Vesti/Najnovije
04.02.2024.
Autor: Games Tim

Najbolje RTS igre

Ove strategije u realnom vremenu morate da zaigrate!

Definicija real time strategy ili RTS se pojavila početkom devedestih. Dizajner igara Brett Sperry je izgovorio ovu definiciju koja se sada smatra leksikonom igara. Dok je reklamirao igru čiji je producent, bila je to Dune II: The Building of a Dinasty, smislio je je termin strategija u realnom vremenu kako bi igračima dao bolje razumevanje onoga šta je njegova igra podrazumevala. Od tada, taj podžanr strateških igara je postao glavni oslonac PC igara.

Decenijama posvećeni obožavaoci ovog podžanra ulažu stotine sati u igranje remek dela istog. Evo šta obavešno treba da zaigrate uzimajući u obzir uticaj u žanru, dubinu, priču i faktore.

 

Age of Empires II: Definitive Edition

Age of Empires slavi ove godine 25 godina!

Ovaj remaster druge igre Age of Empires iz 2019. objavljen je za 20. godišnjicu. Ova igra se generalno smatra najboljom u seriji i fokusira se na izgradnju gradova i armija za njihovu odbranu. Igra je bila velika prekretnica ne samo u svojoj seriji, već i u čitavom ovom žanru. Sa ogromnom vizuelnom vernošću, uključivanjem svake ekspanzije iz prethodnih verzija ove igre i istim vernim igračima, Age of Empires II: Definitive Edition zaslužuje nazive jedne od najboljih RTS igara svih vremena.

 

Command & Conquer: Red Alert

Bilo koji naslov iz ove franšize može da bude preporuka. Ovo je prva sa paralelnim univerzumom.

Poduciraoje Westwood Studios i izdala Virgin Interactive 1996. Druga velika igra koja je nosila C&C naslov, Red Alert je prvobitno trebalo da bude prekuel originalne Command & Conquer iz 1995, i odvija se u ranoj istoriji alternativnog univerzuma Command & Conquer kada se savezničke snage bore protiv agresivnog Sovjetskog Saveza za kontrolu nad evropskim kopnom. Prvobitno je bio dostupan za PC, a kasnije je prenet na PlayStation. PS verzija je takođe ponovo objavljena kao preuzimanje za PlayStation Network za PSP i PS3.  14. novembra 2018. objavljeno je da Command & Conquer remasterizuju Petrogliph Games i Lemon Sky Studios pod nadzorom Electronic Arts, zajedno sa paketima proširenja Counterstrike i The Aftermath.

 

 

StarCraft

Koliko god daste noon u ovoj vrsti igara,čuli ste za ovuigru. Preokreti u priči o StarCraft će vas zaintrigirati i napraviti odličan uvod u ovaj žanr. Paketi za proširenje koji su došli u istoj godini izdanja dodali veliku dubinu igri. Radnja se odvija u 25. veku gde se tri inteligentne vrste bore za dominaciju. Starcraft je remasterizovan i poboljšan do visokog stepena kvaliteta koji odgovara njegovom legendarnom nasleđu.

 

The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth II

Ukoliko steljubitelj LotR i RTS igara, Battle for Middle-earth je obavezna! Pre nekih dvadesetak godina, ideja o odličnim LOTR RTS igrama bila je nedokučiva i daleka ali EA juradio neverovatan posao da uhvati obim i epsku akciju filmova. 2006. nam je donela jedan od najboljih naslova ovog žanra.

Igra koja će neke vratiti u detinjstvo, a neke naterati da se zaljube u RTS.

 

 

Warcraft

Još jedan serijal koji ne prestaje da nas oduševljava!

Neki od nas se sa setom sećaju ponoćnih prodaja ovog naslova za D1. Verovatno se nikada više tako nešto neće ponoviti. Warcraft univerzum je svet igre, istorija i predanje koje je stvorio Blizzard Entertainment, počevši od temeljnog naslova Warcraft: Orcs & Humans. Ukoliko baš želite preporuku, zaigrajte Warcraft III: Reign of Chaos.

 

Warhammer 40,000: Dawn of War II

Još jedan serijal na ovoj listi.

U ovoj igri se traži od igrača da se ne fokusiraju samo na borbu u realnom vremenu, već i na upravljanje jedinicama i odličnu ukupnu ravnotežu. Za sve igrače strategije u realnom vremenu kojiiznad svega vole bitke velikih razmera, ovaigra je idealna. Sve se vrti oko ravnoteže! Iako sada možete da radite stvari kao što je fokusiranje na pokriće, naglasak je i na uništavanju pokrivača. Warhammer 40,000: Dawn of War II označava još jednu vrhunsku igru i mnogi ga naode kao dostojnu da bude nazvana jednom od najboljih RTS igara ikada stvorenih.

 

 

Slika Canva

 

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.