Vesti/Najnovije
08.11.2020.

EA Sports izbacuje 'Novu franšizu'

Novi sport nam stiže iz EA ali ne baš tako brzo

Kraj godine, naročito ovako specifične i torbulentne, donosi gomilu izveštaja i planova.

Prema najnovijim EA finansijskim izveštajima, CEO Andrew Wilson navodi kontinuirani rastu njihovih FIFA, NHL, Madden i UFC franšiza, ali dodaje samo na krako novi serijal, rečima "Takođe imamo planove da svom osnovnom EA SPORT portfoliu dodamo više novih franšiza u godinama koje dolaze".  Wilson nije izneo više detalja o tim franšizama. Može biti da on misli na potpuno nove sportske igre, raznovrsnije verzije postojećih EA sportova (fakultetski fudbal ili ulični fudbal, na primer), ili se vraća napuštenim franšizama - EA Sports je ranije pravio igre za golf, boks, kriket i snoubording, između ostalih.

EA svakako ima velike planove kada je EA Sports generalno u pitanju, dok Wilson objašnjava da će divizija imati "velika proširenja koja će iznedriti nove igre, više geografskih i drugih načina za uključenje." Dodao je i da kompanija ima "šest novih mobilnih fudbalskih igara u fazi razvoja za nove uzraste i nova tržišta," i ukazao na činjenicu da je Ultimate Team mod porastao za 25% ove godine.

I dok divizija svakako radi za glavnu kompaniju, EA Sports pristupa monetarizaciji i razvoju koji su postali konraverzni poslednjih par godina. Ove godine smo oplakali Madden 21 i čuli kako EA plaća potencijalno milione dolara za svoj Ultimate Team Pack u Evropi, pa će se verovatno tu neke stvari izmeniti.

Ali, hajde da se zapitamo koja bi to novi sport mogao da bude u pitanju?

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
25.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama.
23.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Tekst koji smo preneli pre par dana Vas je kako vidimo zainteresovao, pa ćemo se malo više posvetiti igrama i horoskopskim znakovima. Danas se bavimo ...