Vesti/Najnovije
27.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Najbolje igre u svemiru

Idemo na Mars!

Oduvek je čovek gledao u nebo i zamišljao svetove tmo negde gore. Svemir nastavlja da pleni našu maštu i tera nas da se zapitamo o delovima našeg univerzuma koji ostaju nepoznati. U video igrama, avanture sa svemirskom tematikom otvaraju portal za istraživanje bezgraničnih mogućnosti svemira.

Dostupno je više hiljada video igara koje nam omogućavaju da istražujemo svemir.Samo nekoliko odabranih se ističe u pružanju nezaboravnog iskustva. Ako ste razmišljali o tome da igrate neke od najboljih svemirskih igara koje su danas dostupne, evo naših preporuka.

Mass Effect

Mass Effect igre su RPG zasnovan na priči sa odlukama igrača u osnovi. Vi preuzimate ulogu lika po imenu Šepard, koji kreće umisiju da spase sve oblike života u galaksiji od uništenja od strane Reapers.

Borba ima perspektivu trećeg lica sa futurističkim oružjem. Igre vas pozivaju da iskusite duboku priču i da se bavite interesantnim likovima sa planeta izvan Zemlje. Legendarno izdanje Mass Effect grafički poboljšava originalnu trilogiju teksturama visoke rezolucije, ispravkama brzine kadrova i poboljšanim osvetljenjem, čineći da se ovi kultni klasici osećaju modernijim.

Za razliku od originalnih igara, Legendarno izdanje uključuje svaki DLC napravljen za sve tri igre. Dakle, ako niste ranije igrali ove igre, Legendary Edition obezbeđuje kompletan paket sadržaja. Ovo izdanje ima za cilj da odgovori na nezadovoljstvo igrača pružanjem produženog bioskopskog kraja.

 

No Man's Sky

No Man's Sky predstavlja proceduralno generisan univerzum koji je prepunjen sa milionima planeta, raznolikim ekosistemima i bizarnim stvorenjima koja ih naseljavaju.

Igra vam omogućava da otvoreno istražujete ovo prostranstvo planeta sve dok ste u udobnosti svog omiljenog svemirskog broda. Kada otkrijete svoju omiljenu planetu, možete da  izaberite da izgradite ispostavu, čineći je punopravnim životnim prostorom. Igra se takođe stalno ažurira, uvodeći nove funkcije igranja i uzbudljiv sadržaj redovno koji možete istraživati solo ili sa drugima.

No Man's Sky je ostvarenje sna za one koji su oduvek želeli da istraže prostranstvo svemira i otkriju planete van  mašte. Ako ste dovoljno kreativni, zaljubićete se u robusni mehanizam za izgradnju baze u igri. Raznolikost dostupnih osnovnih modula vam omogućava da u potpunosti opremite i unutrašnjost i eksterijere vaših struktura

Ova igra nastavlja da izbacuje konstantno ažuriranje sadržaja čak i sedam godina nakon objavljivanja. Igra je praktično pretrpela potpunu transformaciju, unapređujući skoro sve od prvobitnog izdanja.

 

Outer Wilds

Outer Wilds je nagrađivana igra za istraživanje svemira koju je najbolje iskusiti bez prethodnog znanja o njoj.

Premisa igre je da ste svedoci kraja univerzuma, koji je iz nepoznatog razloga zaglavljen u vremenskoj petlji. Svaki put kada umrete, probudićete se 22 minuta pre nego što sunce postane supernova, i moraćete da iskoristite znanje koje ste stekli iz prethodne vremenske petlje da otkrijete tajne univerzuma i razloge za petlje. Za razliku od mnogih igara za istraživanje otvorenog sveta, Outer Wilds vas ne drži za ruku i vodi vas od cilja do cilja. Možete da postignete glavni cilj igre tako što ćete izabrati putanju koju želite i istražiti solarni sistem na bilo koji način koji smatrate prikladnim. Sunčev sistem u spoljnom delu Wilds prati zakone fizike, uključujući način na koji viđe meseca kruže oko svojih planeta i efekat nulte gravitacije na vaše kretanje u svemiru, čineći celo iskustvo još intenzivnijim.

Igra se bavi dubokim filozofskim temama kao što su smrt , kraj sveta i beskonačna priroda univerzuma . Sa svakim resetovanjem na početku nove vremenske petlje, dublje ćete razmišljati o ovim temama.

 

Everspace

Ova igra kombinuje roguelike elemente, kao što su brza akcija, proceduralno generisani nivoi i trajna smrt, dok pruža čvrstu petlju igranja koja vas drži napete sve vreme.

