Vesti/Najnovije
11.02.2021.

7 miliona na tajnoj aukciji za ukradene podatke CD Projekt Red

Bez komentara

Pisali smo o ukradenim datotekama kompanije koja stoji iza igre o kojoj i vrapci na grani sve znaju.

Datoteke ukradene od CD Projekt Red u napadu na ransomware navodno su sada prodate na aukciji na dark webu. Organizacija za nadgledanje mračnog weba KELA izveštava da je aukcija zakazana za prodaju datoteka sada zatvorena nakon ponuda koje su bile zadovoljavajuće i da je održana van foruma na kojem se održavao.  KELA je inače za The Verge potvrdila da veruje da je legitimna lista datoteka sa CD Projekta Red Engine koja je objavljena uz pretnju.

Interesantno je da ponuda navodno predviđa da se kod neće dalje distribuirati ili prodavati. Nalog za cybersecurity vx-underground takođe je izvestio da je čuo da je prodaja završena.

Analitičari objašnjavaju da se čini da su sve ukradene datoteke, koje očigledno uključuju izvorni kod za Cyberpunk 2077, više verzija The Witcher 3 i Gwent, prodate u jednom paketu. Nejasno je ko je kupac ali i šta nameravaju da urade sa datotekama.

Na ovo je stvarno teško dati bilo kakav komentar.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS44852
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

09.
Feb.
2021.
Vesti/Najnovije
Kod nas postoji izreka da nevolja nikada ne dolazi sama i da kada problemi krenu, to se samo nastavlja. Čini se da se CD Projekt Red uverio u istinitost te i...
21.
Dec.
2020.
Ova mama je gejmer
Svakoga dana stižu nove informacije o CD Projekt Red, i više ih je nego što smo čitala kada smo očekivali igru. 
10.
Dec.
2020.
Ova mama je gejmer
Games Blog vam donosi ekskluzivni intervju koji je morao da sačeka 00:01 naravno 10.12.2020 kada je istekao NDA Ugovor koji su potpisali svi oni koji su radi...