Vesti/Najnovije
18.12.2022.
Autor: Nemanja Kočica

Najbolje misije u GTA 5

Naše skromno mišljenje

 

Prvobitno objavljeno 07.07.2021

 

 

Dok željno iščekujemo GTA 6, koji sigurno neće izaći još par godina, odlučili smo da odmorimo od Grand Theft Auto V Online i prisetimo se najboljih misija u single player delu igre.
U GTA V kontrolišete tri lika, Michael, Trevor i Franklin. Svako od njih ima svoju priču, ali najbolji momenti u igri se dešavaju kada se njihove priče isprepletu. Tada dobijamo neke od najboljih misija u celoj franšizi.

15. Upoznavanje Michael i Franklina – „Complication“

Na početku igre, Franklin zaplenjuje kola za Simeona Yeteriana. U misiji „Complication“, Frenklin mora da se ušunja u fensi kuću i zapleni žuti džip.

Međutim u jednom momentu Michael se budi na zadnjem sedištu auta, uperuje pištolj u Frenklina i zahteva da ga odveze u salon automobila. Zabavna misija sa šunjanjem nakon koje se opraštamo sa iritantnim šefom Simeonom kojeg Michael na kraju prebije.

 

14. Rušenje kuće u misiji „Marriage Counseling"

Michael saznaje da ga žena sa trenerom tenisa. Frenklin i Michael jure trenera do njegove kuće na litici. I u stilu Smrtonosnog oružja, Micheal bukvalno ruši kuću tako što počupa stubove.

Misija se nastavlja ludom poterom kolima i bandom koja se ne stidi da puca u javnosti. Kasnije saznajemo da kuća koju smo uništili pripada ljubavnici Martina Madraza, vođi narko kartela. Kao što možete da pretpostavite ovaj događaja pokrenuće lavinu novih problema.

13. Sletanje avionom u avion - "Minor Turbulence"

GTA V ima popriličan broj misija u kojima letite avionom, a dodatne "letačke" misije se otvaraju kada kupite McKenzie Field hangar. Trevor Philip je u vojsci imao pilotsku obuka, mada je izbačen iz iste pre nego što je dobio dozvolu. Ali to ga ne sprečava da se bavi krijumčarenjem.

U misiji "Minor Turbulence" Trevor malim avionom treba da presretne Merryweather teretni avion. Ne samo da ćete sleteti avionom u drugi avion, već možete u stilu akcionog heroja izleteti džipom iz aviona koji se ruši uz Trevoreve prepoznatljive komentare.

 

12. Trevorov rat sa braćom O'Neil - "Crystal Maze"

U prvih par misija sa Trevorom, jasno je da je on jedna impulsivna osoba sa mnogo više neprijatelja od Franklina and Michaela. Najbolji primer za to je Crystal Maze misija. Braća O'Neil otimaju Trevorov posao i on se odlučuje za najlogičniji potez, da ih sve ubije.

Klasična misija gde morate ubiti sve neprijatelje. Ono što izdvaja ovu misiju je kraj i dramatično raznošenje kuće od strane Trevora.

 

11. Trke sa super kolima i urnebesni lažni policajac - "I Fought The Law..."

Frenklinove vozačke sposobnosti će mnogo značiti u misiji "I Fought The Law..." gde se trkate sa vozačima u super kolima koji pripadaju jednom od glavnih antagonista u Grand Theft Auto V - Devin Weston.

Pored Frenklina, u misiji igrate sa Trevorom i Michaelom, koji urnebesno glume lažne policajce i zaustavljaju superkola kako bi olakšali pobedu. Jurnjava auto-putem i sjajni momenti sa glavnim likovima čine ovu misiju nezaboravnom.

10. Protiv vazdušna oprema u "Caida Libre"

Jedna od mnogobrojnih misija koju dobijamo od vođe meksičkog kartela Martina Madraza. Michael i Trevor treba da "uklone" Martinovog rođaka Javiera koji dolaće avionom u Los Santos kako bi svedočio protiv Madraza.

