Vesti/Najnovije
23.03.2021.

Microsoft bi da ulaže u gejming i dalje

Sada je na listi Discord

Kako navodi IGN Adria, Microsoft je rešio da na listu svojih akvizicija doda još jednu kompaniju.

Discord, gejmerska platforma za razgovore je u pregovorima sa kompanijom Microsoft oko moguće prodaje i to ni manje ni više nego za cifru od 10 milijardi dolara!

Discord, sa sedištem u San Francisku je najpoznatiji po svojoj besplatnoj usluzi koja igračima omogućava komunikaciju putem videa, glasa i teksta, a ljudi "zaglavljeni" kod kuće tokom pandemije sve više koriste njegovu tehnologiju za studijske grupe, časove plesa, razne klubove i druga virtuelna okupljanja. Uostalom, GamesCon i Project Lockdown smo organizovali na ovoj plaformi, zar ne? Ima više od 140 miliona aktivnih korisnika mesečno i razrađuje svoje komunikacione alate kako bi ga pretvorio u „mesto za razgovor“, a ne samo u platformu za chat koja je usmerena na igrače.

Microsoft, koji je prošle godine pokušao da kupi aplikaciju TikTok za društvene medije i imao i razgovore o preuzimanju kompanije Pinterest Inc., kupovao je a i dalje kupuje kompanije i sredstva koja bi omogućavala pristup naprednim zajednicama korisnika. Microsoft sa Xbox-om takođe proširuje paket pogodnosti pretplate koje nudi kao deo svoje Game Pass ponude .

Ovu informaciju je prvi objavio Bloomberg, uz navode da je ipak suviše rano da se govori o tome da je dogovor postignut u potpunosti. Naprotiv, spominje se i opcija da Discord izađe javno na tržište pre nego da se proda.

Isti izvor navodi i da je Discord pregovarao i sa Amazon-om ali i sa Epic Games.

Discord ima oko 140 miliona korisnika mesečno i sigurno je da ovaj iznos mogu dobiti bez problema. Ono što je još sigurnije je da je jedna ovakva platforma idealno rešenje za XBOX u borbi za preuzimanje tržišta igara i gejmerske zajednice.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Gamepad HORI Wireless zvanično licenciran bežični kontroler od strane Nintenda Bluet...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL00286
G733 bežične slušalice dizajnirane su za udobnost. Opremljene su surround zvukom...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.999,00 RSD
Vrsta
Nova
19.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL281
Reprodukcija zvuka Stereo Audio kanal 2.0 Osetljivost 115 dB Nivo zvučnog pritiska...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

22.
Feb.
2021.
Vesti/Najnovije
IGN Adria je danas objavio interesantan tekst koji nam još jednom pokazuje da ne treba verovati svemu što se nađe na društvenim mre...
30.
Dec.
2020.
Vesti/Najnovije
Roccat fantazija se nastavlja.
21.
Sep.
2020.
XBOX
Microsoft ništa ne prepušta slučaju i tako kupuje jednu od najpoznatijih kompanija za razvoj hit igara kao što su Doom. Wolfenstein, The...