Vesti/Najnovije
10.03.2021.

Novi Assassin's Creed - kladionice su otvorene!

Pitanja su KO, GDE i da li je next gen u pitanju.

Ubisoft kao velika kompanija koja redovno izbacuje hit igre nikada ne sedi skrštenih ruku. Postoje projekti o kojima znamo mnogo, oni o kojima samo možemo ponešto naslutiti, dok se neki otkažu i tek onda saznamo da se na njima i radilo.

Assassin's Creed Valhalla je tek izašao za konzole nove generacije a potvrđeno pouzdani izvori navode da Ubisoft radi na još jednom delu svoje akcione role-playing igre. Tema Vikinga je promenila tradicionalni Assassin's Creed format iz stelt-avanturističke serije u punopravniji RPG i novi naslov u franšizi će sigurno slediti korake koje je utabala AC Valhalla.

Ali kada je datum izlaska, gde nas igra vodi i ko će biti glavni junak?

Izvor tvrdi da poseduje planove kompanije Ubisoft o razvoju sledeće AC igre ali ne daje dokaze kojima bi potvrdio svoje navode. Mnogi mu ipak veruju jer su se do sada svi njegove objave pokazale tačnim. Svi novi naslovi i nastavci su imali momente kada se na internetu pojavljivalo nešto od informacija za koje se kasnije potvrdilo da su tačne. Čak je i Valhalla bila najavljena preko sličnih izvora ali pod svojim radnim nazivom Ragnarok.

Originalni post sa informacijom 4chan je objavljen na Redditu 28. februara i otkriva namere Ubisoft-a da lansira svoj sledeći  Assassin's Creed naslov ove 2021. Ti planovi su navodno pomereni zbog komplikacija sa koronom. Naslov je tvrdi u razvoju u Ubisoft Sofia koji je inače radio 11 portova (uključujući Prince of Persia Classic) i odvojeni naslov Assassin's Creed 3: Liberation. Najnovije dodatke za Assassin's Creeda su radili studiji u Montrealu i  Quebeck-u pa bi ovo bio veliki pomak za franšizu. Ako se prisetimo, lako je videti da je Ubisoft pravio duže vremenske perode izme]u naslova. Samo jednom se desilo da postoji više od jednogodišnjeg razmaka između novih naslova franšize i to između Odyssey 2018 i Valhalla 2020. Jedini faktor iznenađenja bi mogla biti pandemija koja je već dovela do pomeranja datuma izdavanja za Far Cry 6 i Rainbow 6 Quarantine.

Informacija o Ragnarok tj. Valhalla izdanju je procurela početkom prošle godine, a kako je ovo neki sličan period, verovatno je da je informacija tačna. Ono što zbunjuje je da se spominje naziv igre "Assassin's Creed Tournament", što i nije nešto maštovimo ali sasvim dovoljno za radni naslov koji sugeriše odlične borbe. Naziv će svakako zavisiti i od lokacije u igri. Dok je Assassin's Creed 2 koristio neke od najopštijih mogućih titlova za svoje naredne igre Brotherhood i Revelations, novije igre imaju svoje podnaslove koji direktno podržavaju lokaciju ili zaplet. Na primer, Assassin's Creed Origins prikazuje poreklo bratstva Assassin, a  Assassin's Creed Odyssey je smešten u Drevnu Grčku. Tom logikom bi neke od ideja za novi naslov mogle biti: Assassin's Creed Monarch, Assassin's Creed Universe, Assassin's Creed Champions ili Assassin's Creed Conquest... Imate li vi neke ideje?

Igrači će navodno preuzeti ulogu viteza sa početka 100-godišnjeg rata koji je činio niz sukoba u Evropi u periodu između 1337. i 1453. godine. Tvrdi se da igranje uključuje opsade zamkova, juriš i borbene arenu što asocira na neke od karakteristika Valhalle. Glavni junak će se takođe navodno sprijateljiti sa poznatim francuskim alhemičarem Nicolasom Flamelom, koji će biti prodavac napitaka i opreme, slično ulozi koju je imao Leonardo da Vinci  u Assassin's Creed 2. I na kraju, navodno će igrači kontrolisati Basima Ibna Ishaq-a i da će u igri kasnije biti prikazan sukob između naprednih humanoidnih vrsta, Isu-a i ljudi.

Pojedinci navijaju za japansku mitologiju. Navodi se da su smešteni u Japan, tokom perioda Edo. Vremenski sled igre mogao bi biti postavljen između 1603. i 1838.  Edo period je vremenski period koji je tempiran za vladavine Tokugava Shogunate. Navodno je rečeno da se Japan suočio sa jednim od najmračnijih dana u svojoj istoriji tokom ovog perioda i klade se na demonska bića zvana Oni i Yokai. Oni su neka vrsta demona, ili ogre ili trola u japanskom folkloru. Prikazani su kao ogromne figure kojima jedan ili više rogova izrastaju iz glave. Govori se da su crvene, plave ili bele boje a na sebi imaju pokrivače napravljene od tigrove kore i nose gvozdene palice kanabo.

Sve ove tvrdnje zvuče realno i izvodljivo za Assassin's Creed, ali bez potvrde Ubisofta nemoguće je reći da li su tačne ili ne.

Izdavač je predstavio Assassin's Creed Valhalla u julu 2020, nekih četiri meseca pre nego što je objavljen, a ako kalkulišemo na sličan način, možda ćemo više informacija imati do septembra.

Jedno je sigurno - Assassin's Creed će dobiti nastavak!

P.S. da li ste pročitali odličan tekst o serijalu koji je napisao Vladimir Jakšić?

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Assassin’s Creed® Odyssey vam daje izbor kao nikada do sad u Assassin’s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO297
XBOX ONE Assassin's Creed Origins
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Feb.
2021.
Vesti/Najnovije
Assassin's Creed Valhalla će vam uskoro dozvoliti da jurišate na reke radi pljačke u okviru besplatnog ažuriranja koje dolazi danas. Novi režim re...
12.
Nov.
2020.
Vesti/Najnovije
Ubisoft je prvog dana dobio gomilu kritika na pojedina objašnjenja likova, i morali su da se i zvanično oglase po tom pitanju. A čini se da ke najinte...
25.
Oct.
2020.
Vesti/Najnovije
Očekuje nas dosta novih igara ali par njih ima ono HIT u najavi i dosta od njih očekujemo. Assassin's Creed Valhalla je svakako jedna od njih. Ipak, pre ...