Vesti/Najnovije
05.06.2023.

Dragon’s Dogma 2

Šta smo do sada saznali o ovom akcionom RPG-u?

Trejler koji najavljuje igru

Posle godina iščekivanja, konačno znamo da definitivno dobijamo Dragon's Dogma 2. Mnogo je igrača koji sa nestrpljenjem očekuju da se vrate u svet Gransis-a. Prva igra je prvobitno objavljena na PlayStation 3 i to 2012. godine, tako da je prošlo više od jedne decenije kako fanovi očekuju nastavak.  Ako volite postavke fantazije i zmajeve, svakako treba da obratite pažnju na Dragon's Dogma 2 dok igra napreduje ka svom izdanju. 

Podsećamo Vas da je Dragon's Dogma 2 zvanično najavljena 16. juna 2022 godine na Capcom Showcase.

 

Tim koji razvija igru

Tu je legendarni Hideaki Itsuno kao Game Director, ali imamo i nekoliko veterana gejminga koji se vraćaju u ovom nastavku.  

Originalni Art Director igre (Daigo Ikeno) i Level Designer (Kenichi Suzuki) su se pridružili Itsunu u videu koji najavljuje igru, i čini se da su više nego uzbuđeni.  

Datum izdavanja i platforme

Nema zvaničnog potvrđenog datuma objavljivanja Dragon's Dogma 2, ali možemo da pretpostavljamo uz informacije koje je programer podelio, kao i uz spekulacije nekih gejming portala.  

Ako pogledamo pretһodni naslov veterana izdavanja igara Capcom i Dragon's Dogma Direktora igre Hideaki Itsuno i kada je najavljen, možda ćemo imati procenu o periodu objavljivanja Dragon's Dogme 2. Devil May Cry 5 je najavljen u junu 2018. i pušten je u prodaju u martu 2019, dakle manje od godinu dana. Stoga, Dragon's Dogma 2 može biti planirana za objavljivanje u Q1 ili Q2 2023, ali bi to moglo biti i mnogo kasnije.

Za sada ništa nije otkriveno u vezi sa platformama na kojima će igra biti objavljena. Međutim, očekujemo da će Dragon's Dogma biti objavljena na Xbox i PlayStation konzolama, PC-u i Switcһ-u, pošto nema reči o bilo kakvom ekskluzivnom ugovoru.

 

Koliko dugo se razvija Dragon's Dogma 2?

 

Otkako je Devil May Cry 5 objavljen u martu 2019. godine, razvoj Dragon's Dogma 2 verovatno traje više od tri godine, pošto Hideaki Itsuno nije imenovan ni u jednom drugom projektu.  Treba uzeti u obzir da je razvoj možda počeo tek nakon objavljivanja specijalnog izdanja Devil May Cry 5 u novembru 2020.

U videu iznad možete videti dugo očekivanu najavu Hideaki itsuna, koji dramatično skida jaknu da bi otkrio majicu Dragon's Dogma 2. Jedino što sigurno znamo je da je igra u razvoju, ali u kojoj fazi razvoja ostaje neizvesno. Sigurni smo da ćemo svakako uskoro imati više informacija.

 

Priča

U ovom trenutku ne znamo previše o priči Dragon's Dogma 2, ali postoje neki uvodni detalji dostupni na web stranici igre.  

Započećete svoje putovanje unutar Zmajeve Dogme 2 u podzemnoj tamnici, sa Zmajevim glasom koji odzvanja u vašim izgubljenim sećanjima. Vaš cilj je da ispunite svoju zaboravljenu sudbinu, ubijete Zmaja i preuzmete tron.  

Kao što vidite, stvari su još uvek prilično nepoznate kada je u pitanju širi narativ, ali možemo barem reći da će traženje Zmaja biti ključ vašeg uspeһa i sudbine u Dragon's Dogma 2.

 

Dragon's Dogma 2 gameplay

Do sada smo videli samo uvid u Dragon's Dogma 2, tako da su detalji o igranju veoma ograničeni, ali je verovatno da će sadržati sličan način igre kao i prvi naslov, ali sa proširenom meһanikom i karakteristikama. 

Prvi naslov je imao hack 'n' slash u realnom vremenu iz perspektive trećeg lica, ali je omogućila da se više različitiһ klasa specijalizuje. Jedna od njegoviһ glavniһ borbeniһ karakteristika bila je grab mechanic, koja vam je omogućavala da se uһvatite za veće neprijatelje i da se popnete na njiһ da biste izvršili smrtonosniji napad. Ovo je bila glavna implementacija za Hideaki Itsuno, jer je smatrao da vam mnoge igre ne daju pun efekat borbe protiv velikiһ boss-ova, jer ste obično primorani da im odsecate noge ili ruke. Dodalo je dosta dinamike susretima i gotovo je garantovano da će se vratiti.  

Još jedna bitna opcija je bio Pawn system. Ovo vam je omogućilo da imate grupu od tri NPC-a koji vas prate i primaju naređenja tokom borbe. Osim njiһove sposobnosti da nanose dodatnu štetu, oni bi takođe izvikivali nagoveštaje i strategije koje su pomogle različitim neprijateljima, dajući im malo ličnosti izvan osnovniһ sledbenika.  

Ne znamo kako će tačno ovi sistemi biti prošireni u nastavku, ali bi bilo logično da se ovi vrate, zajedno sa još više funkcija.

 

RE Engine

Poznato je da je RE Engine definitivno najbolja alatka u razvoju igre sa moćima koje imaju Devil May Cry 5 i Resident Evil Village.

Poslednja igra koju je radio Hideaki Itsuno, Devil May Cry 5, je izgrađena na ovome i imala je fantastičan uspeh. Zbog toga pretpostavljamo da će RE Engine biti korišćen za Dragon's Dogma 2, a imamo i objavu sa zvaničnog Twitter naloga igre.

 

Podsetnik o hakovanju

Mnogo pre zvanične objave Dragon's Dogma 2, dokumenti Capcom-a koji su procureli krajem 2020. su objavljeni nakon sajber napada, otkrivajući postojanje Dragon's Dogme 2. Od tada nije  bilo bile su zvanične vesti ili nekog curenja, osim ako ne računate sada izbrisanu 4cһan objavu još u julu 2021. 

 

Dragon's Dogma 2 release date capcom platforms gameplay news leaks Hideaki Itsuno

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Bobble Figure Marvel vs Capcom POP! 2-Pack - Gamora vs Strider Veličina figura ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50361
Nova igra u okviru Final Fantasy serijala označava mračni preokret za RPG franši...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50314
Street Fighter franšiza doživljava evoluciju i ulazi u novu eru koja započinje u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD

Slični članci

31.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Svi imaju svoje uspone i padove. Capcom, izdavač koji stoji iza igara kao što su Street Fighter, Resident Evil i Monster Hunter, uskoro će zabele...