Vesti/Najnovije
26.11.2020.

Marvel's Avengers - neplanirani gubitak

Sqare Enix gubi milijarde dolara

Prodaja igre Marvel's Avengers je bila lošija od planirane, i igra još uvek nije povratila novac koji je uložen u razvoj, što se prikazuje sa očekivanih 7 milijardi operativnog gubitka u direkciji Square Enix HD Games za poslednji finansijski kvartalni izveštaj.

Predsednik kompanije Yosuke Matsude je objasnio, "Prodaja Marvel’s Avengers je bila manja od očekivane i nedovoljna da kompletiramo amortizaciju troškova razvoja igre."

Gejming analitičar David Gibson je prethodno objasnio da je kompanija prodala 60% planiranih jedinica, a da su troškovi igre bili oko $100 miliona i da bi to moralo da se povrati.

Odgovarajući na pitanje investitora na tu temu, Matsuda je pojasnio da bi, da Avengers nisu pušteni u tom kvartalu, kompanija ostvarila profit. To se svodi i na razvojne i na marketinške troškove. "Pored amortizacije troškova razvoja te igre", objasnio je Matsuda, "još jedan značajan faktor povezan sa naslovom bila je činjenica da smo u vreme pokretanja preduzeli veliku reklamnu kampanju kako bismo nadoknadili kašnjenja u marketinškim naporima koja su rezultat pandemije COVID-19. Postoji određena količina razvojnih troškova koja će se amortizovati u trećem kvartalu, ali želimo da je nadoknadimo rastom naše prodaje u budućnosti". Matsuda ne nudi konkretne planove, ali je rekao da se nada da će ažuriranja pomoći da podstaknu novu prodaju. "Nadamo se da ćemo nadoknaditi sporu početnu prodaju tako što ćemo ponuditi dovoljno dodatnog sadržaja za rast naše prodaje."

Kako se vama svidela igra ukoliko ste je kupili i da li planirate da je zaigrate?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4964
Marvel's Avengers je epska avantura iz trećeg lica koja kombinuje originalnu priču...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC02289
Marvel's Avengers je epska avantura iz trećeg lica koja kombinuje originalnu priču ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
25.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama.
23.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Tekst koji smo preneli pre par dana Vas je kako vidimo zainteresovao, pa ćemo se malo više posvetiti igrama i horoskopskim znakovima. Danas se bavimo ...