Vesti/Najnovije
21.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Dragon's Dogma 2

Šta znamo o igri?

Capcom lansira ovaj akcioni RPG 22. marta. Programeri su imali veliki uspeh sa svojim alatom za kreiranje karaktera, koji su neki ljudi već pohvalili rekavši da je to jedna od najvećih reklama strategije koje su videli. Dragon's Dogma 2 je ujedno i  jedna od najiščekivanijih igara 2024. godine i fanovi mogu uskoro da započnu svoje putovanje.

Ali da li će igra ispuniti očekivanja ljudi?

Dragons Dogma 2 je uspela da nekako izbegne previše informacija pre izlaska. I hajde da Vam ni mi ne remetimo iznenađenje pokretanja ove predivne igre, već samo da se podsetimo šta je to što treba da znate pre nego je zaigrate!

Dragon's Dogma, originalna igra,  bila je prvi uspeh developera Capcom u kreiranju jedne velike avanturističke igre uloga koja je spojila elemente njihovih hit akcionih igara, kao što je recimo Devil May Cry u fantaziju vestern postavke. Dragon's Dogma je od prvog izlaska i kultnog miljenika postala kompletni RPG zbog jedinstvenog pristupa prikazivanja istraživanja enormnog sveta fantazije i timom avanturista. Oni se sukobljavaju sa brojnim neprijateljima.

 

Dragon's Dogma 2 koja je tu je u isto vreme nastavak originala koji su mnogi željno očekivali, a sa druge strane je idealni momenat da novi igrači uskoče u priču. Događaji iz prve igre svakako postavljaju početnu priču i scenu za koliko znamo dosta ambiciozniji nastavak. Dragon's Dogma 2 ozbiljno shvata svoje poreklo. Programeri su uzeli osnove prve igre, proširili uspehe i primili povratne informacije k znanju. Capcom deluje vrlo samouvereno sa svojim najnovijim naslovom.

Izgleda se da Dragon's Dogma 2 ostaje verna svemu onome što obožavaoci vole. Capcom obećava da će to biti priča puna akcije, puna izbora koji su zaista važni. Igrači mogu očekivati da će moći da prilagode svoj lik do neverovatnih detalja, da uživaju u inovativnoj borbi i da uče o jedinstvenom sistemu Pawn koji stvara podršku u bitkama.

Znamo da će DD2 sporedne misije biti svuda. Neke će biti dostupni samo u zavisnosti od vaših izbora. Neke će biti osetljive na vreme. Najverovatnije će biti potrebno više puta igrati da biste ih iskusili sve.Isto važi i za zvanja u igri. Znamo da možete da promenite svoj poziv u Dragon's Dogma 2, ali da biste to mogli da uradite, moraćete da zaradite poene ubijanjem čudovišta. Već sada možemo očekivati trenutke u kojima ćemo hteti da znamo koliko će drugačija situacija ispasti ako je odigramo u drugom pozivu.

Da li je uslov dvojke igrati keca?

Nije! Ako ste propustili da odigrate prvu igru, možete da pređete direktno na nastavak. U pristupu sličnom nastavcima serije Final Fantasy u stilu antologije, Dragon's Dogma 2 je samostalna igra smeštena u paralelni svet sa novom radnjom i likovima, tako da dok se mnogi koncepti i opšta struktura avanture nastavlja od originala, druga igra je novi početak i daje igračima mogućnost da se prvi put uključe u svoj jedinstveni pogled na fantastičnu avanturu.

Multiplayer?

Dragon's Dogma franšiza je oduvek bila RPG za jednog igrača. Iako bi bilo bi lepo igrati zajedno sa prijateljima, nije bilo neočekivano da je Capcom ostao veran svom radu u prvom delu..

Priča

DD 2 se dešava nekakou pozadini sukoba koji raste između dva zaraćena kraljevstva, Vermund i Battahl. Stanovnici Vermunda su ljudi, dok je Battahl dom vilenjacima i Beastrenima. Obe zemlje gaje sopstvene kulture i običaje koji se odnose na mitologiju Uskrslog Arisen, svetog heroja koji ima zadatak da ubije velikog Zmaja koji donosi kraj sveta. Rano u igri, protagonista postaje sledeći Arisen nakon sukoba sa velikim Zmajem, dajući im mogućnost da prizivaju pione, NPC saveznike iz drugih svetova.

Dok Uskrsli i njihova družiba traže velikog Zmaja,  bivaju uvučeni u značajan geopolitički sukob između kraljevstava. Grupa avanturista preuzima potrage i stvara nove veze i oni nailaze na vođe kulta i rivale koji traže da budu Arisen kao svete ličnosti za sebe. Razumevanje previranja unutar zaraćenih kraljevstava i kritične odluke o tome kako naći način spasiti ljude u zemlji i zaustaviti kraj sveta.

Uskrsli

Uskrsli su kako ste mogli da pročitate, izabrani smrtnici koji imaju zadatak da se suoče sa velikim Zmajem u smrtonosnoj borbi koja će da odluči o sudbini sveta.  Poseduju dosta jedinstvenih veština koje pomažu u borbi. Klasni tipovi sa svojim jedinstvenim oružjem i veštinama koje treba usvojiti a Arisen je jedini koji može da pristupi specijalizovanijim klasama.

Archer  je klasa koja se fokusira na duge domete koja koristi luk i druge sprave.

Fighter ima standardnu klasu mača i štita.

 

Mage prikazuje korisnika magije koji može da leči i baca smrtonosne čini.

 

Magick Archer usmerava magične čarolije u svoje dalekometne napade.

Mystic Spearhand je borac koji koristi dvostrano sečivo sa stilom borbe koji je kombinacija borbe iz blizine sa magijom.

Sorcerer je napredniji korisnik magije koji baca još strašnije čini.

Thief je borac na blizinu koji koristi savršeno lukave i smrtonosne noževe.

Trickster je pravi lukavi iluzionista koji može da dočara čarolije da prevari neprijatelje i natera ih da se bore između sebe.

Warrior težak brawler koji ima veće oružje.

Wayfarer kao posebna klasa koja omogućava Ustalima da koriste veštine iz drugih profesija u jednom prilagodljivom stilu borbe.

Ova igra možda nema najbolju grafiku ali njene snage leže u neverovatnoj priči, upečatljivom svetu i obilju izbora koji su zapravo važni.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50498
Dragons Dogma 2 je dugo očekivani akcioni RPG naslednik kultne igre Dragons Dogma&...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.499,00 RSD
Vrsta
Nova
9.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Princess Peach - Showtime! je šarmantna igrica koja će te odvesti u svet Mario u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Dragon Ball FighterZ
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

05.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije