Vesti/Najnovije
20.06.2021.

Društvene igre - Odmorite od gejminga... uz igranje

Društvene igre su uvek dobar izbor

Ne ljuti se čoveče igramo sa decom generacijama. Tinejdžeri u srednjim školama obožavaju da igraju UNO za vreme odmora ili kada se svi skupe kod nekoga u stanu. Poznati naslovi video igara dobijaju svoja boardgame izdanja i morate priznati da nas nekada možda i mrzi da razmišljamo šta da odigramo na konzoli. Tada je dobro napraviti malu promenu i možda zaigrati neku dobru staru igru online. Da! Svako u svom domu a opet svi zajedno. A i leto je i zašto da ne uživamo svi u suncu i prijatnom vazduhu.

Ako može Netflix da omogući party gledanje filmova i stavi u istu "prostoriju" prijatelje koji se nalaze na svim stranama sveta, možete i vi sami organizovati druženje uz dobro staro Game veče, online! Ili napolju...

Organizacija online igranja je više nego jednostavna!

Za početak, sigurno je da imate najosnovnije - program za video razgovore. Sada kada većina radi od kuće, morali ste da instalirate bar neku od aplikacija koje podržavaju i do 100 korisnika. Skype, Zoom, Google meet. Proverite koje vam najviše odgovaraju po dozvoljenom vremenu korišćenja. Besplatni Zoom vas prekida nakon 40 minuta dok će Skype raditi 4 sata. Ovog meseca je Google meet neograničen pa predlažemo ovu aplikaciju. Da ne zaboravimo i Microsoft Team koji podržava veliki broj korisnika a WhatsUpp i FaceBook Messinger su dobar izbor takođe. Discord može ugostiti 25 vas i podeliti sve potrebne alate ali je malo ograničen jer ukoliko više vas priča u isto vreme, čućete samo jednog.

Game veče je najbolje da podelite preko računara jer je lakše podeliti ekran sa prijateljima. U Skype aplikaciji imajte na umu da je funkcija deljenja ekrana dostupna samo u Chrome-u. Ako neko nema Chrome, trebalo bi da preuzme Skype program. U Zoom-u je zeleno dugme za deljenje ekrana na dnu. Možete da delite ceo ekran, samo pregledač, pojedinačne programe, pa čak i dokumente ili delove ekrana. Google Meet ima dugme Present koje će vam omogućiti da delite pojedinačnu Chrome karticu, celu radnu površinu ili određeni program. Ako učestvujete u video pozivu Discord, kliknite dugme za razmenu video zapisa/deljenja ekrana da biste se prebacivali između deljenja video zapisa i ekrana. 

Šta igrati?

 

Kada niste u mogućnosti da se družite

 

Houseparty

Popularna video platforma Houseparty može okupiti osam ljudi da igraju nekoliko igara u okviru aplikacije. Kliknite na ikonu kocke da biste pristupili popularnim igrama poput Uno i Heads Up! Karaoke su definitivno zagarantovana zabava, Trivia nije kod nas toliko popularna a ima i nekoliko igara za traženje pravih reči i odgovora ali i nekih koje uključuju crtanje. Igre su u većini slučajeva besplatne, mada postoje i delovi plaćeni delovi sa teškim Trivia pitanjima.  IOS i Android opcije Houseparty mogu da se integrišu sa igrom Fortnite na računaru i PlayStation konzoli. Kliknite na ikonu ruke, a zatim zupčanik da biste otvorili Podešavanja. Dodirnite Fortnite Mode Options i odaberite Connect Fortnite da biste povezali svoj Epic Games nalog.

 

 

UNO

Ukoliko obožavate da igrate karte sa prijateljima, Uno ima verziju koju možete kupiti na Steam-u, ali možete igrati besplatno na iOS-u i Android-u. Možete igrati i Rummikub direktno na zvaničnoj veb stranici. Samo stvorite privatnu sobu i pozovite prijatelje putem Facebook-a. Cards Against Humanity ima besplatnu .io verziju igre koja vam omogućava da napravite privatnu sobu ili direktno delite URL.

