Vesti/Najnovije
07.11.2020.

Trust Wayman GXT Pro 444

Da li je danas lako izabrati prave gejming slušalice?

Pre par godina je bilo teško naći dobre gejming slušalice u radnjama u našoj zemlji. Izbor gejming opreme je bio neuporedivo lošiji u odnosu na sadašnju situaciju. A da li široki spektar proizvoda donosi i kvalitet i koliko je stvarno teško sada odabrati idealne i dobre gejming slušalice?

Prvo i osnovno je da definišete koliko novca želite da potrošite i šta vam je najbitnije kada su u pitanju gejming slušalice.

Dobar kvalitet, da budu udobne i komforne, prigušivanje buke ili visok kvalitet zvuka? Da li ćete ih korisiti na PC računaru ili nekoj konzoli? Ako je najveći broj odgovora DA, onda nastavite da čitate ovaj tekst jer GXT 444 sve ovo navodi na kutiji.

Hajde da i krenemo od kutije.

 

Kutija

 

Standardno Trust pakovanje, dobro urađeno i kvalitetno. Kutija je malo veća i deblja u odnosu na standardne modele jer je ovaj i sam malo veći u odnosu na ostale. Unutra su kablovi, nalepnice i uputstvo. Ono što fali je torbica za nošenje.

 

Dizajn

Vizuelno Wayman ostavlja odličan utisak. Dizajn je jednostavan i elegantan. Slušalice su potpuno crne pa ako tražite živopisno RGB osvetljenje ili nešto slično, moraćete da potražite neki drugi model.  "Časice za uši" ili kako ih ja zovem  "kapice" su obložene i imaju utisnut logotip na zadnjoj strani. Pričvršćeni su na tanke metalne nosače, ali ugao se i dalje može promeniti i prilagoditi. Međutim, on je ograničen pa ih nije moguće okrenuti za 180 stepeni. Kapice za uši mogu da se postupno izvlače i tako prilagode vašoj veličini glave. U početku je potreban minimalan napor. Upravo zbog toga Wayman uvek stoji stabilno, pri čemu je dobra izrada sigurno bitan faktor. Mikrofon je takođe moguće prilagoditi, opet sa malim otporom i namestiti u skladu s tim. Dužina mikrofona je malo čini se malo van standarda, tj. duži je pa je samim tim još lakše namestiti ga u skladu sa vašim potrebama.

Kabl u pakovanju je dugačak jedan metar. Na njemu se nalazi kontrola jačine zvuka za slušalice i prekidač za mikrofon. Kabl se završava konektorom od 3,5 mm. Pored toga, slušalice se isporučuju sa produžnim kablom od jednog metra koji takođe deli kombinacijski priključak za mikrofon i priključke za slušalice.

 

Idealne za eSport

Trust na svojoj zvaničnoj stranici za ovaj model navodi "Zamislite sebe u središtu pozornice, publika vas bodri: ovo je vaše vreme da zablistate. Bez obzira da li više volite igre na računaru, laptopu, konzoli ili telefonu, GXT 444 Wayman će pružiti kvalitetan zvuk eSport-a , bez obzira na sceni se nalazili. Po njima, ovo su idealne slušalice za višesatno igranje.

 

Multiplatformske

Ja volim slušalice koje možete korisiti na svim platformama. Sećam se situacija kada se morao kupovati odvojeni model za PS i PC pa u jednom momentu više nemaš pojma gde su koje slušalice, a kutije i da ne spominjem. Sa multiplaformskim je mnogo jednostavnije pa je samo pitanje izbora modela i boje, i da li će svetleti ili ne. Ovde je neophodno samo čuvati kablove.

 

Zvuk

Na kutiji Trust navodi da slušalice apsorbuju zvuk. To se može potvrditi i nakon jednostavnog stavljanja slušalica. Okruženje postaje primetno tiše čak i bez zvuka iz slušalica. Ako zvučni izlaz zaista potiče od ovih slušalica, nećete čuti ništa u njegovoj okolini. Nema zvona alarma iz telefona pored uzglavlja. Mogu se okrenuti prema gore više nego dovoljno da se čuju i razumeju svi mogući izvori zvuka. I u multiplayer i u single igrama bez problema čujete odakle dolazi zvuk. Bass je više nego odličan za gejmerske slušalice. Srednji tonovi baš kako bi trebalo. Čućete i najtiše korake. 

 

Mikrofon

GXT 444 ima jednosmerni mikrofon koji je veoma osetljiv i bez problema prenosi vaš glas. U zavisnosti od toga šta radite i koju aplikaciju koristite može da se snima i zvuk iz slušalica. Ali sam po sebi kvalitet je dobar i vlastiti glas se snima jasno, zajedno sa tihom bukom, koja postaje upečatljiva samo kad se snimci reprodukuju sa velikom jačinom zvuka. Nema softvera koji je uključen u pakovanje kako bi se slušalice dodatno konfigurisale. Dodatno se svasetovanja mikrofona moraju raditi odvojeno za svaku aplikaciju.

 

Udobnost

Slušalice su podstavljene na nekoliko mesta, kako na ušima, tako i na slepoočnici. Nažalost, čini se da ne obezbeđuju toliko komfora koliko se na prvi pogled čini. Stoje prilično čvrsto i pritiskaju uši. Nakon par sati postaje pomalo neugodno za nošenje i morate ih skinuti na nekoliko minuta. Ovo je mali minus za gejmerske slušalice jer se one nose i po nekoliko sati. Naravno, ovo je subjektivni utisak i svako može imati drugačiji osećaj. Možda je u pitanju obim glave jer se čini da oni sa "standardnom" glavom nemaju taj problem.

 

GXT 444 Wayman su dobre slušalice. Kvalitet zvuka je u svakom pogledu ne dovoljan nego odličan za sve igrače, a poništavanje pozadinske buke omogućava vam da se u potpunosti koncentrišete na svoju igru. Međutim, jedini nedostatak koji možda može da umanji odličnu ocenu je eventualni problem sa udobnošću kada ih duže nosite, ali napominjem da to nije pravilo već nešto što se može desiti u pojedinim slučajevima.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL281
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Oct.
2020.
PC
Redakcija IGN Adria je testirala par Spartan Gear proizvoda, i mi vas podsećamo na njihove recenzije uz promo popustod 20% na online kupovinu istih.
17.
Oct.
2020.
PC
Peltast je bio vojnik grčke pešadije koji je obično bio naoružan kopljem i nosio je laki štit. Porelom iz Trakije, Peltast je bio prepoznatljiv...
12.
Aug.
2020.
Playstation
Da li su sve slušalice iste? - pitanje koje mnogi postavljaju.