Vesti/Najnovije
13.08.2021.

Tribes of Midgar od danas u prodaji

Ova igra uspeva da odbranu kule učini ubedljivijom nego što je to uobičajeno

Igru objavljuje Gearbox Publishing, a razvio je Norsfell Games.

Tribes of Midgard je top-down roguelike RPG za preživljavanje. U njemu preuzimate ulogu Einherjar, vikinga koji je umro i otišao u Valhallu. Ali, kada se neke zle sile podignu da unište Yggdrasil, stari nordijski bogovi vas šalju da zaštitite seme drveta života od armija čudovišta i divova.

OK... vikinzi su definitivno u modi. Realno, čini se da kao i u modnoj industriji, kada jedni drugima kradu nacrte i ideje, ista stvar pogađa i industriju video igara. Ili možda ipak ponestaje i ideja. Hajde da vidimo šta o glavnom protagonisti Einherjar-u i igri kažu veliki magovi gejminga.

 

KOTAKU

Svake noći talasi neprijatelja stižu da unište seme, a vi morate da zadržite napade i lovite ogromne, moćne divove koji imaju vrlo loše namere kada je u pitanju vaše seme. Koliko god to potencijalno zvučalo epski, većinu vašeg vremena u Tribes of Midgard provešćete u seči drva, skupljanju kamenja i „herojski“ ubijajući čopore vukova do smrti.  

Da li volite da trčite okolo rušeći drveće, vadite kamenje i obrađujete neprijatelje za resurse? Ne? Pa, šta kažeš na to da izgubiš sav svoj napredak kada umreš, a da nemaš šta da pokažeš? Nažalost, Tribes of Midgard pokušava da kombinuje zamke igara za preživljavanje sa lošom osnovom, ali na kraju hvata delove oba.

Moraćete da prikupite mnogo resursa za izgradnju svog malog sela, trgovaca koji tamo žive i opreme koja vam je potrebna za preživljavanje. Ali čak i kada imate dovoljno, izgradnja je uglavnom frustrirajuća. Izgradnja stvari je prevrtljiva, retko je korisna, a ponekad jednostavno ne funkcioniše. Često bih pokušao da napravim rampu da dođem do višeg dela karte, samo da bi ivica blokirala napredovanje mojih vikinga. Ali verovatno nećete ništa ni izgraditi jer su resursi toliko oskudni da vam nikada neće biti dovoljno. Možete igrati Midgard solo ili sa do devet drugih igrača. Sa sigurnišću tvrdim da Midgard nije stvoren za solo igranje. Tehnički je izvodljivo, ali nije baš zabavno.

Kako igra postaje sve teža, biće vam potrebne astronomske količine resursa da biste nastavili da napredujete. Količine retkih resursa koje su zahtevale nadogradnje mačeva i oklopa su me šokirale. Uzgoj ovih stvari oduzima mnogo vremena, a kao solo igrač to je gnjavaža. Svake noći morate da trčite nazad u svoje selo kako biste ga zaštitili od čudovišta, kako vam ne bi uništili seme i okončali igru.

Screenshot: Norsefell Games / Kotaku

 

GAME RANT

Tokom dana, Tribes of Midgard se igra slično klasičnim igrama Legend of Zelda, dajući igračima otvoreno polje za istraživanje sa neprijateljima i razbojničkim logorima razasutim po celom svetu. Igračima je data sloboda da lutaju i prikupljaju čvorišta resursa koji su neophodni za izgradnju baze igrača i garantovanje njihovog preživljavanja nakon prvih nekoliko noći. Ta sloboda istraživanja je dobrodošla, ali nasumično generisane mape Plemena Midgarda nisu sve tako različite.

Rukovanje igrom na različitim nadmorskim visinama ostavlja mnogo želja. Mnoge planine i brda u igri koriste višeslojni sistem, umesto glatkog povećanja. Moguće je skočiti gore ili niz ove neravne padine, ali to nije lak način zaobilaženja prepreka. Plemena Midgarda imaju način izgradnje rampi i mostova, ali je previše lako zaglaviti se u jednoj od pukotina. Osim istraživanja sveta, igrači će većinu svog vremena provoditi boreći se sa čudovištima. Borbeni sistem igre nije posebno složen, ali postoji lepota u njegovoj jednostavnosti. Standardni redovni neprijatelji će vam zabiberiti svet, obično u obliku goblina i vukova. Međutim, igra takođe uključuje veće, izazovnije neprijatelje za igrače. Većina velikih kampova će imati mini-šefove za igrače, što može uveliko povećati probleme ako igrači uđu nedovoljno pripremljeni.

Prave zvezde ovde su Jotuni koji će svakih nekoliko dana napadati svet. Jotuni su masivna elementarna stvorenja koja se mreste na popriličnoj udaljenosti od igračevog kampa, polako se približavajući njima, pakleno nameračenada izvade The World Tree. Jotuni predstavljaju veliku pretnju igraču ako se prepuste sami sebi, lako sušeći utvrđenja igrača ako uspeju da uću u kamp. Bitke sa njima su neke od najzanimljivijih u ovoj igri, mada se dešavaju prečesto, pa nekima vremenom mogu postati dosadnije.

 

Izvor Game Rant

 

IGN USA

Nove opcije stila igre nude neki podsticaj da ostanete u njoj. Početni ratnik je dobar sveobuhvatni igrač sa nadograđenim izmicanjem koje će vam omogućiti da izbegnete nevolje. Zaista mi se dopao Berserker, koji pravi više štete što duže ostaje u napadu. I kasnije možete otvoriti neke zaista dobre sinergije sa klasama podrške poput upravnika, koji može smanjiti troškove izrade i teleportovati se nazad u bazu sa smanjenim cooldown-om.  Trebao bih napomenuti i da postoji premija valuta koju možete kupiti pravim novcem, ali se koristi samo za kozmetičke proizvode, nema nasumičnih kutija za plen ili elemenata za kockanje, a sve možete otključati bez plaćanja osim ekskluzivne kozmetike Deluxe Edition.  