 

 

Magic: The Gathering Arena

Magic: The Gathering Arena je besplatan za Windows i omogućava igračima klasične igre karata da se suoče u Direct Challenges. Ako ste igrač Hearthstone-a, možete se boriti sa prijateljima u duelima. Ljubitelji Elder Scrolls serijala mogu besplatno isprobati The Elder Scrolls: Legends na svim platformama. Gvent: The Witcher Card Game nudi Casual Play mod koji vam omogućava da se suočite sa prijateljima.  Koju god igru izabrali, pretvorite je u improvizovani turnir sa prijateljima koji su upareni na isti poziv. Pobednici zatim napreduju kako bi odredili pobednika u ovoj zabavnoj večeri igara.

 

 

Monopol

Monopol je klasik s' dobrim razlogom. I dok morate da priznate da je mnogo manje zabavno kada niste u mogućnosti da varuckate tu i tamo, za one koji vole pravila, igra je sve isto. Možete da podesite privatnu igru sa prijateljima i ukradete Park Place odmah ispod nosa svog dečka i da uživate. Igra omogućava do četiri igrača. Skinute sa App Store ili  Google Play

 

 

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Svi volimo Harija i obižavamo ostale čarobnjake. Ovo je prva igra u kojoj igrači mogu da stvore svoj karakter i iskuse život kao student Hogwarts-a. Igru možete preuzeti sa App Store i Google Play. U ovoj igri se dodaju nove avanture pa vam neće biti dosadna.

 

 

 

Kada ste u mogućnosti da se družite

 

Board Game 7 Wonders i Board Game 7 Wonders Duel

Ovde igrate kao vladar jednog od 7 drevnih gradova sveta. Na vama je da pažljivo prikupljate resurse, razvijate infrastrukturu i jačate vojnu snagu. kao i svaki vladar, na vama je da povedete svoju civilizaciju do sigurne pobede.

Gradite svoj grad i stvarajte čuda za generacije koje dolaze. Baš zbog toga vam savetujem da igru igrate sa decom i kroz igu možda nauče i nešto iz istorije. I to sve uz osmeh! 

  • Broj igrača: 3-7
  • Trajanje igre: 30 minuta
  • Uzrast: 10+
  • Lokalizovana na srpski jezik

 

Na mnogo načina 7 Wonders Duel podseća na svoju matičnu igru 7 Wonders, jer igrači dobijaju kartice koje pružaju resurse ili unapređuju njihov vojni ili naučni razvoj kako bi razvili civilizaciju i upotpunili čuda.  Ono što se razlikuje od 7 Wonders Duel je to što je, kao što naslov sugeriše, igra namenjena samo za dva igrača, s tim što igrači ne izvlače karte istovremeno iz špila, već sa prikazom licem nadole i licem nagore karte su raspoređene na početku kruga. Igrač može uzeti kartu samo ako nije pokrivena nijednom drugom, tako da se vreme uzima u obzir kao i bonus potezi koji vam omogućavaju da odmah uzmete drugu kartu. Kao i u originalnoj igri, svaka karta koju nabavite može biti izgrađena, odbačena za novčiće ili upotrebljena za pravljenje čuda. Svaki igrač započinje sa četiri čudesne karte, a izrada čuda pruža njegovom vlasniku posebne sposobnosti. Ipak, može se stvoriti samo sedam čuda, tako da će jedan igrač na kraju imati manjak.  

Igrači mogu u bilo kom trenutku kupiti sredstva od banke ili mogu dobiti kartice tokom igre koje im pružaju resurse za buduću izgradnju; kako pribavljate resurse, trošak za te određene resurse raste za vašeg protivnika, predstavljajući vašu dominaciju u ovom području. Igrač može pobediti u 7 Wonders Duel na jedan od tri načina:

  • Svaki put kada nabavite vojnu kartu, pomerite vojni marker prema kapitalu protivnika, i dobijate bonus na određenim pozicijama;
  • Ukoliko dođete do protivničkog kapitala, odmah dobijate igru;
  • Ukoliko steknete bilo koji od šest različitih naučnih simbola, postižete naučnu dominaciju i odmah pobeđujete;

Ako se ne dogodi nijedna od ovih situacija, pobediće igrač sa najviše poena na kraju igre.

 

 

Board Game Catan

Ovo je jedna od najpopularnijih društvenih igara današnjice. Oduševljava igrače svih uzrasta već skoro dve decenije, upravo svojom jednostavnošću i zanimljivom mehanikom igranja.

