Vesti/Najnovije
17.02.2021.

Belo je u trendu

Ko uvek prati trendove?

Gejming oprema može menjati dizajn, specifikacije i stavljati gomilu RGB opcija. Na kraju svega, ostaje činjenica da se sve da promeniti ali se boja gejming periferija menja teško. Tu i tamo se pokušavalo sa zelenom, crvenom i žutom a roze su nam ponudili samo Trust i Razer. Ove godine se od početka primećuje da će kompanije pokušati da stave akcenat na belu boju.

Teorije su razne. Od toga da se pokušava zainteresovati i deo korisnika koji je odan beloj Mac boji, preko činjenice da je sve više žena a realno je da je kompanijama potreban neki razlog da malo unaprede ponudu i zarade još novca. Skoro svako od nas ima tu potrebu da kupi nešto divno i novo iako staro još uvek može da posluži.

Kada je bela boja periferija u pitanju, nema razloga za žalbu, sem činjenice da ćete morati da vodite više računa o održavanju i da će magična krpa morati da nađe svoje mesto na radnom stolu.

Tastatura Redragon Kumara K552 RGB

Redragon je od 2014. godine sve kvalitetniji i primetniji igrač na tržištu Srbije. Odlikuje ih odličan odnos cene i kvaliteta. Ovaj model će svakako biti jedan od najprodavanijih ove godine. Odlikuje ga moderan dizajn, savšene linije i interesantno RGB LED osvetljenje koje se odmah primeti u svakom prostoru. Otporna je na posipanje tečnosti i napravljena je od dugotrajnih materijala. Tasteri su tihi, anti-ghosting i odličnog odziva. Tastatura može da izvršava više komandi u isto vreme. Vek trajanja im je 50 miliona klikova.

Za:

  • Minimalni otpor switcheva u klasi Cherry MX
  • Ergonomski dizajn
  • Izrada od dugitrajnog metala
  • RGB osvetljenje sa 19 efekata
  • Otporna na posipanje tečnostiž

 

Protiv:

  • Nema posvećene multimedija tastere
  • Teže menjenje RGB osvetljenja bez softvera

 

 

Razer Huntsman Opto Mini Mercury

Razer je uvek pravi izbor kada se biraju periferije za gejming. U ovom slučaju imamo sve. Komfort, performanse, kvalitet i dizajn... Sve je tu. Tastatura ima Razer optičke svičeve sa neverovatnim odzivom i taktilnim klikom. TKL dizajn kao i sve tastature sa ovom oznakom štedi na prostoru i organizaciji vašeg radnog ili igračkog dela na stolu. Tasteri su izrađeni od PBT plastike i praktično su neuništivi. Tastatura nudi opciju aktiviranja do 5 profila i kreiranje makroa. Tasteri se mogu reprogramirati. 

Za:

  • Brzi i precizni svičevi
  • Izrada od dugotrajnih materijala
  • Tihi tasteri
  • USB tip C pleteni kabl

 

Protiv:

  • Nema namenske multimedijalne tastere

 

Logitech G 915 TKL

Da li je potrebno nekome objašnjenje kada je u pitanju Logitech? Jedna od retkih kompanija koja je kod nas na tržištu od samog početka i družimo se 30 godina. Zahvaljujući uvozniku i kancalariji, malo je modela koji nisu stigli kod nas. G915 TKL tastatura je model koji se odlično prodaje širom sveta i ima odlične ocene. Osnovno je da ima brze low profile mehaničke svičeve, koristi lightspeed bežičnu konekciju a može se povezati i preko bluetootha-a. Ovo poslednje se ne preporučuje ukoliko je koristite za gejming ali kada je u pitanju posao i zabava, bluetooth je dobar izbor. Bežična konekcija vam obezbeđuje red na stolu i minimalistički izgled. Logitech koristi u izradi leguru od koje se izrađuju i motori aviona što obezbeđuje izuzetnu dugotrajnost. Iako je u pitanju TKL dizajn, Logitech je uspeo da ponudi i namenske media tastere pored Media controll točkića. Elegantno RGB osvetljenje, game mode, premium low profile mehanički svičevi i kvalitet... Sasvim dovoljno, zar ne?

Za:

  • Brzi premium nisko profilni mehanički svičevi
  • USB odeljak na donjem delu tastature
  • Elegantno RGB osvetljenje
  • Namenski media tasteri i Media točkić
  • Kvalitetna izrada i dugotrajan materijal
  • Do 40 sati trajanje baterije

 

Protiv:

  • ABS keycaps
  • Nema USB Passthru

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00208
Razer Huntsman Opto Mini 60% - gaming tastatura sa najsavremenijim Razer optičkim ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
17.999,00 RSD
Vrsta
Nova
17.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00204
G915 TKL poseduje LIGHTSPEED profesionalni bežični sistem, napredni LIGHTSINC RGB i meh...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
29.999,00 RSD
Vrsta
Nova
29.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00201
Razer Tartarus PRO gming tastatura sa Analog Optical Switch-evima Razer Analog Optic...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.999,00 RSD
Vrsta
Nova
19.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00182
Povezivanje Žično, USB Tip tastera Mehanički Switch Outemu Blue Anti-ghosting Svi ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.799,00 RSD
Vrsta
Nova
7.799 ,00 RSD

Slični članci

15.
Jan.
2021.
PC
Trendovi su trendovi i iako mislite da su svi miševi koji na sebi imaju rupice )saće dizajn)  isti, grdno se varate. Nije svejedno koji re&scaron...
22.
Dec.
2020.
PC
Trust nam donosi još jedne dobre slušalice.
23.
Oct.
2020.
PC
Redakcija IGN Adria je testirala par Spartan Gear proizvoda, i mi vas podsećamo na njihove recenzije uz promo popustod 20% na online kupovinu istih.