Presuda

Kada se igrate sa celim klanom, Tribes of Midgard je uzbudljiva, užurbana, kooperativna igra, i malo je neoprostivo ako želite da igrate sami . Ubijanje moćnog jotuna i trka protiv dolaska Ragnaroka čini obilje zabave sa nordijskim ukusom, ali čeznuo sam za šansom da istražim i stupim u interakciju sa njegovim svetom i sistemima sa manje stalnog održavanja i svojim tempom.

 

Izvor IGN

 

MMORPG

Dovršavanjem izazova za klasu otključava se jedna od dodatnih klasa (započinjete sa dve podrazumevane klase), poput pobede nad tri Jotnara da otključate Guardian ili aktiviranja svih svetišta za brzo putovanje u svetu za otključavanje Hunter.  

Achievement izazovi su zadaci koji se otključavaju kroz uobičajene aktivnosti igranja. Izazovi u ovoj grupi variraju u težini, od lakih zadataka poput izrade neobične stvari pa sve do dostizanja 100. dana u režimu preživljavanja. Nagrade su slične nagradama na nivou  Season Level, sa težinom u izazovu koji određuje vrednost nagrade.

Čak i ako možete prihvatiti Jotana, gobline, vukove i druga stvorenja kao prihvatljivu vikinšku loru, vizuelni prikazi ne čine ništa da vas uvuku u okruženje. Nije da je grafika loša, posebno mi se sviđa estetika, ali ručno nacrtan, srednji poligonski izgled ne čini ništa što bi prenelo oštar i lomljiv svijet Vikinga.  Svetsko uranjanje dodatno ometaju neke jaki animacije i greške. Često sam zatekao neprijatelje kako mi hodaju unazad, ostavljajući loš utisak o mesečevom hodu Majkla Džeksona. U drugim prilikama, stvorenja poput vukova bi skočila na mene odozgo, samo da bi sletela na moj lik i plutala iznad mene dok sam se kretao.

Za razliku od mnogih igara za preživljavanje, Tribe of Midgard održava sve brzim tempom. Mnoge igre za preživljavanje ne pokreću tajmer sve dok niste imali priliku da istražite relativno bezbedno područje oko početne pozicije i prikupite neke bitne stavke. U ovoj igri nemate ovaj grejs period. Od trenutka kada stignete u Midgard, uvek morate istraživati van svog sela, prikupljati resurse i otključavati opcije za brza putovanja ako želite da preživite više od nekoliko dana. Na neki način, Tribes of Midgard prepisuju formulu preživljavanja. Ne morate gubiti vreme sa previše korišćenom mehanikom prikupljanja hrane ili vode da biste preživeli. Ne postoje ograničenja u težini koja ograničavaju količinu resursa koje možete nositi. A u najvećoj evoluciji žanra preživljavanja, možete jednim sekirom poseći drvo ili otvoriti kamen. Ovi ustupci služe za povećanje brze prirode plemena Midgard.

Izvor MMORPG

U većini igara za preživljavanje postoji posebno pravilo, vaših prvih nekoliko dana je relativno sigurno dok se bavite svakodnevnim poslovima čupanja trave, bušenja drveća i branja kamenja kako biste napravili svoj prvi set primitivnih alata. Zatim, kako dani budu odmicali, sakupite dovoljno štapova i kamenja da učinite tri praseta ljubomornima, izgradite improvizovanu bazu i ozbiljno krenete da počnete da skupljate bolju opremu od svih zlikovaca koji nastanjuju svet.  

Ovakav pristup u ToM -u je recept za sigurnu smrt.

 

Čini se da se većina slaže oko toga da je ovo igra malo drugačija od ostalih i žanru. 

 

Games od danas u ponudi ima i Tribes of Midgar, i to kao Deluxe izdanje o kojem ste pročitali da ima i dodatne opcije, pa proverite da li je to prava igra za vas.

Igrica Tribes of Midgar se od petka 13.08. prodaje u svim GameS radnjama u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu po ceni od 4.499 dinara.

U slučaju da želite da unapred poručite neke igre, ili proverite šta se sve novo očekuje, pogledajte naš Preorder deo. Za sve preorder kupovine imate promo popust.

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41182
Ragnarok je blizu. Formiraj pleme sa do 10 igrača koji će braniti selo od nemilosrdne ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 60%
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499,00 RSD
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50090
Ragnarok je blizu. Formiraj pleme sa do 10 igrača koji će braniti selo od nemilosrdne ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Ušteda 50%
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999,00 RSD
1.499 ,00 RSD
Korišćena
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Asterix & Obelix XXL se vratio u Romstered verziji punoj rimljana! Pritisko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

13.
Aug.
2021.
Nintendo
Prethodnih godina tim PAW Patrol -a je sa par izdanja i avantura osvojio mnoga srca. 2021. godine taj isti tim će pokušati da nas iznenadi novom ...
12.
Aug.
2021.
Nintendo
Nintendo ne posustaje sa svojim najavama a danas smo mogli da odgledamo jako interesante najave nalsova koje nam obećavaju do sledeće godine.
30.
Jul.
2021.
Ova mama je gejmer
Najnoviji model SteelSeries slušalica je u radnjama a mi vam prenosimo recenziju koju je uradila Danica Manojlović na svom blogu Indijanka Danka. Uz r...