Vesti/Najnovije
17.06.2021.

FUNKO figure - Ko je PlayStation maskota?

Spisak je poduži

Pitanje za danas je:

On je nezvanična PlayStation maskota i prvobitno je trebalo da se zove Willy the Wombat?

Hajde prvo da pođemo od toga šta je maskota. 

Maskota je bilo koja osoba, životinja ili objekat, za koji se smatra da predstavlja grupu sa zajedničkim identitetom, kao što su škole, sportski klubovi, razna društva, vojne jedinice ili brendovi. Maskote su takođe izmišljeni likovi za potrošačke proizvode. U svetu sporta maskote se takođe koriste u marketinške svrhe. Imena maskota sportskih timova često su vezane uz nadimke tima. Mogu biti u obliku logotipa, osoba, živih životinja, neživih objekata ili nošnji, a često se pojavljuju za vremetakmičenja i drugih sličnih događaja. Sportske maskote često se koriste kako bi privukle decu i ljubitelje kluba.

Ok, ali koji lik najbolje predstavlja PlayStation?

Imajući u vidu da je PlayStation deo naših života preko 25 godina, možete se kladiti da će svaka pojedinačna osoba imati svoj izbor omiljenog lika. Originalna PlayStation konzola izašla je 3. decembra 1994. godine i od tada imamo stotine glavnih likova koje smo igrali i voleli na svim Sonijevim mašinama, od PlayStationa do PS4.  Zamislite dakle koliko je  težak zadatak da se osmisli lista najboljih likova koji su se za to vreme pojavili na PlayStation konzolama?  Možda imate svoje favorite koji nisu u ovom tekstu i slobodno nam pišite da ih ubacimo. A samo je jedan lik odgovor na današnje pitanje i poklon.

 

Crash Bandicoot

Crash Bandicoot se prvi put pojavio 1996. godine u istoimenoj igri na originalnoj PlayStation konzoli. Prvu igru je s ljubavlju izradio Naughty Dog. To je ista ona kompanija koja će kasnije biti najpoznatija po seriji Uncharted. Crash Bandicoot je postao toliko popularan da će se kasnije pretvoriti u franšizu sa nekoliko igara koje su se pojavile, uključujući zabavne igre, igre na platformama i trkačke igre. Reboot je samo jedan korak u daljoj popularizaciji ove igre i lika.

 

 

Sackboy

Sackboy se prvi put pojavio 2008. godine u Little Big Planet za PlayStation 3. Simpatični mali tip nastavio je da predstavlja ikonu niza igara sa jakim naglaskom na sadržaj i dizajn koji generišu korisnici koji su podstakli igrače da igraju Play, Create, Share.

 

Abe

Abe je bio rob Mudokona. Radio je u fabrici za preradu mesa RuptureFarms 1997. godine u Oddworld: Abe's Oddysee, na originalnom PlayStationu. Ovaj simpatični lik ubrzo je otkrio da njegovi kolege Mudokoni treba da budu poklani i kreće u misiju da ih oslobodi. Zadatak igrača bio je da mu pomogne u tome. Čudan ali neverovatno simpatičan.

 

Kratos

Kratos se prvi put pojavio u video igrici God of War 2005. godine, a takođe je poznat i kao "Ghost of Sparta". Ova igra je smeštena u grčko doba i videli smo kako se Kratos upušta u razne avanture, uključujući moralno dvosmislene aktivnosti i akte ekstremnog nasilja. On je ratnik Sparte, koji kasnije postaje Bog rata nakon što je ubio Aresa. Sa krvnom lozom koja uključuje i Zevsovog sin, Kratos je svakako zanimljiv lik. Toliko je postao popularan da je franšiza postala vodeći naslov za PlayStation brend.

 

Ratchet i Clank

Dvojac koji se prvi put pojavio 2002. na PlayStationu 2. Uparivanje humanoidnog i osećajnog robota nalik mački u okruženju naučne fantastike stvoreno je za zabavnu avanturu i mnoštvo budućih igara.

 

Aloy

Aloy je glavna junakinja video igre Horizon Zero Dawn iz 2017. godine. Kasnije smo dobili i nastavke. Rođena 4. aprila 3021. godine, a odgajena od izopštenika Rosta u bujnom postapokaliptičnom svetu, obučava se za veštog ratnika kako bi pobedila u Provingu, ritualnom takmičenju koje održava pleme Nora, i tako otkrila svoju majku. Nakon što je za dlaku izbegla pokušaj atentata, ona kreće na put da zaustavi kult koji obožava veštačku inteligenciju koja želi uništenje sveta, a takođe lovi mašine koje su postale neprijateljski nastrojene prema ljudima. Igra je dobila fenmenalne kritike zbog svog dizajna i karakterizacije. Glas joj je dala američka glumica Ashly Burch i po uzoru na holandsku glumicu Hannah Hoekstra.

 

Koga smo zaboravili?

Odgovore nam pišite u komentarima na ovoj stranici.

 

 

 

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.