Dok se Everspace prvenstveno fokusira na igru, narativ koji ga prati je takođe dobar. Iako je smrt trajna u igri, što znači da ćete morati da počnete iz početka, postoje neke zgodne trajne nadogradnje koje možete da otključate usput i koje čine borbu na kasnijim nivoima upravljivom. U roguelike igrama, smrt je deo progresije. Sa svakim porazom, naučite više o tome kako se suprotstaviti neprijateljima. Uz stalne nadogradnje, igra osigurava da nastavite da napredujete uprkos smrti. Kako čistite početne nivoe u Everspace, nadolazeći nivoi postaju sve izazovniji, primoravajući vas da razmišljate dok angažujete svemirske flote. Moraćete da stalno manevrišete oko neprijatelja da biste izbegli dolazeće napade i upravljatei oružjem vašeg broda. Pored toga, da biste preuzeli neprijateljske svemirske brodove, takođe ćete morati da obratite pažnju na potrošnju goriva i zalihe.

Dovršavanje misija i traženje resursa su od suštinskog značaja za napredak i poboljšanje vaših šansi za opstanak.

 

Star Trek Online

Star Trek Online je besplatna MMORPG igra smeštena u Star Trek svemir.

Igra uključuje istraživanje različitih sektora galaksije u kojima učestvujete u PvE i PvP borbi, završavate misije i napredujete kroz priču. Pored toga, igra uključuje glavne frakcije Zvezdanih staza kao što su Ujedinjena federacija planeta, Klingonsko carstvo i Romulanska republika. Njegov narativ takođe sadrži neke od najpoznatijih likova i lokacija iz univerzuma Zvezdanih staza, što ovo čini lakim izborom za svakog obožavaoca serije. Pored borbe pasa u svemiru, možete se baviti i neprijateljima na planetarnim površinama, obezbeđujući različita borbena iskustva. Sistem misija Star Trek Online vas šalje na jedinstvena mesta širom univerzuma, gde otkrivate nove planete, anomalije i NPC. Takođe, možete učestvovati u periodičnim istraživačkim događajima koji nagrađuju vašu radoznalost XP i nagradama u igri

Redovna ažuriranja sadržaja su tu da igra bude sveža i uzbudljiva a sezonski događaji koji sadrže nove misije su tu za zabavu igrača.

 

Starfield

Starfild vas vodi na narativno putovanje otkrivanja misterije univerzuma. Sa preko 1000 planeta u igri, od kojih se svaka može pohvaliti svojim jedinstvenim ekosistemom, frakcijama i pričama, istraživanje ovog ogromnog univerzuma zahteva jednako opremljen brod sposoban da vas preveze do udaljenih zvezdanih sistema i da se uključite u svemirske borbe.

Pored glavne priče, igrači su slobodni da se pridruže drugim frakcijama i unaprede svoje planove. Bez obzira da li težite da živite životom svemirskog pirata, pridružite se onima koji žive kao na Divljem zapadu svemira ili postanete deo svemirske vladine organizacije, Starfield nudi intrigantan sporedni sadržaj u kojem možete uživati. Iako igra ima neke pozitivne aspekte, kao što je pristojan narativni i sporedni sadržaj, to nije prvenstveno igra istraživanja svemira. Putovanje na nove planete se uglavnom odvija kao mehanikar za brzo putovanje, koja obično zahteva više od jednog ekrana za učitavanje. Pored praćenja glavnog sadržaja igre, Starfield vam takođe omogućava da izgradite i proširite svoju bazu. Možete izraditi tehnologije koje vam omogućavaju da iskopavate materijale na različitim planetama i transportujete ih nazad do vaše glavne baze.

Starfield takođe ima robusnog brodograditelja, što vam omogućava da prilagodite svaki brod od temelja. Možete čak da instalirate module koji poboljšavaju koliko daleko vaš svemirski brod može da putuje i vašu sposobnost da izdržite borbene borbe.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4374
PS4 Mass Effect Andromeda
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS5183
Everspace 2 je brza pucačina za jednog igrača gde ćeš se suočiti sa svemiro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50247
No Man's Sky je igra o istraživanju i preživljavanju u beskonačnom proceduralno gen...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 20%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Starfield je prvi novi univerzum od Bethesda Game Studios, nagrađivanih kreatora T...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Feb.
2023.
Focus on
Nije hrabar onaj koji se ničega ne plaši, već onaj koji svoj strah ume da pobedi.
06.
Feb.
2023.
Vesti/Najnovije
Prenosimo vam odličnu recenziju, odlične igre!
04.
Feb.
2021.
Vesti/Najnovije
Neke igre nas osvoje odmah. Starlink: Battle for Atlas nije takva igra. Bilo nam je potrebno dve godine da shvatimo koliko je dobra.