Vesti/Najnovije
22.03.2021.

Games Youtuber - Kovač i Vojvoda

Kako momci rade recenziju Trust GXT 488 Forze-G

Dizajn i opšti utisak

Slušalice su izradjene od “gumirane” plastike sa metalnim ojačanjem na rajfu. Dezen koji je nama stigao na recenziju je urban camo (siva) postoje još i urban camo plava i najelegantnije, po nasem mišljenju, su skroz crne slušalice. Upečatljiv PlayStation logo na obe školjke sa spoljne strane odmah ukazuje na to da je headset zvanično sertifikovan od strane Sony-a za korišćenje sa PlayStation konzolom. To je jako bitno zato sto sam Sony stoji iza kvaliteta izrade ovih slušalica. Jastučići su izradjeni od eko kože i jako su prijatni za nošenje. Na rajfu, koji je vrlo fleksibilan, se takodje nalazi sundjer koji je presvučen eko kožom tako da su dugačke gaming sesije zagarantovane kada je udobnost u pitanju. Mikrofon se sklapa, ali nema prekidač koji će ga ugasiti pri tom pokretu. To je rezervisano za kontroler koji se nalazi na samom kablu gde možete regulisati jačinu zvuka kao i ugasiti mikrofon. Sam kabl je izuzetno kvalitetan, pleten je i presvučen najlonom dužine 1.2m sa jednim 3.5mm konektorom na kraju.

 

Kvalitet zvuka

Kvalitet zvuka ovih slušalica prevazilazi njihov cenovni rang. Stereo slušalice sa veoma izraženim niskim frekvencijama, malo slabijim srednjim i naglašenim visokim frekvencijama će vam pružiti sjajno iskustvo u video igrama. Daleko od toga da nećete moći da slušate muziku ili uživate u nekom multimedijalnom sadržaju sa ovim slušalicama, ali nisu slušalice koje bi smo izdvojiliza referentno slušanje. One su pre svega namenjene za gaming iskustvo i tu su zaista odlične, sve eksplozije, zvukovi pucnjave, mačevanja i svega ostalog u igrama su jako prijatni za slušanje. Headset je “zatvorenog” tipa tako da je rasipanje zvuka van slušalica minimalno cak i kada su pojačane na maksimum, ali pružaju jako dobru izolaciju te vam niko neće smetati dok uživate u video igrama. 50mm zvučnici koji se nalaze u headset-u su prilično glasni, a njihov frekventni opseg je od 20hz - 20000hz.

 

Mikrofon

U ovom headset-u je opremljen kardioidnim, omnidirekcionim mikrofonom, u prevodu pružice sjajan kvalitet zvuka i hvataće zvuk iz svih pravaca. Frekventni opseg mu je od 50 hz - 10000 hz i ne poseduje “echo cancellation”. Uz mikrofon dobijate i pop filter, što je zapravo sjajna stvar i puno će značiti jer ce pružiti vašim sagovornicima prijatnije iskustvo. Zakačen je na levu školjku headset-a, što uvek nalazimo kao manu potogovu kada je PC gaming u pitanju. Mislimo da mikrofon postavljen sa desne strane olakšava stvari jer bi ste mogli da se krecete u igrama dok podsesavate mikrofon. Kontrole, bilo da je PC gaming ili PlayStation u u pitanju, u 99% slučajeva sa leve strane i kontrolišete ih levom rukom. Ali to su sitnice koje većini ljudi neće predstavljati nikakav problem.

 

Kabl i kontroler

Kabl je dužine 1.2m sa jednim 3.5mm konektorom na kraju. Zaista impresivno izgleda i osecaj pod rukom je da jako kvalitetan i da ce vam potrajati dugo. Pleten i presvučen najlonom izdržaće i najostrije ivice stola ili nekih drugih površina. Za povezivanje na DUALSHOCK 4 kontroler nećete imati nikakvih problema, samo povežete kontroler i headset preko 3.5mm konektora na kraju kabla. Kada je PC u pitanju moraćete da žrtvujete slušanje ili pričanje ukoliko nemate eksternu USB zvucnu karticu koja ima jedan četvoropolni konektor ili spliter koji ce vam omogućiti da koristite i slušalice i mikrofonu isto vreme. Ovo je bitno napomenuti jer su slušalice sertifikovane za PlayStation, tako da je PC gaming je stavljen u drugi plan kod ovog modela. Konektor je prilicno čvrst i lak za korišćenje. Točkić za regulisanje jačine zvuka i prekidač za mikrofon i to je sve.

 

Školjka, rajf i udobnost

I školjka i rajf su izradjeni od “gumirane” plastike s tim sto je rajf ojačan metalom i pruža dodatnu sigurnost kada je nošenje headset-a u pitanju. Školjke se ne rotiraju i ne savijaju na unutra što vidimo kao manu ovih slušalica jer ce otežati transport headseta-a. Udobnost je vrlo subjektivna kao i kod svih periferja. Svačije uho kao i oblik glave je različit, ali za nas je ovaj headset prilično udoban. Sundjeri su “debeli”, a dodatak na rajfu će osigurati da vam slušalice ne smetaju cak ni posle višečasovnog nošenja.

Zaključak

 

Trust GXT 488 Forze-G slusalice su sertifikovane za PlayStation, to znači dve stvari da ih mozete koristiti i za PC gaming (mobile gaming) kao i da su prosle rigorozne kontrole od strane Sony-a da bi dobile ovaj sertifikat. Izradjene su od kvalitetne plastike sa najlonskim, pletenim kablom dužine 1.2m. 50mm zvucnici će vam obezbediti vrhunski kvalitet slušanja u video igrama, ali neće zaostajati ni kada je slušanje muzike ili uživanje u multimediji u pitanju.

 

Prednosti

Mane

Zvanično licencirane za PlayStation®4

Otežano povezivanje na PC

Snažne 50mm zvučnici sa mekim i udobnim jastučićima koji idu preko uha

Mikrofon nema “echo cancellation”

Sklopivi, fleksibilni mikrofon

Nemaju torbicu za nošenje

Pristupačna kontrola jačine zvuka i isključivanje mikrofona

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL282
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

31.
Dec.
2020.
PC
Čini se da je naš tekst o novitetima koji nam stižu bio interesantan pa ćemo se potruditi da damo malo više informacija i odgovore na neka va&s...
15.
Nov.
2020.
PC
Trust GXT 256 EXXO mikrofon je jedan od poslednjih modela u gejmerskoj liniji kompanije Trust.
14.
Nov.
2020.
PC
Mikrofoni su sve popularniji proizvod i zbog toga smo rešili da ovog vikenda damo  15% popusta na sve online kupovine Trust mikrofona.