Vesti/Najnovije
12.06.2021.

Pozelenite sa Razer-om

Misija - Sačuvajmo prirodu

Na poslovnoj mreži LinkedIn je osvanuo post kompanije Razer sa fenomenalnim brodom. Na prvi pogled se čini da je Razer rešio da proširi svoju ponudu proizvoda ali...

U pitanju je Clearboat koji je napravljem u saradnji sa kompanijom Clearbot iz Hong Konga. Clearbot je skup robota za sakupljanje smeća koji koriste AI-Vision za otkrivanje i sakupljanje smeća iz vodenih površina. Ovi roboti su potpuno autonomni, napajaju se solarnom energijom i rade kao tim da bi uklonili smeće. U poređenju sa bilo kojim trenutnim rešenjem, Clearbot je 15 puta jeftiniji, ima 5 puta veći domet i uklanja 2k više smeća dnevno.

Razer partnerstvo sa Clearbot-om jedno je od mnogih startup kampanja koje oni nameravaju da podrže u okviru inicijative #GoGreenWithRazer. Novi dizajnirani AI i robot na solarni pogon mogu da sakupe do 250 kg morske plastike u samo jednom ciklusu. https://lnkd.in/etYmqdd

Razer je pozvao sve da se pridružite njihovim naporima u očuvanju životne sredine i pomognete robotu Clearbot da poboljša svoj AI algoritam tako što ćete poslati fotografije najčešće pronađenog morskog plastičnog otpada u vodama na: https://lnkd.in/gDCNewX

Ovo nije jedini Razer projekat usmeren na očuvanje prirode.

Ceo sajt im je sada redizajniran sa akcentom na ekološki segment rada, proizvoda i života. Do 2025. godine, Razer će omogućiti odlaganje i recikliranje Razer proizvoda kroz saradnju sa globalnim distributerima, trgovcima i e-tailerima.  Razer takođe podstiče kupce da vrate svoje stare Razer proizvode na njihove RazerStore lokacije radi besplatne reciklaže. Kod nas ih još uvek nema ali do 2025. još ima vremena, zar ne?

Razer tvrdi da igraju naporno, igraju pošteno i žele da osiguraju da svet ostane arena u kojoj svi možemo da igramo i dalje. Svi moramo da uradimo svoj deo da naš svet postane bolji i da preuzimamo odgovornost kroz pokret #GoGreenWithRazer da bismo krenuli ka održivoj budućnosti.  Razer je u potpunosti usklađen sa smernicama Hongkonške berze za životnu sredinu (ESG). Međutim, ove smernice vide kao minimum minimalnih standarda ESG-a za bilo koju kompaniju u današnjem svetu.  Shodno tome, Razer se zalaže za putokaz održivosti podržan inicijativama:  

ZELENA ORGANIZACIJA - GREEN ORGANIZATION

Biti zeleniji građanin sveta polazi od sopstvenog načina razmišljanja i prakse na poslu i u našim kancelarijama, za šta se Razer neprestano usavršava. Promena počinje od nas samih. Kao deo Razerovih inicijativa Zelene organizacije, fokusiraju se na to da njihove kancelarije učine zelenijim i smanje globalno emitovanje ugljenika  Kako rastu i evoluiraju kao kompanija, Razer će nastojati da dublje integriše svoje planove održivosti u radnu kulturu i način razmišljanja zaposlenih. Stoga započinju s pogledom prema unutra i preduzimanjem relevantnih koraka koji bi podstakli zeleni mentalitet u njihovim kancelarijama, sa ciljem da izgrade kulturu ljubavi i brige za našu planetu i zajednicu.

Kako to planiraju da ostvare?

Da bi smanjili uticaj staklene bašte (GHG) emisija i očuvanje bio-staništa, Razer će smanjiti i iskoreni upotrebu jednokratne plastike u svim njihovim kancelarijama, i prelazak na 100% upotrebe recikliranih proizvoda a i sami će reciklirati do kraja 2021. Ovo će biti podržano nabavkom kancelarijskih predmeta za višekratnu upotrebu i ekološki prihvatljivih kako bi se osiguralo da će svi Razer kancelarijski poslovi biti stoprocentno neutralni.  Razer takođe ima za cilj da značajno smanji putovanja avionom u poslovne svrhe kako bi dodatno smanjili ugljenični otisak.

Razer se obavezuje da će celokupno poslovanje preneti na 100% obnovljivu energiju da bi napajao sve globalne kancelarije do 2025. Trenutno, Razer sedište u Hamburgu u Nemačkoj i novo sedište u Singapuru u jugoistočnoj Aziji u potpunosti se već napajaju obnovljivom energijom.

Razer će raditi na tome da postane organizacija 100% neutralna prema ugljeniku do 2030. godine. U oblastima u kojima smanjenje i obnavljanje nije moguće, obnoviće ulaganjem u šumarstvo i druge projekte koji utiču na životnu sredinu.

