Vesti/Najnovije
22.10.2020.
Autor: Nemanja Kočica

Stiže nam Watch Dogs Legion

Uvod u priču

Watch Dogs Legion je treća igra u Ubisoftovom open-world hakerskom svetu.

Smeštena u uznemiravajuću budućnost gde smo svi stalno povezani i gde sve kontrolišu korumpirane korporacije koje razmišljaju samo o profitu dok je dobrobiti društva smeštena u drugi plan. Kao što možete zamisliti, narod je na ivici, a tenzije između bogatih i siromašnih dostigle su tačku pucanja.
Na scenu stupa Deadsec, hakerski kolektiv kome smeštaju teroristički napade širom sveta. Pored toga što moraš dokazati nevinost Deadsec-a, na tebi je da se suprotstaviš korumpiranom režimu i pokažeš svetu ko zaista stoji iza svih tih terorističkih napada.


Postoji popularno mišljenje da su Ubisoft open-world igre pomalo repetativne, ali Watch Dogs Legion je malo začinio recept sa jedinstvenim pristupom jer je skoro svaki NPC igriv lik sa drugačijim sposobnostima. Ovaj pristup nam pored ogromnog broja junaka donosi i različite pristupe svakoj misiji u zavisnosti od osobe koju kontrolišete.

Kao u prethodnim delovima, možete skenirati svakog NPC i dobiti informacije o njima. Ova mehanika je pojačana u WD Legion i daje nam uvid u voajerski hakerski svet Deadsec-a. Kroz misije regrutovanja, pravićete svoju Londonsku Deadsec ćeliju, koristeći nasumično generisane NPC u svetu. Prilikom skeniranja NPC, saznaćete njihove rutine, put do posla, gde idu na piće, kada se vraćaju kući... U određenim slučajevima kršiće zakon ili patiti od nesanice. Ovakav detektivski posao biće neophodan za regrutovanje određenih NPC.

Svaki NPC ima jedinstvene bonuse koji vam mogu pomoći u misijama. Recimo, ako želiš da se infiltriraš u New Scotland Yard, sedište Londonske policije, koje sad kontroliše sumnjiva privatna vojna korporacija, najbolji izbor će biti onaj ko je dobar u infiltraciji i šunjanju, dok recimo građevinski radnik nema šta da tražiš u ovakvoj misiji… osim ako ne želite da se sa građevinskim dronom zaletite na zgradu.

Nakon regrutacije možete svoje nove saborce dodatno da prilagođavate svom ukusu odelima i maskama, svaki lik može da ima svoj jedinstven izgled ili možete dati celoj ekipi prepoznatljivi stil. Ali budite pažljivi, svaki lik je zamenljiv i ako vam pogine u misiji to je to, moraćete da tražite zamenu za istog.


Kako igra bude odmicala, tema revolucije dolazi u prvi plan. Milioni su bez posla, zamenjeni robotima, nebo je puno dronova dok kamere za nadzor pokrivaju svaki milimetar grada.
Legion oslikava potlačeno društvo, na ivici civilnog rata, bogati postaju bogatiji, džinovski bilbordi „krase“ Big Ben i ostale znamenitosti grada, propaganda je jedino što se može videti na velikim ekranima. Kako bi zapalili iskru revolucije na Deadsec-u je da promeni mišljenje javnosti i razotkrije korumpiranost u svim slojevima društva. U tipičnom Ubisoft stilu, menjanje javnog mišljenja donosi impresivnije skriptovane misije i događaje koji guraju priču napred. Ali ovaj put igra nam manje daje osećaj kao da je izašla sa pokretne trake, umesto toga oseća se ljudski faktor u svakoj misiji i prelepim ručno dizajniranim regijama, što dodatno daje dubinu ovom svetu.

Čini se da će biti interesantno na kratko biti haker.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4995
London je na kolenima, svevideći nadzorni sistem vrši presiju na narod, privatne...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO632
London je na kolenima, svevideći nadzorni sistem vrši presiju na narod, privatne...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...