Vesti/Najnovije
19.01.2021.

Rockstar je predao novi patent za NPC Tech

Šuška se da ima veze sa GTA 6

Patent koji je podneo Take 2 Interactive predstavlja novi sistem koji je Rockstar razvio za upravljanje NPC navigacijom. Poseduje detalje koji se konkretno odnose na putne pravce vozila i ponašanje tokom vožnje.

Patentnu prijavu pod nazivom „Sistem i metoda za virtuelnu navigaciju u igračkom okruženju“ podnela je kompanija Take 2, kuća koja poseduje Rockstar. Ovo se desilo još u oktobru 2020. godine ali je tek nedavno informacija postala javna i to zahvaljujući korisnicima Reddit-a. Sistem koji je opisan u njemu razvili su Rockstar vodeći programer za veštačku inteligenciju, Simon Parr  i David Hind, pomoćni direktor kompanije Rockstar za tehnologiju.

Ovaj novi sistem je dizajniran u cilju stvaranja realnog virtualnog sveta koji nije ograničen hardverskim i softverskim uslovima. To je odgovor na konvencionalne sisteme koji nisu u stanju da proizvedu onakve modele NPC ponašanja koja igrači očekuju u granicama trenutnog procesora i memorije. Ovo se posebno odnosi na ponašanje u saobraćaju. Patent detaljno opisuje čamce, automobile i vozače. Izneseni sistem rezultirao bi realističnijom i sveobuhvatnijom simulacijom saobraćaja.

Posebno treba napomenuti da sistem znači da svaki NPC može da definiše svoje specifične karakteristike za kretanje po čvorovima puta. Ove karakteristike uključuju razumevanje ubrzanja, vremena preloma i rastojanja, najveće brzine i brzine pri krivinama. NPC i AI sistemi mogli bi da koriste ove karakteristike za generisanje životnijih vozača na putevima.  Nemamo nameru da brzamo ali je svakako moguće je da sistem koji su dizajnirali programeri kompanije Rockstar za sistem automobilskog saobraćaja osnova za Grand Theft Auto 6. Projekat nije spomenut u patentu ali svi znamo da se radi na igri, i da je radi Rockstar tako da je lako povezati 1 i 1 i dobiti GTA 6. 

Posebno treba napomenuti deo materijala patenta koji objašnjava da je sistem namenjen virtuelnoj navigaciji i upravljanju objektima u mrežnoj igračkoj zajednici za više igrača. Ukoliko je sistem dizajniran za igranje više igrača, postavlja se pitanje da li će Grand Theft Auto 6 biti planirana za mrežno igranje.

Alternativno, možda je ovaj sistem stvoren za primenu u GTA Online a detalji se odnose naXbox One i PS4 konzole. Čudno je da se ne spominju konzole sledeće generacije jer se uveliko nagađa da će GTA 6 biti objavljen za ove konzole. Pored toga, piše i da sistem radi preko mreže u cloudu komunicirajući sa konzolama igrača. Ako je sistem za GTA 6, čak i ako igra nije samo za više igrača, verovatno je da igra zahteva neprekidnu internet vezu kako bi obezbedila obradu NPC ponašanja. Za kontekst, patent uključuje ocenu trenutnih nedostataka kod NPC navigacionih sistema, napominjući da ograničeni resursi znače da je simulacija složena. Trenutna procesorska snaga i ograničenja memorije znače da neki NPC-i nestaju kada se igrač približava NPC-u, objašnjava se u dokumentaciji za patent. Primećuje se da trenutni NPC sistemi dozvoljavaju samo unapred određeni broj automobila sa NPC kontrolom i da igrači video igara očekuju da vide više od unapred određenog broja automobila sa NPC kontrolom u video igri za realno iskustvo. Pored toga, patent takođe opisuje da se postojeći konvencionalni sistemi oslanjaju na ponašanje koje nema visoko znanje o saobraćaju što može dovesti do toga da vozila ne mogu u skladu sa tim da planiraju blokirane puteve. Iako je Rockstar bio ćutljiv o razvoju sledećeg Grand Theft Auto-a, ipak je nedavno objavio The Cayo Perico Heist za GTA Online, a koji je rezultat sedam godina evolucije i konačno omogućava solo igranje.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4844
GTA V premium izdanje sadrži kompletno GTA 5 iskustvo, single player, pristup večito ev...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO539
GTA V premium izdanje sadrži kompletno GTA 5 iskustvo, single player, pristup večito ev...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

14.
Aug.
2020.
Vesti/Najnovije
Lazlow Jones, prekaljeni pisac, producent i voditelj radio emisije za Grand Theft Auto serijal je napustio studio posle skoro 20 godina.