Vesti/Najnovije
23.01.2024.
Autor: Danica Manojlović

Igrate li PALWORLD?

Pokemon With Guns

Dok se u svetu na sve strane govori o igri PALWORLD, kod nas nije tako. Ali, verujte nam, situacija će se ovih dana promeniti.

Za samo tri dana od pokretanja ranog pristupa na Steam-u, 19. januara, i istovremenog objavljivanja na Game Pass, igra je prodata u preko 5 miliona primeraka! Neko će reći da ima igara koje su premašile taj broj ali to nije isto. Nije često da igra od relativno nepoznatog programera napravi takav proboj za tako kratko vreme!

Šta je Palworld?

Palworld je akciono-avanturistička igra za preživljavanje japanskog programera Pocket Pair. Igra je smeštena u otvoreni svet naseljen životinjskim stvorenjima poznatim kao "Pals". Igrači mogu da se bore i hvataju kako bi ih koristili za izgradnju baze, obilaženje i borbu. Palworld može da se igra solo ili onlajn sa najviše 32 igrača na jednom serveru. Rani pristup je ponuđen za Windows, Xbox One i Xbox Series X/S.  Komična premisa igre uključuje korišćenje vatrenog oružja i opremanje prijatelja njime. Drugi elementi, kao što je korišćenje stvorenja za hranu ili njihovo postavljanje da rade u rudnicima i fabrikama, takođe su privukli pažnju igrača. Naravno, ima i onih koji je kritikuju zbog oslanjanja na šok humor i upotrebu neoriginalnih dizajna i mehanike.

Palworld najavni trejler objavljen je 2021. Tada je primećeno da u svetlom i šarenom svetu žive slatka čudovišta koja užasno podsećaju na jednu drugu igru u kojoj se nalaze druga slatka stvorenja koja treba da hvatamo. Sredinom trejlera igre, ton se menja pa od premise uhvatite ova slatka čudovišta koja će vam pomoći da izgradite svoj dom dolazimo do  pucajte ova slatka čudovišta i bez griže savesti ih koristite kao robove. Da li smo spomenuli da ova čudovišta liče na Pokemone?

I baš zbog toga je igra dobila opis Pokemoni sa oružjem.

 

Mala slatka stvorenja

Palworld je naseljen divnim stvorenjima nalik Pokemonima kojih ima preko 100. Svaki Pal je drugačiji i ne postoje dva ista. Mogu biti slični ali će se uvek razlikovati po učinku i osobinama. Na vamaje da ih volite ili da ih koristite za rad. Opcija koja nam se ne dopada ali kažu da je dobra kada je neko nerozan je da možete i da ih mučite.

Igranje

Kada instalirate Palworld, Vi kreirate svoj lik, a zatim i svoj svet. Tutorijal igre je veoma dobar u objašnjavanju šta vam je potrebno da biste započeli. Vodič za preživljavanje ne samo da objašnjava kako funkcionišu osnovne kontrole, već pruža i savete šta prvo treba da uradite. Kao i u svakoj igra preživljavanja prvo čete verovatno završiti je udaranje po drveću i kamenju. Hvatanje prijatelja je jednostava akcija sa gomilom posla koji treba da uradite pre nego što uopšte pomislite na izgradnju svog tima. Treba da napravite verziju pokeball-a iz igre, a pre nego što možete da to napravite, potrebna vam je posebna vrsta kamena koji možete ili pokupiti sa zemlje ili kopati iz kamenih naslaga. Zatim treba da napravite radni sto kako biste napravili pokeball. Posle ovoga hvatanje Pal-a je kao u bilo kojoj drugoj igri. na Vama je da ga oslabite oružjem, pesnicama ili drugim drugarom koga imate u svom timu. Nakon toga bacite loptu da je uhvatite.

Igra će vam reći, na osnovu toga koliko ste oslabili prijatelja, vašu verovatnoću da ga uspešno uhvatite. Interesantna opcija. Budite sigurni da ciljate na tu loptu upravo zato što ako odstupite za jedan piksel, promašićete i izgubiti loptu. Znamo da ovo može da bude frustrirajuće napočetku igre zbog svog truda koji je potreban.

Par saveta za igranje

  • Dobijaćete iskustva za svakog prijatelja sve dok ne uhvatite 10 iste vrste. Svaki prijatelj koga uhvatite imaće različite osobine, što ih čini vrednim iz različitih razloga. 
  • Ne brinite za resurse.
  • Svaki PAL ima svoj talenat i dobro proučite  male ikone na informacionim ekranima vaših prijatelja.
  • Koristite prednosti određenog tipa.
  • Planirajte unapred!
  • Tražite ih u različito doba dana jer se neki pojavljuju samo noću.
  •  

Krenite na  vreme sa igranjem jer ovo je novi veliki hit!

Slični članci

16.
May.
2022.
Nintendo
Nintendo je objavio svoje rezultate za prethodnu finansijsku godinu i moramo proznati da bilo je nekih iznenađenja. Konkretno, Pokemon Legends: Arceus je usp...
17.
Feb.
2022.
Nintendo
Najnovije Nintendo obaveštenje je uznemirilo mnoge.
05.
May.
2021.
Nintendo
Jedno vrhunsko relaksirajuće iskustvo!