Vesti/Najnovije
20.06.2021.

KAKO DA... Namestite sve za igranje Minecraft Realms

Minecraft Realms su u osnovi vaši privatni Minecraft serveri

Minecraft Realms su u osnovi vaši privatni Minecraft serveri, na kojima vi i vaši prijatelji možete bezbedno da se družite dalje od drame koja ponekada može da se dešava na internetu. Ono po čemu se Minecraft Realms izdvaja od ostalih opcija privatnih igara je to što svetovi nastavljaju da postoje čak i kada su njihovi tvorci van mreže. To znači da drugi igrači sa liste gostiju mogu da se uključe kad god požele, kako bi stvorili stvari ili radili na zajedničkom projektu u trenucima koji im odgovaraju.

Možda ste čuli za Minecraft Realms i pitali ste se kako to funkcioniše ili kako da ga podesite u Minecraft-u. Možda ste i videli neka uputstva koja su vas uplašila, ali nije sve tako teško kako izgleda. I pre nego krenemo sa objašnjenjem, hajde da prvo objasnimo šta je Minecraft Realms za one koji to ne znaju. 

Minecraft Realms su vaši lični serveri za više igrača koji vam omogućavaju da stvorite svet u Minecraft-u. Omogućavaju igranje do deset igrača po vašem izboru koji mogu da budu istovremeno na mreži. Možete da napravite novi svet ili da dodate postojeći svet u Realms, a novi sadržaj je dostupan svakog meseca. Noviteti uključuju mape, mini-igre i skinove.  

Vaše Carstvo (Realm) će biti na mreži 24/7, tako da će svi koje ste pozvali da vam se pridruže moći da igraju kada god to žele. Kako imate potpunu kontrolu nad tim ko može igrati u tom vašem carstvu, pristup možete opozvati u bilo kom trenutku. To je siguran prostor za mlađe igrače koji se okupljaju i igraju sa prijateljima bez brige oko toga sa kime možda komuniciraju. Minecraft Realms je dostupan za igranje na računaru, Xbok One konzoli, Nintendo Switch konzoli i raznim mobilnim uređajima. Svom Carstvu možete pristupiti sa bilo koje od ovih platformi ukoliko ste se prijavili istim Minecraft nalogom. Takođe, omogućen je Crossplay koji vam omogućava da pozovete prijatelje bez obzira na kojoj platformi igraju. Jedino na šta biste trebali da znate je koju verziju imate ako igrate na računaru jer Java izdanje nije kompatibilno sa većinom uređaja. 

Igračima koji ranije nisu imali Realm, kompanija nudi besplatnu probu za Minecraft Realms. Dostupne su trial - probne opcije za Realms Minecraft za konzole, mobilne uređaje, Windows 10 & VR i za Minecraft: Java izdanje. Na raspolaganju je trenutno besplatna probna verzija od 30 dana za Minecraft ako se odlučite da se prijavite za pretplatu od 10 korisnika. Mesečna pretplata Realms Plus koštaće vas 7,99 USD za maksimalno 10 igrača mesečno. Pored dobijanja sopstvenog privatnog servera za više igrača, koji je uvek na mreži, imaćete pristup i preko 50 Marketplace paketa koji uključuju mape, mini-igre i skinove. Alternativno, ako tražite nešto malo jeftinije, možete odabrati da kreirate Carstvo za najviše dva igrača po ceni od 3,99 USD mesečno. Dobićete iste pogodnosti ali nećete imati pristup sadržaju koji se nalazi na Marketplace-u.

Naravno, uvek postoji opcija da sve otkažete kasnije ukoliko zaključite da to nije za vas i vaše dete.

Click a Realm player limit

Kako namestiti Minecraft Realms?

Ukoliko krećete od nule, i želite da stvorite novi svet u Realms-u, započnite postavljanje sveta onako kako želite da izgleda. Opterećenja ili nivo težine, režim (Survival, Creative), zajedno sa svim ostalim prilagođavanjima koja želite da dodate. Kada budete zadovoljni svojim podešavanjima, trebalo bi da potražite Create on Realms ikonu koja se nalazi desno od podrazumevane Create ikone. Tada ćete dobiti opciju za 10 igrača ili za dva igrača. Jednom kada prihvatite Uslove i odredbe - Terms and Conditions, i finalizirate transakciju, moći ćete odmah da pristupite svemu. Ukoliko ste odabrali opciju za 10 igrača, imate Realm i Marketplace. Minecraft Realms se naplaćuje mesečno, kao Netflix recimo, pa ako utvrdite da ga ne koristite onoliko koliko ste se nadali, možete ga otkazati u bilo kom trenutku u delu za pretplatu na web lokaciji Microsoft.

 

Kako pozvati prijatelje u Minecraft Realms?

Verovali ili ne, prijatelji koje želite da pozovete u svoje carstvo ne moraju da imaju pretplatu da bi se pridružili i igrali sa vama. Opcija kojom pozivate prijatelje je jednostavna.

