Vesti/Najnovije
26.07.2021.

Razgovor sa kapitenom Šampiona liga nacija

Srbija je Šampion u PES 11 v 11

Evo nas jos jednom da razgovaramo i ovoga puta najlepsim mogucim povodom. Prvi put u ovom modu smo Šampioni starog kontinenta. Ko nije odgledao, preporučujemo da pogleda na yt kako je prošle nedelje izgledalo finale.

 

Šta je prvi osećaj bio posle utakmice?

Posebno zadovoljstvo i ponos jer sam prvi selektor kom je to pošlo za rukom uz ceo stručni štab koji je bio uz mene, naravno sa igračima.

 

Šta ste radili pre utakmice?

Pre svega, mi se svi manje više znamo. Kada kažem manje više, to znači da se svi poznajemo, sa nekim duži niz godina, sa nekim malo manje, ali uglavnom se znamo privatno i to je jako uticalo na samu hemiju u timu. Pre svake utakmice ulazimo na party 45 min ranije kada igramo od kuće, i pričamo da opustimo atmosferu. Kada igramo iz Relog Media centra, onda dolazimo cak i 2h pre meča da se ispričamo, razgovaramo o taktici koju smo spremili u stručnom štabu i iznesemo zadatke svakom od igrača.

 

Kakva su bila ocekivanja, I kako si dosao do mesta kapitena i selektora?

Lagao bih kada bi rekao da svako od nas nije ušao u ovo da bi osvojio Ligu Nacija, jer smo i sami svesni da smo individualno u prve dve ekipe na turniru, i obzirom na nase drugarstvo i hemiju, timski smo najbolja ekipa po mom ne baš skromnom mišljenju. Moja lična očekivanja su bila velika i zbog toga sam se i prijavio za mesto kapitena i selektora uz još neke momke. Odlukom svih igrača, glasanjem, došlo je do izbora selektora i Stručnog štaba. Na kraju svega, veoma mi je drago što sam uspeo da opravdam njihovo poverenje, i da obradujemo sve koji su nas pratili .

Ko je bio najveci optimista a ko pesimista?

Mislim da pesimista nije bilo, optimisti su bili svi pa čak i momci koji nisu uspeli da udju u 20 igrača koji se bore za mesto u startnih 11. Posle prvih loših rezultata znali smo da to nije naša igra, I tražili smo se sve do meča sa Grčkom koja je bila prekretnica po meni. Tu smo pokazali svoj kvalitet kao i na mešu sa Hrvatskom. Posle tih mečeva, naša forma je išla samo uzlazno i došli smo do titule.

Imate li neki ritual pre utakmica?

Ritual možda ima neko individualno, ali kao tim nemamo ritual. Kao što sam rekao, tu je prica 45 min pred meč, razgovor o taktici i postavci igre dok pred meč svako kaže “srećno momci”. Svako to ponovi ili kaže “srecno” i to je reč posle koje više nema priče ni o čemu osim o utakmic, posle koje je fokus samo na utakmici.

Djordje (Lesko) je u jednom trenutku rekao da si najbolji igrač na poziciji zadnjeg veznog na prvenstvu, da li je to tako ili je to njegov sud?


Nije se vodila neka opširnija statistika, ali od ekipa koje su nam dale statistike njihovih igrača, ispalo je da sam na toj poziciji stvarno najbolji igrac u Evropi I jako mi je drago zbog toga, jer sam svojim primerom pokazao da mi je jako stalo do osvajanja Evrope sa ovim momcima. Još mi je draže što igram za državu u kojoj sam rodjen. Nemojte misliti da sam ja tu najzaslužniji za titulu. Svi su zaslužni, cak i momci koji nisu bili u 20 igrača. Rajković je sigurno najbolji centarfor takmičenja, a Tanani, Kepa, Boki i Stanke ako ne najbolji medju 3 igrača na svojim pozicijama. Naša odbrana je odigrala perfektno u mečevima kada je bilo najbitnije, ali nemamo neke veće statistike odbrambenih igrača da bi mogao da Vam kažem nešto više o najboljim igračima na tim pozicijama. Moram dodati da mi je veoma drago da sam apostrofiran od strane Djordja (Leska) kao najbitniji igrač u ovom timu iako nisam dao ni jedan gol niti imao asistenciju, ali je dosta golova palo posle mojih intervencija i stvarno mi je jako drago zbog tog komentara.

Šta bi imao da poručis za kraj?


Za kraj želim da porucim svima da budu uz nas i sledeće godine, i da molim one koji nas hejtuju da se malo raspitaju o svemu ovome. Mi nismo ljudi koji samo sede pored televizora. Mnogi imaju porodice, mnogi imaju dugogodišnje veze i normalne živote, poslove i znajte da je nama samo jako stalo da u ovome što je nekima hobi, a nama nešto više, jako stalo da branimo boje Srbije pa makar i u klikerima, i da budemo najbolji. Hvala svima i do sledece sezone veliki pozdrav!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41179
Najbolja košarkaša igra se vraća u novom izdanju. Vodite jednog igrača kr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41008
efootball PES za 2021 godinu dolazi kao Season Update na vec postojeću verziju i donosi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50086
Nova FIFA na novoj konzoli, u novoj sezoni. Preko 700 timova, koji sadrže 17 hiljada ig...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Najbolja košarkaša igra se vraća u novom izdanju. Vodite jednog igrača kr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch FIFA 21 Legacy izdanje je ista igra kao Switch FIFA 21, ali sa novim d...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO515
eFootball PES 2020 ulazi u novu dekadu poznate fudbalske simulacije sa obećanjem da rev...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD

Slični članci

24.
Jul.
2021.
E Sport
Ako ste mislili da je prelazak na novi pokretački endžin iza najnovijeg PES ostvarenja jedina promena u čuvenom serijalu, varate se. Velike promene...
19.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Predlažemo Vam da sutra pogledate PES LIGA NACIJA - VELIKO FINALE 11v11 - SRBIJA vs ŠPANIJA, a do tada, pročitajte šta poručuju momci iz e...
30.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Razgovarali smo sa kapitenom naše ekipe pre velikog meča u četvrtak.