Prvo obarate avion veoma snažnim snajperom. Misija postaje još bolja kada preuzmete Trevora koji na kroserici juri ka srušenom avionu kako bi završio posao.

 

9. Svi naši heroji na jednom mestu u misiji - "Three's Company"

Ovo je prva misija gde su naša tri musketara na jednom mestu. Ferdinanda Kerimova ispituje IAA, što ne odgovora Federalnom Istraživačkom Birou. Ekipa treba da pomogne FIB da otme osobu za koju su mislila da je mrtva.

U ovoj ludoj misija igrate sa sva tri lika i svaki ima svoj zadatak. Trevor pilotira helikopterom dok se Michael spušta užetom i otima Kerimova. Franklin je u stanju pripravnosti sa snajperskom puškom.

 

8. Rat Michaela i Trevora sa FIB, IAA i Merryweather  u "The Wrap-Up"

Postoje različite organizacije u GTA V sa kojim se Michael, Trever i Frenklin susreću. Ove organizacije započinju rat u misiji "The Wrap-Up" sa Michaelom u sred tog vatrenog sukoba.

Dok bežite kroz Kortz muzej, igrate kao Michael i Trevor čiji odnos dolazi do izražaja u ovim teškim/komičnim trenucima. Kao da snajperi i gangsteri koji vas jure nisu dosta, nezgodna situacija postaje haotična kada na vas krene helikopter.

7. Pucnjava epski proporcija - "Blitz Play"

U još jednoj misiji za FIB, ekipa je dobila zadatak da opljačka oklopno vozilo. Michael se odlučuje za iznenadni napad tako što će blokirati put vozilu đubretarskim kamionom.

Kada se zaustavi, slupaće u njega šlep vozilo i pokupiti novac. Ako uspete u ovome, očekuje vas jedna od najintenzivnijih pucnjava u igri. Najbolji deo misije je menjanje između tri lika i međusobno pomaganja naših krimosa.

 

6. Timski rad - "Lamar Down"

Lamar Davis je jedan od najboljih likova u GTA 5. Prvo se pojavljuje kao stari prijatelj Frenklina, ali je i novi Trevorov ortak. Međutim Lamara izdaju i odvodi ga Ballas banda. Naša ekipa se okuplja i napada pilanu u kojoj se krije banda.

Michael, Trevor i Franklin napadaju sa tri različite strane, što igraču pruža mogućnost da strateški menja između tri lika i taktički savlada Ballas bandu. Lamar Down je zabavna misija koja vam neće dosaditi i mnogi je smatraju jednom od najboljih misija u igri, a da nije pljačka.

 

5. Vreme je za pljačku - "The Jewel Score"

Ova pljačka upoznaje igrače sa svim mehanikama koje će koristiti u budućim GTA V pljačkama (heists). Pored pripreme za pljačku u vidu mini igre, morate odabrati pravu ekipu za posao. Ovo je jedna od mnogobrojnih pljački u igri. Svaka ima više načina da se završi, a na igraču je da odabere kako će pristupiti svakoj pljački.

Michael i Franklin mogu opljačkati juvelirnicu kao radnici firme za deiznfekciju, tako što će gasom onesvestiti celu radnju ili na dobri stari način "ruke u vis". Za koji god pristup da se odlučite, budite spremni da se brzo pobegnete od policije.

 

4. Michael i Franklin napada FIB zgradu - "The Bureau Raid"

Arogantni agent, Steve Haines traži od Micheala da upadne u FIB zgradu u ukrade sve dokaze o Hainesovim zločinima. Jedna od kasnijih pljački u igri u kojoj učestvuju Michael i Franklin (Trevor je ljut na Micheala u ovom delu igre). Kao i većina pljački i ova se može uraditi na dva načina.

