Vesti/Najnovije
10.01.2021.

Ekskluzivni intervju sa autorima igre Immortals Fenyx Rising

Nikola Nick Jovanović je za IGN razgovarao sa autorima ove odlične igre

Nick (IGN Adria): Pre svega, hvala vam što ste odvojili vreme da odgovorite na par pitanja za IGN Adria. Sećam se vremena kada je ova igra originalno najavljena kao Gods & Monsters još 2019. godine. Koliko dugo je zapravo trajao razvojni put za ovaj naslov?

Scott Phillips (Ubisoft, Game Director): Počeli smo rad na Immortals Fenyx Rising tik pre nego što smo završili Assassin’s Creed Odyssey, tako da radili smo na ovoj igri prethodne 2 godine. Dodatno vreme za razvoj omogućilo nam je da poguramo inicijalnu viziju još dalje kao i da istražimo nove mogućnosti za ovu igru. Kako je ta vizija krenula da se oživljava i razvija ka više ozbiljnijem tonu, osetili smo da je igri bilo potrebno novo ime koje bi predstavilo te promene.

Immortals Fenyx Rising se dotiče večnosti koju imaju ne samo bogovi već i druga magična stvorenja, kao i uzbuđenja koje sama mitologija donosi, priča i legendi koje žive zauvek kroz pripovedanja. Takođe mislili smo da je veoma bitno da stavimo Fenyx i njeno putovanje u prvi plan, kako je ona glavni lik u skroz novoj franšizi.

Nick (IGN Adria): Koji su bili najveći izazovi sa kojima ste se susretali dok ste dovršavali igru u ova covid vremena?

Marc-Alexis Coté (Ubisoft, Producer): Razvijanje igre je u suštini adaptiranje na promenljivu realnost dok igra dobija svoju formu. Tako da je razvoj igre tokom globalne pandemije definitivno doneo mnoge dodatne izazove, ali ponosni smo na to kako se naš tim prilagodio toj novoj realnosti, pronašli smo načine da i u tim uslovima napravimo sjajan novi IP.

Nick (IGN Adria): Moram da postavim ovo pitanje, postoji trač da je originalna ideja za ovu igru nastala od baga u softveru koji je promenio sve ljudske modele u Assassin's Creed Odyssey u džinovske Kiklope, da li je to tačno?

Julien Galloudec (Ubisoft, Associate Game Director): Što se tiče Kiklopa, to nije trač već istinita (i veoma smešna) anegdota! Dok smo razvijali Assassin’s Creed Odyssey, zbog nekih mogućnosti koje smo imali u tom trenutku, shvatili smo da je moguće regrutovati Kiklopa kao poručnika brodske posade. To je stvorilo ideju da bi mogli da dalje poguramo te mitološke aspekte i da ih potpuno prigrlimo u našoj sledećoj igri.

Ali to naravno nije jedini razlog zbog kog smo odlučili da napravimo Immortals Fenyx Rising. Tokom razvoja Assassin’s Creed Odyssey, bili smo okupirani mislima o drugim aspektima grčke istorije - njihovom mitologijom. Pričama o grčkim bogovima i herojima koje su se prenosile generacijama i na kraju transformisale u priče koje znamo i volimo danas. Te priče su nas inspirisale da napravimo nešto potpuno novo, i to je dalo život Immortals Fenyx Rising-u.

Nick (IGN Adria): Igra je stigla 3. decembra na sve sisteme, i odmah ste objavili i verzije za konzole sledeće generacije. Pored bolje grafike, koje promene su te verzije donele?

Scott Phillips (Ubisoft, Game Director): Naš tim je optimizovao igru za svaku platformu na kojoj je objavljena, da bi bili sigurni da će svi dobiti najbolje moguće iskustvo bez obzira na čemu igraju!

Immortals Fenyx Rising recimo na PlayStation 5 koristi sve heptik mogućnosti DualSense kontrolera, igrači mogu da osete otpor kada natežu strelu, udarac minotaura iz zaleta, težinu podignutih objekta i slično. Možete čak da osetite svaki hvat dok se penjete uz planinu, sa sve jačom povratnom informacijom dok vam se stamina polako prazni.

Nick (IGN Adria): A sada nešto totalno unrelated, 100% nije trik pitanje, da li volite Legend of Zelda igre, i koji naslov iz ovog serijala vam je omiljeni?

Scott Phillips (Ubisoft, Game Director): Naš tim voli Zeldu! Čast nam je što nas porede sta tako sjajnom igrom.

Znamo još od vremena playtestova da su mnogi igrači koji su testirali igru pravili poređenja sa Zelda Breath of the Wild, to im je bio prvi utisak kada su videli Immortals Fenyx Rising. Ali, takođe smo videli i kada su zapravo krenuli da igraju, da su spoznali sve različitosti i unikatnosti naše igre kada se uporedi sa remek delom kakvim se smatra Zelda Breath of the Wild.

Ljudima je uvek lakše da se objasne nove stvari tako što se referiše nešto što im je već poznato - zbog toga mislimo da se pravi ovo poređenje, ali mi smo srećni zbog istog. Jer kada ljudi uđu malo u igru, mislim da će uvek pronaći nešto stvarno specijalno i unikatno!

Nick (IGN Adria): Ako sve prođe kako treba, a nadam se da hoće, pošto je ovo zaista specijalna igra, da li mislite da ima potencijala i za nastavak? Da li je ovo možda početak jedne nove franšize za Ubisoft? U tom slučaju, da li bi ste se i dalje držali grčke mitologije, ili bi možda videli recimo nordijsku mitologiju istraženu na sličan zabavan način?

Marc-Alexis Coté (Ubisoft, Producer): Trenutno smo kompletno fokusirani na Immortals Fenyx Rising tako da za sada stvarno ne znamo šta budućnost donosi.

Nick (IGN Adria): Hvala još jednom na vašem vremenu, i sve najbolje.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4698
Assassin’s Creed Odyssey vam daje izbor kao nikada do sad u Assassin’s Cree...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Immortals Fenyx Rising oživljava veliku mitološku avanturu. Igraj kao Fenyx, kri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.