I to nije sve. Navode da će podsticati zaposlene da daju svoj doprinos zelenom cilju kompanije odobravanjem dodatnih slobodnih dana i plaćanjem godišnjeg odmora. To zaposlenima olakšava volontiranje sa grupama za zaštitu sredine po njihovom izboru. Razer će održavati kvartalne programe angažovanja i obuke zaposlenih kako bi zaposlenima omogućio da započnu svoju zelenu avanturu sa Razerom i usadili zeleno razmišljanje i ponašanje.  Društveno odgovorno poslovanje Razer će održavati i kvartalnim CSR inicijativama kako bi doprineo globalnoj borbi protiv klimatskih promena. Takođe su uspostavili globalni program uparivanja donacija za podršku donacijama zaposlenih u ekološke svrhe.

ZELENI PROIZVODI - GREEN PRODUCTS

Da bi smanjio uticaj na životnu sredinu, Razer usvaja održivi dizajn proizvoda, proizvodnju i ispunjenje.

Razeru uvek daje 100% prilikom dizajniranja novih proizvoda, za fanove i za životnu sredinu. Hardverski proizvodi čine većinu Razerovog poslovanja širom sveta. Dakle, glavni korak ka zelenijem društvu uključuje te proizvode. Svesni su uticaja koje proizvodnja i proizvodi imaju na životnu sredinu. Stoga je neophodno posmatrati kako svaki deo dizajna i proizvodnje proizvoda utiče na životnu sredinu, kako bi se preduzele potrebne radnje za podsticanje ekološki prihvatljivih industrijskih procesa i odgovorne potrošnje i proizvodnje za životnu sredinu među obožavaocima, korisnicima i partnerima. Obećavaju da će svaki korak dovesti do održivog i dugoročnog rešenja za zaštitu i očuvanje sveta u kojem svi živimo. Sa obožavaocima širom sveta, Razer je u sjajnoj poziciji da podstakne promene u percepcijama problema. Nadaju se da kroz vežbanje mogu motivisati igrače da paze na sve akcije za poboljšanje životne sredine.

Razer se obavezuje da će koristiti reciklirane materijale ili materijale koji se mogu reciklirati za sve proizvode do 2030. To uključuje korišćenje PCR plastike u hardver i pridržavanje ekološkog dizajna proizvoda.Takođe će deliti i saopštavati uticaj ugljenika na njihove proizvode do 2022. godine.

Interesantno je da će koristiti samo fabrike i procese proizvodnje koji ne štete okolini.

Kao lider u igračkoj zajednici, Razer se obavezuje da će iskoristiti svoj uticaj da okupi milione igrača širom sveta kako bi doprineli zelenom cilju i pružili im mogućnosti da to učine kroz ponudu proizvoda.Nastaviće svoje partnerstvo sa Conservation International (CI), zajedno sa čuvenom maskotom Sneki Snek, i podstaći zajednicu da se pridruži borbi za zaštitu prirode. CI predvodi napore da zaštiti više od 6.000.000 km2 kopna i mora u više od 70 zemalja.

Ko nije čuo za Sneki Snek maskotu?

Za svaki prodati eko-proizvod Sneki Snek doprinose da CI spasi 10 stabala.  Razer je premašio početni cilj od 100.000 stabala, i zajedno sa svojim navijačima su sačuvali preko 600 hektara šuma koje će spasiti ugroženi divlji svet koji zavisi od ovih šuma za opstanak.  Da bi nastavio sa ovim naporima za održivost, Razer je produžio cilj i sada ima za cilj da zaštiti ukupno 1 milion stabala. Da bi podstakao zajednicu, Razer će obeležavati prekretnicu na svakih 100.000 sačuvanih stabala lansiranjem novih ekoloških Sneki Snek proizvoda kada se postigne svaki novi cilj. Trenutno Sneki ima svoju masku za spavanje, jastuk za stolicu i igračku za mašenje i spavanje. Na žalost, nema je u Srbiji.

Kod nas ovih akcija nema ali možda možemo nešto da učinimo i sami. Razer ima fond od 50 miliona koji planira da uloži u startup kampanje za očuvanje prirode. Prijave su na https://www.zvntrs.com/#contact

Možda neko ovde ima dobru ideju koju pomoću njih može sprovesti u delo.

U svakom slučaju su sve ideje fenomenalne!

 

#GoGreenWithRazer

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Accessories HAC1547
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.999,00 RSD
Vrsta
Nova
27.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Razer Iskur je izuzetno kvalitetna i potpuno prilagodljiva gejmerska stolica. Tapaciran...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
64.999,00 RSD
Vrsta
Nova
64.999 ,00 RSD

Slični članci

10.
May.
2021.
PC
Odlična, kvalitetna i inovativna tastatura ali... Nešto tu ipak sreću kvari.
18.
Jan.
2021.
Vesti/Najnovije
EmulationGalaxy je tu odavno i čini se da ova vredna ekipa ima još toliko toga da pokaže. Kreću sa Razer-om.
13.
Jan.
2021.
Vesti/Najnovije
Razer je bio jedna od prvih kompanija koja je rešila da deo svojih pogona prilagodi proizvodnji higijenskih maski za lice koje su donirali, i doniraju...