Michael se maskira u domara i postavlja bombe. Nakon eksplozije, ekipa se maskira u vatrogasce i uleće u zgradu. U toku misije vozićete se helikopterom, skakati padobranom i opljačkati vladinu organizaciju.

 

3. Jedna od najluđih GTA V misija - "The Paleto Score"

Definitivno jedna od najuzbudljivijih misija u GTA V i jedna od najluđih u celom serijalu. Michael, Franklin i Trevor se spremaju da opljačkaju banku u Paletu Bay. Međutim ova banka ima preko 8 miliona dolara u svom sefu. Toliku količinu novca štite dobro naoružane policijske snage koje jedva čekaju da zapucaju na pljačkaše.

Zato su naoružani vojnim oklopima i teškim naoružanjem. Da bi preživeli ovaj susret sa zakonom, morate izdržati nalete policije, ali i lokalnih vojnih snaga u pratnji tenkova. Akcija traje non-stop, od početka do kraja misije napetost je velika, kao i broj neprijatelja koje moraš savladati.

 

2. Pljačka iz snova - "The Big Score"

Michael i Trevor su oduvek sanjali o jednom velikom poslu - pljačkanje Union Depository, najveće banke u Los Santosu. Sada kada je Frenklin u ekipi, spremni su za posao. Opet imamo dva drastično različita pristupa. Jedna je suptilna, maskiranje u zaposlene koji prevoze zlatne poluge.

I tu je naravno druga opcija, lažna pljačka i kupovina vremena dok kopačica za tunel pravi rupu u sefu i odnosi zlato. Pljačka počinje šunjanjem ali se završava sa puno akcije kada policija sazna šta se dešava. Ukoliko budete uspešni u ovoj misiji, obezbedićete se do kraja života, barem u igri.

 

1. Najbolji način da se završi kampanja - "The Third Way"

Pošto je ceo tekst spojler, nemojte nam zameriti što otkrivamo kraj, ipak je Grand Theft Auto 5 sada već poprilično stare igra i svako ko je hteo je do sada prešao.

Kraj igre pred vas stavlja izbor da kao Frenklin ubijete Michaela ili Trevora. Ali najbolji način da se završi igra je treća opcija. Ekipa zaboravlja na sitne razlike i udružuje se da likvidira mnogobrojne neprijatelje koji ih muče kroz celu igru.

Sve počinje prepoucavanjem sa FIB i Merryweather, a završava se tako što svako od glavnih karaktera ubije svog zakletog neprijatelja. Na kraju im je ostala samo još jedna prepreka, osoba koja je veliki problem u njihovom životu, tu osobu ipak nećemo imenovati. Sve u svemu, veoma zadovoljavajući kraj jednoj od najboljih igara svih vremena.

 

Ukoliko još niste igrali ovo remek delo, u GameS radnjama u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu možete kupiti GTA V Premium izdanje za Playstation i Xbox, koje sadrži dodatne bonuse za Grand Theft Auto V online mod. Ili da poručite online po ceni od 3.999 dinara, kao standardno Grand Theft Auto 5 izdanje za PC.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS441248
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition sadrži remastere: Grand Theft...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.199,00 RSD
Ušteda 20%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
3.199 ,00 RSD
Korišćena
2.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4844
GTA V premium izdanje sadrži kompletno GTA 5 iskustvo, single player, pristup večito ev...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition sadrži remastere: Grand Theft...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO841
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition sadrži remastere: Grand Theft...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.199,00 RSD
Ušteda 20%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
3.199 ,00 RSD
Korišćena
2.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO539
GTA V premium izdanje sadrži kompletno GTA 5 iskustvo, single player, pristup večito ev...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

16.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Volite li dobre simulacije letenja? Evo par predloga.      
08.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Ponovno prelaženje klasičnih GTA igara sa modernijom grafikom i kontrolama zvuči super. Jedino čega se bojim je opet igrati ove naporne misije.
02.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Čini se da GTA 6 prolazi kroz gomilu problema, ako je prema navodima neimanovanog izvora.