Vesti/Najnovije
02.02.2024.

Najbolje igre u Tekken stilu

Tuče na Tekken način

Ukoliko ste se nekada pitali kako je žanr borbenih igara postao tako popularan, bitno je da znate da je tu negde veliku zaslugu imao Namco Bandai. Davne 1994. godine, Namco je pomogao da podžanr 3D borbenih igara sa prvim delom serije Tekken unese revoluciju u video igre. Kako je vreme odmicalo, franšiza se izborila za prvo mesto konstantno unapređujući svoju mehaniku pokreta. Uvodili su mnoštvo opasno dobrih i interesantnih likova uz ažuriranje svog prepoznatljivog pristupa borilačkim veštinama.

Ta vladavina dominacije 3D borbenih igara nastavlja se sa Tekken 8. Ali, ako ikada budete poželeli istu vrstu iskustva koje nudi Tekken, onda vam preporučujemo sledeće igre.

Fighting Vipers

Virtua Fighter nije bila jedini 3D browler koji je stekao dobru reputaciju tokom trajanja Sega Saturn. Hvaljeni japanski izdavač iprogramer je napravio Fighting Vipers, borca koji je bio sličan po osećaju i obimu kao Virtua Fighter i Tekken. Izdvojio se jer je prikazao dosta oklopnih ratnika koji su se oslanjali na ekstremno oružje kao što su skejtbord, roleri, pa čak i gitara. Možete da igrate prvu igru u seriji putem kompatibilnosti unazad na Xbox One i Xbox Series X|S,

 

Virtua Fighter 

Dugogodišnji producent Tekken serije je priznati obožavalac Sega Virtua Fighter franšize.

Kao što dokazuju neki od načina na koji je Tekken evoluirao tokom godina, jasno je da je Haradi dosta toga inspirisano jednim od najvećih inovatora u prostoru 3D borbenih igara. Virtua Fighter je varljivo jednostavan jer ima dva dugmeta za udaranje, jedno dugme za udarac i dugme za zaštitu. Ali, dok budete učili detalje svog omiljenog lika, bićete iznenađeni koliko je duboka borbena mehanika i nagrađivan tok akcije koja se dešava na ekranu.

Najnoviji naslov u seriji je Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown koji donosi osveženu grafiku originalne verzije i definitivno zadržava sve ljubitelje 3D borbe slobodnog oblika.

 

Dead or Alive

Dead or Alive serijal  je jedan od grafički najimpresivnijih 3D boraca koje ste igrali i videli. Kada je Dead or Alive 2 lansiran za Sega Dreamcast, tj osećaj se vratio u celoj zajednici ljubitelja borbenih igara. Tokom godina, igra je samo postala bolja popitanju vizuelne vernosti. Ova serija 3D borbenih igara koristi mehaniku kamen-papir-makaze gde udarci, šutiranja, bacanja i kontre igraju ogromnu ulogu u tome kako ćete svom protivniku isporučiti najštetnije manevre. Brojači su u stanju da iscrpe životnu liniju vašeg neprijatelja na 0 u samo nekoliko sekundi, tako da ćete morati da smislite strategiju usred borbe više nego što mislite sa ovom serijom.

Najnovija ogra Dead or Alive 6 sadrži usporeno zumiranje kada nanesete veliki udarac, vidljivu štetu na svakom liku i vrhunac u vidu "Fatal Rush" mehanike koji dovodi do nekih uzbudljivih trenutaka.

 

Soulcalibur 

Na početku teksta pomenuti Bandai Namco ima još jednog prestavnika na ovoj listi. U pitanju je jedna od najboljih borbenih igra svih vremena zasnovana na oružju, Soulcalibur. Ono što je prvobitno krenulo na PS1 kao Soul Blade/Edge, zavrtelo se na Sega Dreamcast kao Soulcalibur, koji je u to vreme izgledao mnogo bolje od svog originalnog arkadnog kolege.

U godinama nakon objavljivanja te igre, Soulcalibur je dodao izuzetne gostujuće likove, a Link iz Soulcalibur II je verovatno najbolji! Tu je i neverovatan sistem kreiranja likova i jedinstvenu mehaniku bitke kao što je Reversal Edge i lomljivi oklop. Intenzivna zaobilaženja i upečatljiva igra čine Soulcalibur franšizu jednom od najboljih opcija za igrače koji traže najbolje igre kao što je Tekken. 

 

Pokkén Tournament DX 

Poslastica samo za one koji imaju Nintendo Switch!

Čak je i ime igre pametan miks Pokemona i Tekkena. Ovaj brawler ima neverovatan način na koji prelazi iz "faze duela" nalik Tekenu u fazu otvorene arene sa stilom igre koji se može uporediti sa serijom Naruto: Ultimate Ninja Storm. Omiljena stvorenja kao što su Pikachu, Blastoise i Lucario su članovi spiska za igru zajedno sa manje poznatim tipovima čudovišta kao što su Decidueye, Chandelure i Braixen.

Pokken Tournament DX je najbolja verzija ove igre i jedna je od najboljih Nintendo Switch ekskluziva.

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.