Vesti/Najnovije
25.05.2021.

Apple je zaradio 100 miliona dolara od Fortnite provizija

Lepa suma za samo dve godine

Suđenje između velikog igrača Apple i Epic-a još uvek traje i svake nedelje se objavi neka nova i interesantna vest o poslovanju Epic-a. ovga puta se saznalo i nešto o poslovanju kompanije Apple.

Apple je uklonio igru iz App Store ponude prošle godine jer je Epic Games uveo svoj sistem za kupovinu u aplikaciji, zaobilazeći dodatne naknade za kupovinu koje ima Apple. Suđenje protiv monopola održava se u Oaklandu u Kaliforniji poslednje tri nedelje.  Prema Yahoo Finance, Michael Schmid, Apple-ov šef razvoja poslovanja igara za App Store, nije dao tačan broj i odbio je da kaže da li je to više od 200 miliona dolara. Procenjuje se da je tačna cifra daleko veća, potencijalno čak 350 miliona dolara zbog Apple-ovih provizija od 30%.   Implikacije ovog suđenja su ogromne za Apple-ov App Store.

Iako 100 miliona dolara praktično nije ništa za Apple, koji je 2020. godine zaradio 275 milijardi dolara prihoda, ishod bi mogao dramatično uticati na 22 milijarde dolara kompanije zarađenih od provizije App Store-a prošle godine, navodi Yahoo. Ukratko, Epic Games pokušava da dokaže da je Apple zloupotrebio moć u svojoj App Store poslujući kao monopolista, i da je provizija od 30% previsoka. S druge strane, Apple tvrdi da je za pokretanje App Store potrebna provizija i da je stopa naplate slična ostalim gejming platformama.  Izvršni direktor Apple, Tim Cook je bio poslednji svedok za Apple u petak, 21. maja.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41031
Fortnite: The Last Laugh Bundle sadrži: 1,000 V-Bucks Tri odela: The Joker, Poison ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Kodovi važe za EU Nordic, East i West regione! Poeni važe za League of Legends ili z...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.899,00 RSD
Vrsta
Nova
5.899 ,00 RSD

Slični članci

11.
May.
2021.
Vesti/Najnovije
Apple baš ima dobre insajdere.
10.
Sep.
2020.
Nintendo
Upravo smo dobili informaciju o novom Ninendo paketu o kome nije bilo ni reči!
14.
Aug.
2020.
Vesti/Najnovije
Pare su uvek nekako problem.