Vesti/Najnovije
22.06.2021.

Chivarly 2 - Recenzija

Savršeno zabavno hack and slash multiplejer iskustvo

Verovatno znate da je Chivalry 2 nastavak igre Chivalry: Medieval Warfare koja je izašla 2012. godine.

Odmah na početku ćemo vam otkriti tajnu da je u pitanju jedno savršeno zabavno hack and slash multiplejer iskustvo. Torn Banner Studios je ovim naslovom izbacio tek treću samostalnu igru koja nikako ne ide u prilog onima koji kažu da je za dobru igru potrebno iskustvo u stvaranju. Ovaj naslov je definitivno radio tim koji zna šta radi!

Nego, vratimo se osnovi igre. Hack and slash multiplejer iz prvog lica (možete da igrate i iz trećeg) teško može biti nešto drugo do pucačina. Znate ono.. nišani i pogađaj. Što bliže glavi, to je bolji pogodak. I poenta je da najpre dobro nanišanite. Onda okinete i nižete smrti i pobede. Chivalry 2 je i više od toga. Ono malo drugačije od standardnih Call of Duty ili sličnih naslova.

Kako ste zamahnuli, kada, koga, na koju stranu, napadate ili se borite...Sve su to odluke koje ćete morati da donesete u deliću sekunde, a vaša procena je ono što vas deli od smrti, obezglavljenja ili ruke, pa i noge koje možete izgubiti... Vi ili vaš protivnik.

Kako se okrenuli kameru će uticati na to koliku površinu kačite mačem, sekirom, maljem, ili nekim drugim oružjem čije nazive ne znam. Oružje se može izgubiti, izbiti ili ispustiti. Štit vam će se polomiti ukoliko vaš protivnik zna šta radi. Igra će vam izgledati kao da se nalazite u središtu nekog viteškog filma dok ste na tlu i borite se da preživite. Sve je dozvoljeno! Puzite, posrćete i tražite nekoga vama bliskog da vam pomogne. Ili... završite ponovo čineći istu stvar.Ponovo... i ponovo. I to je verujte zabavno!

Princip je jednostavan.

Prostor za borbu, neprijatelji i oružje. Graja, metal i ludilo. Kao u pravim bitkama. 

Mehanika je relativno jednostavna. Imate četiri klase u bilo kom trenutku. Footman, Knight, Vanguard i Archer. Sve se razlikuju po tome koliko udaraca mogu da prime i koliko jako mogu da udare. Archer je jedini drugačiji i služi da gađa izdaleka. U svakom trenutku, nezavisno od klase, podižete bilo koje oružje ili predmet iz okoline. Tako niste ograničeni na samo jednu vrstu oružija tokom meča. Treba znati i da svaka klasa ima i sekundarno oružje koje možete koristiti.

Igra nudi četiri opšte klase uz šesnaest podklasa. Igra nudi i promenu izgleda. Vaš borac može da menja na osnovu menija pol, lice, kosu, možete ga našminkati ratničkim bojama, menjate oklop i naravno, menjate oružje. Iskreno, više je u pitanju spoljašnost nego forma. 

Igra ima više mapa i par modova. Bojno polje ili arena, jednostavno do otvoreno, pa sve do zauzimanja zamka. Nije da tu nema posla. Zabavno je igrati i tući neprijatelja ali je još zabavnije smišljati taktike. Dodajte tome razumevanje neprijatelja, terena, poziciju na mapi i objekte.. Više nego zabavno! Ubijete što veći broj protivnika da bi osvojili recimo zamak ili primenite drugu taktiku, pa kao u filmovima probijate drvena vrata. Jarac. kamenje, snaga... Vatra? Dobro razmislite jer nije sve ni u jurcanju i ubijanju.

Naša jedina zamerka je da bi moglo da bude malo više sadržaja. Daleko od toga da je to problem. Dubina mehanike i situacije koje su više nego izazovne koje stvaraju drugi igrači na mapi su dovoljno složeni i nepredvidivi da nećete ni primetiti da igrate istu mapu već peti put posle dva sata. Borba je složeno jednostavna... Brzo shvatate o čemu se radi ali je jako teško da se istom i ovlada. Broj nepredvidivih scenarija je teško i nabrojati sve. I sve može biti oružje! I svaki pokret je moguć! Jedino je pitanje da li ćete se svega setiti.

Cela ideja ove igre je da ste srednjevekovni vojnik i to je odlično urađeno. Toliko dobro da ćete se često baš tako i osećati. Teško je biti okretan sa teškom opremom i držati mač pod kontrolom. Pitanje je da li ste baš okretni toliko koliko mislite a ukoliko grešite, smrt je jedina opcija. Za drugo će vam trebati luda sreća!

Igra je dobra, uzbudljiva i ne baš toliko realistična. Ume da često iznenadi i da bude izazovna. U pitanju je brza i nepredvidiva arkada pa svi ljubitelji hack and slash, šta čekate? 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41140
Igra Chivalry 2 je multiplayer cross-play slasher iz prvog lica smeštena na boji&s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999,00 RSD
999 ,00 RSD
Korišćena
799 ,00 RSD

Slični članci

31.
May.
2021.
PC
Veoma je važno odabrati pravu tastaturu kada pravite svoj gaming setup. Mnogima je bitno da prvenstveno dobiju najbolje ya novac koji planiraju da ulože...
21.
May.
2021.
Playstation
Konzole nove generacije nude mnogo ali zbog toga njihove igre traže mnogo prostora. Ukoliko ste u grupi onih koji vole da čuvaju svoje igre i igraju ih ponov...
27.
Mar.
2021.
Vesti/Najnovije
Studio Hazelight je želeo pokazati koliko raznolikosti postoji u igri It Take's Two, da je kreativni direktor Josef Fares rekao da će dati 1.000 dol...