Vesti/Najnovije
16.12.2022.

Najbolje igre za one koji vole letenje

Postoji i nešto pored Flight Simulatora!

 

Tekst prvobitno objavljen 07.07,2021

 

 

 

Microsoft Flight Simulator je vratio gejmere na nebo za vreme pandemije, ali to nije jedina igra koju možete da odigrate kada želite da letite.

Možda volite najrealnije moguće simulacije ili jednostavne arkade, ali ua svakoga postoji po neka igra koju možemo da preporučimo.

 

Ace Combat 7: Skies Unknown

Ace Combat 7 ima veoma, veoma zabavnu kampanju, punu intenzivne akcije i razloga da se igra ponov. To je tačno ono što je nedostajalo u arkadnim dogfight igrama poslednjih godina.

Uništavanje neprijateljskih letilica i ciljeva nikada nije bilo toliko zabavno, plus ima tu stvarno haos situacija kao što je borba sa dronovima dok izbegavate gromove, bombardovanje tokom peščane oluje i veoma napete borbe sa bossovima koji su masivne ratne letelice.

 

 

Freespace 2

Nije klasično letenje ali ko kaže da letenje po svemiru nije letenje. A ovo je veoma dobro letenje.

Freespace 2 je definitivno prošao test vremena kao jedno od najboljih dogfighting iskustava koje je moguće igrati danas. Kao pilot Galactic Terran–Vasudan alijanse morate se suočiti sa pretnjom vanzemaljske rase poznate pod imenom Shivans. Pored borbi sa drugim svemirskim letilicama borićete se i sa smrtonosnim velikim brodovima u nekim od najepskijih borbi koje smo ikada videli u igrama ovog tipa.

 

 

 

Elite Dangerous

Kako su se Frontier Developments sigurno smejali kada su se svi mučili da zaobiđu Flight Sim 2020 repliku Zemlje u razmeri 1: 1. Uostalom, uspeli su da naprave kopiju našeg mlečnog puta u meri 1: 1 u Elite Dangerous igri, a objavili su je pre nego što je 2014. završena i zaboravljena.  

Doduše, ne možete da preletite svoju kuću, ali ono što možete zaista je previše raznoliko da bi se detaljno opisalo. Dovoljno je reći da borba postaje vrlo intenzivna uz dobro postavljanje HOTAS-a, pa i više ako ste u VR-u. Stoičko zadovoljstvo je jednostavno zakucavanje postupka pristajanja ili uspešno snalaženje u opijajućoj crnoj beskonačnosti i sletanje na komad stene na koji ste zapravo i nameravali. Proporcionalno obiman i sjajno izveden do najsitnijih detalja ovo je simulator leta za tipove „velikog ekrana i slike“.

 

 

Bomber Crew

 

Iako izgleda kao crtani film ovo je dosta duboko i izazovno iskustvo igranja, ponekada i skroz suludo iskustvo u visu preletanja neprijateljske teritorije.

Da budemo iskreni, vi ovde ne upravljate direktno letilicom ali je ovo svakako jedinstveno iskustvo letenja sa igračima kojima je zadatak da menadžerišu letećom tvrđavom i njenom posadom, što je u praksi mnogo teže nego što zvuči. Kampanja je veoma brza ali i raznovrsna. Jednog momenta ciljate neprijateljska stovarišta a nekoliko sekundi kasnije se obračunate sa neprijateljskim ace pilotom. A tek brzinke fotke iz izvidnice! Tu je veliki broj upgrade-ova sa kojima možete da se igrate, od jednostavnih mehaničkih unapređenja do boljih motora kao i skroz šašavih izbora... Dodavanje malog šlema vašem homing golubu...Sjajno.

 

 

X-Plane 11

Jednostavno, ova igra ima više detalja od Flight Simulator-a 2020. Ima pun radni model koji su mnogi profesionalci koristili kao pomoć za vežbanje, a detalji poput sagorevanja goriva i ponašanja motora pod preciznim uglovima uspona modeliraju se sa većom preciznošću. Naravno, X-Plane 11 ima prednost ogromne baze podataka o modifikovanju i strastvenu zajednicu, pa ćemo videti kuda ide ova rasprava ok otoga ko je bolji. Flight Simulator 2020 uživa u sopstvenom korisničkom sadržaju, ali ako ste spremni da trgujete sa nekim od prelepih detalja i dodatnih opcija, ovo je takva igra.

 

 

DCS World

 

Jedino društvo su vam plavo nebo, oblaci i zraci sunca. Kada to imamo u vidu, simulatori letenja mogu biti veoma relaksirajuće iskustvo. Sa druge strane, Digital Combat Simulator, tj. DCS World, to svakako nije.

DCS je bez sumnje najsloženi i najdetaljni, realistični ratni simulator letenja ikada. Samo paljenje hladnog mlaznog motora, sa svim propratnim operacijama koje idu uz to, može predstavljati nepremostiv izazov za nekoga ko nije prethodno prošao obuku. Tu su i detaljna opremanja aviona loadout-om naoružanja pre poletanja, za koje vam takođe treba pošteno prethodno znanje. Kada se napokon nađete u vazduhu, potrebni su samo delići sekunde da vas pogodi neprijateljska raketa za koju pojma nemate odakle je došla.

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41371
Udji u opasnu zonu sa novim DLC dodatkom za Ace Combat 7  inspirisan nastavkom k...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Exit - The Stormy Flight - Vi ste članovi posade u avionu koji leti za Barbados. O...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Vrsta
Nova
2.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gadgets GAD204
Dimenzije: 570k880k815mm Kapacitet težine: 20kg Tip okvira: sklopivi okvir Materijal ok...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.999,00 RSD
Vrsta
Nova
15.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Microsoft Flight Simulator je sledeća generacija jedne od najomiljenijih generacija si...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO917
Uđi u opasnu zonu sa novim DLC dodatkom za Ace Combat 7  inspirisan nastavkom...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
18.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Grand Theft Auto 5 ima jednu od najboljih priča u serijalu i neke od najzabavnijih misija koje je Rockstar napravio za svoju hit franšizu.
15.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Sjajan početak za upoznavanje sa arkadnim igrama je Atari 2600 a ovo su najbolje igre svih vremena.