Da biste pozvali prijatelje u svoje carstvo, kliknite na dugme Edit pored svog sveta carstva, a zatim izaberite Members. Trebalo bi da vidite listu prijatelja koje ste već pozvali i imaćete opciju da pozovete još njih. Čini se da je broj poziva koje možete poslati gotovo neograničen, ali ljudi koji mogu istovremeno igrati na vašem carstvu biće ograničeni vašim tipom pretplate. Dakle ili DVA ili DESET  igrača. Ovde ćete takođe moći da opozovete poziv igračima koji nisu odgovorili na poziv, nisu bili aktivni neko vreme ili jednostavno sada ne želite da im više budete domaćin.

Click Create New World

Kako promeniti Minecraft Realms postavke?

Vaše trenutne postavke možete promeniti biranjem opcije Edit odmah pored imena carstva. Od tog momenta možete sve prilagođavati i menjati, od moda igranja - game mode, težine - difficulty, imena sveta- name of the world a možete dodati i varalice - cheats.

 

Kako da uradite back up ili zamenite svoj svet u Minecraft Realms?

Naravno da i dobre stvari dosade, ili vremenom prevaziđemo ono što smo radili i naučili. Tako je i sa svetovima u ovoj igri. Ne morate da se držite istog sveta stalno kada koristite Minecraft Realms. Ako želite da napravite potpuno novi Svet ili želite da svoj trenutni zamenite drugim, možete i to. Savetujemo da napravite rezervnu kopiju svog trenutnog Sveta pre nego što to učinite inače ćete izgubiti svaki napredak koji ste postigli na njemu.  

Da biste napravili rezervnu kopiju svog postojećeg sveta na Minecraft Realms-u, kliknite na Edit dugme pored vašeg sveta i izaberite Download World - Preuzmi svet. Ovim ćete sačuvati Svet na vašem uređaju i moći ćete da ga lokalno reprodukujete ili ponovo koristite ukoliko se predomislite. Da biste zamenili svoj trenutni Svet na Minecraft Realms-u, ponovo kliknite Edit pored svog sveta i izaberite Replace World- Zamenite svet. Tada ćete morati da potvrdite ovu radnju pre nego što vam se pokaže spisak dostupnih svetova kojima ćete izvršiti zamenu. Jednom izabran, novi svet će biti otpremljen i bićete spremni za novi početak.

 

Minecraft Realms Plus noviteti

Ukoliko ste se odlučili za pretplatu od 10 igrača na Realms Plus, morate pripaziti na mesečna ažuriranja na zvaničnoj web lokaciji. Nove mape,skinovi i mini-igre se neprestano dodaju. Sve je besplatno uz Realms Plus i nema razloga da ne proverite šta je sve novo u ponudi.

 

Postoji li još nešto da se namesti?

Naravno! Ukoliko je u pitanju dete koje koristi Microsoft nalog roditelja. U tom slučaju je neophodno da roditelji postave sve postavke pravilno. 

Aka Ms Accountsettings - Microsoft Minecraft Account SettingsGlavni problem je kada igrač naiđe na ovu grešku u podešavanju naloga tokom Minecraft sesije, i to kada pokušava da igra na mreži sa prijateljima. Greška se javlja kada postoji problem sa podešavanjima privatnosti na vašem Minecraft Microsoftovom nalogu i gotovo isključivo pogađa „podređene naloge“. To su oni nalozi koji pripadaju osobama mlađim od 18 godina. Posebno je česta pojava kada je nalog povezan sa roditeljskim nalogom, što ograničava neka podešavanja. U osnovi, obaveštenje o grešci je upozorenje da postoji problem sa podešavanjem privatnosti koji treba rešiti.  Tačna formulacija greške može se malo razlikovati.

Ukoliko igrate Minecraft na Xbox konzoli promene unosite na: https://account.xbox.com/settings . Odatle je potrebno da se logujete na roditeljski parent Microsoft nalog za koji je vezan nalog vašeg deteta child account, naravno sa vašom email adresom i lozinkom password. Jednom kada ste ulogovani, kliknite na profil deteta child account profile.

Prvo, idite na Privacy tab i pobrinite se da Others Can Communicate With Voice, Text or Invites bude setovano na Everybody ili Friends. Sledeće, idite na Xbox One/Windows 10 Online tab i postarajte se da opcija za Join Multiplayer Games bude setovana za Allow. Tada skrolujte na dole i isto uradite za opciju You Can Create and Join Clubs.

Treba napomenuti da se error najčešće javlja uzrokovan datumom rođenja koji se upisan u vašem nalogu, naročito ukoliko je to ispod 18 godina.  Ukoliko je u pitanju greška, problem je jednostavno ispraviti promenom datuma. Isto tako možete napraviti i nalog po kome ćete biti stariji od 18.

Kada sve bude postavljeno kako treba, možete ponovo da počnete da koristite Minecraft i pridružite se prijateljima u Realm. 

microsoft minecraft accounts settings

minecraft microsoft account xbox settings

Slični članci

27.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Čovek je uvek imao želju da ide u svemir, a ako volite da igrate igre sa tom tematikom, evo par predloga.
25.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Nakon Assassin's Creed Mirage i Assassin's Creed Nexus igrači su nestrpljii i željni vesti o budućim igrama.
23.
Mar.
2024.
Vesti/Najnovije
Tekst koji smo preneli pre par dana Vas je kako vidimo zainteresovao, pa ćemo se malo više posvetiti igrama i horoskopskim znakovima. Danas se bavimo ...