The Game Awards. To je noć koja je jedna od najvećih za celu industriju igara. To je noć kada saznajemo šta nam donosi sledeća godina!

Kao i uvek, prva dva meseca imaju najviše najava. U januaru izlazi Alone in the Dark, Tekken 8, Prince of Persia: The Lost Crown, Like a Dragon: Infinite Wealth.  Zatim februar ima malo više izdanja, od  Suicide Squad: Kill the Justice League, Helldivers 2Homeworld 3, and Final Fantasy 7: Rebirth, do nekoliko drugih velikih naslova.

Posle toga, ostatak 2024. godine trenutno uzasno prazno, praktično nijedna igra najavljena za mart pa nadalje. Ali... ukoliko se podsetite našeg teksta sa igrama koje očekujemo, setićete se da je baš dosta onih koje čekaju na konkretne datume izlaska.

Tokom pandemije, i nakon pandemije, The Game Awards je postao nezaobilazan događaj, onaj koji željno čekamo cele godine, za svakoga. Kažu da je velik kao E3 i Summer Game Fest. Ali, ono što The Game Awards razlikuje od ostalih je to što to nije samo mesto za otkrivanje velikih igara, već i događaj koji slavi celu industriju igara. Tu su programeri, i to oni koji prave najbolje naslove u tekućoj godini, glumci, novinari.  

Ovaj događaj je primetno bolji svake godine. Setimo se samo da je to nekada bila emisija smišljena da zaradi pare od reklama, olako nabacanih tako da su svima smetale. Voditelj i organizator Geoff Keighley je uspeo da sve pretvori u istinsko slavlje gejming industrije, i to nikada ranije nije bilo tako očigledno kao prošle godine. Prošlogodišnje nagrade Game Awards su ponudile i neka velika otkrića, uključujući prvi pogled na igru Star Wars Jedi: Survivor, Hades 2, debi Armored Core 6, najava Death Stranding 2 i datume izlaska za Diablo 4, Street Fighter 6 i druge.

Ove godine je tu dodatni razlog zbog kojeg očekujemo mnogo a to je 10 godina ove manifestacije.

Očekujemo mnogo publishera, poznatih osoba iz sveta gejminga, poznate osobe koje su gejmeri ali i mnogo noviteta. Ono što se nekako nameće samo od sebe, kao must je pojava Rockstara sa GTA 6! Očekujemo God of War Ragnarok polu nastavak, a neće nas iznenaditi ako CDPR najave nešto novo.

Svakako ćemo iskomentarisati sve već 8. decembra!

Slični članci

16.
Nov.
2023.
Vesti/Najnovije
Igre mogu biti loše, dobre i odlične, ali samo one najbolje završe na spisku nominacija za Game Award!
18.
Oct.
2023.
Vesti/Najnovije
Ko poželi da glasa, neka požuri jer se glasovi primaju do petka 20. oktobra.
07.
Dec.
2021.
Vesti/Najnovije
Šta znači biti gejmer i koje korisne sposobnosti možemo razviti igrajući video igre?