U društvenoji igri Catan, igrači se trude da izgrade uspešnijiu civilizaciju od svojih suseda i to uz pomoć sreće, veštine i snalažljivosti. Igrači razvijaju svoju civilizaciju uz pomoć resursa koje dobijaju uz povoljan ishod bacanja kockica, i sa njima grade puteve i sela koje naknadno unapređuju u gradove, razvijaju svoju civilizaciju i sve to na malenom ostrvu Katan, na kome ima mesta za samo 4 igrača. Pored sreće morate i da se bavite politikom u nadi da ćete se sa saigračima uspešno menjati za resurse i to bolje od ostalih.. Popularnost u društvu će doći do izražaja ali i manjak strpljenja kao i svađa između igrača u političkoj borbi za resurs više.

 

 

Board Game Catan - Ekspanzija za 5-6 igrača

Opcija za veće društvo!

 

 

Board Game Codenames

Codenames je višestruko nagrađivana društvena igra reči. Kooperativna društvena igra za 4 do 8 igrača u dva tima!

Dve rivalske tajne agencije znaju tajne identitete 25 agenata na terenu. Ali ih znaju samo po njihovim tajnim imenima. Timovi se takmiče ko će prvi da uspostavi kontakt sa svim svojim agentima.

Podelite se na dva tima, broj igrača ne mora da bude paran, na sto postavite 25 karata u mrežu od 5 x 5 (svaka karta ima po jednu reč na sebi) i svaki tim izabere svog vođu. Vođe ekipa dobijaju kartu kojom će se voditi kroz igru u pokušaju da pozicioniraju svoje agente na prava mesta po tabli i samo oni znaju gde koji agent treba da se nađe.Ekipa koja uz pomoć svog vođe prva otkrije pozicije svih svojih agenata je pobedila! Vođu ekipe treba pažljivo odabrati.
Vođe daju jednu reč i jedan broj! Reč treba da ih asocira na što više karata na tabli na kojima se nalaze njihovi agenti a broj govori na koliko je karata vođa tačno mislio. Nije tako jednostavno kako zvuči!
Na tabli će se nalaziti i slučajni prolaznici koji će vam kada ih otkrijete skratiti potez, a tu je i ASSASIN (ubica) koji čeka u zasedi na mestu jedne karte i nada se da će neko slučajno da se upeca za njegovu kartu. Ekipa koj naleti na njega je pokojna.
Treba napomenuti da se ova društvena igra može sjajno igrati i u varijanti za 2 i 3 igrača sto je retkost za ovakve igre a u pravilima možete pronaći varijacije za taj broj igrača.

Codenames postoji i kao digitalna opcija!

 

 

Našu ponudu društvenih igara možete pogledati na sledećem linku https://www.games.rs/drustvene-igre

Šta vi volite da igrade?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kao lider jednog od 7 drevnih gradova sveta, pažljivo skupljaj resurse, razvijaj infras...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.599,00 RSD
Vrsta
Nova
3.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Najprodavanija i jedna od najstarijih društvenih igara. Broj igrača: 3-4 Tra...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.799,00 RSD
Vrsta
Nova
4.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Društvena igra koja nosi titulu zvanično najnagrađivanije društvene igre ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.599,00 RSD
Vrsta
Nova
5.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dve rivalske tajne agencije znaju tajne identitete 25 agenata na terenu. Ali ih znaju s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.599,00 RSD
Vrsta
Nova
2.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Eksplozivni mačići su zabavna, party društvena igra za 2 do 5 igrača.  B...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

08.
Jun.
2021.
Nintendo
Potrudite se da bar jedan od ovih Pokemona bude uvek u vašem timu i dobro pazite na pokrete i sposobnosti.
28.
Dec.
2020.
Vesti/Najnovije
Kraj godine je i svode se računi i objavljuju liste najboljih. Steam's Best of 2020 uključije najbolje prodavane igre, nova izdanja, najig...
26.
Nov.
2020.
Playstation
Sony tvrdi da je PS5 imao do sada najbolju premijeru i prodaju ikada zabeleženu u kompaniji PlayStation, i potvrdio je da su trenutno sve količine u svetu pr...