Vesti/Najnovije
20.08.2021.

King's Bounty 2

Unesite red u haos!

Tama se spušta na Nostriju. Zavere, sabotaže i nekromantija preplavlljuju zemlju. Ali možda je spasitelj - poslednja nada kraljevstva - već tu, da uzvrati i konačno uspostavi mir i red u Nostriji!

King's Bounty II je dugo očekivani nastavak legendarne franšize video igara King's Bounty, jednog od najpoznatijih predstavnika turn-based RPG-a. Proširujući ovo nasleđe sa potpuno novom epskom pričom, frakcijama, neprijateljima i novim karakteristikama biće vam zadovoljstvo da stvorite otvoren i zadivljujuć svet fantazije Antara. Sa neredima u kraljevstvima, okruzima koji traže nezavisnost, razbojnicima koji zatvaraju puteve, sve prekomorske zemlje su odbile kraljevu vlast nad njima, a ošamućena stvorenja čekaju neoprezne i nove slučajne heroje koji će se pojaviti kao poslednja nada.

Odlučni su u nameri da unesu red u haos. Igraćete kao jedan od njih, regrutovati, razvijati i komandovati vašom ličnom vojskom u nelinearnoj avanturi izdaje, žrtvovanja i preživljavanja. Borećete se za svoju budućnost, nadmudrivati neprijatelja u jedinstvenoj poteznoj borbi, donositi teške odluke i doživljavati intenzitet jedne od klasičnih saga na uzbudljiv i nov način.

Najava ove igre i neki detalji su pomalo šokirali stare igrače.  Komprimovana, crtana fantazija prethodnih igara raznesena je do realnih razmera. Sada možete skočiti sa konja i krenuti peške  između njegovih tradicionalnih borbi. Sve u svemu, rezultat je jedna čudna igra, jedinstveno smeštena na granici između žanrova RPG i strategije. Svi koji su bili u mogućnosti da testiraju igru tvrde da je interesantna, ali da im fale poznati fantastični elementi. 

Priča je pomalo poznata. Pomalo nekima i dosadna, ali počinje tako što je vaš lik pušten iz zatvora da obavi posao za princa, a to je dobar razlog da započnete avanturu. Možete izabrati jednu od tri opcije, ratnik, mag ili paladin, iako svoje trupe podržavate samo sa strane u seriji King's Bounty, bacajući čini podrške ili magične projektile na bojno polje. Ali, dok se oni bore, vaša uloga je, kao i u prethodnim igrama, da lutate po celom svetu, rešavajući nevolje i prikupljajući resurse i dodatne jedinice za svoju malu vojsku. To je prekrasno prikazano okruženje, posebno nakon što pobegnete iz zimskog tutorijalnog područja i nađete se u raznovrsnijim bitnim zemljama, koje se osjećaju ogromnim i nelinearnim, ali bez dostizanja zastrašujućih razmera otvorenog sveta.

Svet King's Bounty 2 daleko statičniji nego u nečemu poput The Witcher 3. Prelep je, ali inertno: ne postoji ciklus dan-noć, dok su neprijatelji ograničeni na susrete, bilo započetih tokom cut scena ili razbacanih po svetu, gde su zabavno ograđeni iza velikih užarenih barijera. Ako pređete prag, nećete pokrenuti borbu, mada se uvek možete povući ako se ne osećate spremni da uđete u njih.

U Kraljevskim zemljama ćete većinu svog vremena provesti prikupljajući sporedne stvari, koje su izgleda skoro svuda gde se okrenete. Iako je sam broj impresivan, kvalitet samih zadataka bi mogao biti bolji.  Mogu da budu čudno surovi i detaljni, kao da je neko vodio beleške iz "The Witcher 3", zanemarujući pri tome da priče prože sa humorom ili im da neku emocionalnu dubinu. Sporedni događaji omogu da vas odvedu u neke zanimljive i atraktivne delove sveta, od glinene jame i radionice u kojoj se prave golumi, do jezivog, napuštenog sela smeštenog u senci brda.

U poređenju sa modernim RPG -ovima u otvorenom svetu, za koje živi svet koji diše  je od najvećeg značaja, ovde će možda igra malo istrpeti kritiku. Međutim, ako pristupite iz drugog ugla, kao ambicioznoj preradi osnovnog King's Bounty koncepta, stvari mnogo bolje izgledaju. Neprijatelji koji ljubazno čekaju iza svojih užarenih barijera? To je zajednička funkcija za igre sa strateškim mapama i programeri u 1C Entertainment je koriste u utemeljenijim okruženjima. Nema vremenskog pritiska za druženje sa lošim ljudima, niti postoji rizik od iznenadnog napada dok spokojno lutate ovim svetom fantazije. Ali apsolutno najbolji deo užarenih barijera je to što će banditi ili kosturi, medvedi ili elementarna stvorenja istrčati i mahati oružjem dok se približavate granici, poput nasilnika na igralištu u filmovima. Kada odlučite da se upustite u borbu, biće vam rečeno tačno koje neprijatelje možete očekivati i koliko su jaki u odnosu na vašu trenutnu partiju. U King's Bounty unajmljujete bezimene vojnike da obavljaju vaš prljavi posao, uključujući mačevaoce i strelce, zveri kao što su vukovi i medvedi, pa čak i kosture i duhove onih koji nisu mrtvi. Oni su tamo, dok lutate po svetu i iskaču povremeno da se poslušno bore u vaše ime.

Dok su se prethodne bitke za Bounty vodile na sitnim šesterokutnim mrežama, ovdje su te mreže proširene i ukrašene različitim nivoima nadmorske visine i raznim preprekama koje blokiraju vidljivost. Vi postavljate svoje jedinice, a zatim se smenjujete sa neprijateljem kako biste srušili zdravlje, dok se vaš junak povremeno uključuje moćnom čarolijom. Igra vas dobro informiše o mogućim ishodima vaših postupaka, pa pokušajte da svoje gubitke svedete na najmanju moguću meru.  Ako svi vaši borci jedinice poginu, ili se recimo, sva vaša četiri golema okrenu u malč, onda ćete ih zauvek izgubiti i moraćete da zamenite jedinice iz svoje rezerve, ili ćete biti u potrazi za regrutom.

Već sada imamo obećanje da će se igra unaprediti za D1, i nadamo se da će se to primeniti na borbu, pošto su se poteškoće naglo povećale nakon ulaska u Crown Lands.

 

Igra je u prodaji od 24.08. 2021 pa proverite sva unapređenja i promene. Ili poručite po akcijskoj ceni kao pre order.

 

Igrica King's Bounty 2 potražite u svim GameS radnjama u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu po ceni od 6.499 dinara za PC i 7.499 dinara za ostale platforme.

U slučaju da želite da unapred poručite neke igre, ili proverite šta se sve novo očekuje, pogledajte naš Preorder deo. Za sve preorder kupovine imate promo popust.

Games for all - imamo sve u svojoj ponudi. Na vama je da odaberete!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Legenda se vraća! King’s Bounty 2 je dugoočekivani nastavak legendarne igre King...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD

Slični članci

19.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
EA je rešio da posluša igrače i ponudi neka unapređenja. Hoće li to biti dovolljno?
18.
Aug.
2021.
Playstation
Vlasnici PlayStation-a koji su unapred naručili Ghost of Tsushima Director's Cut već nedelju dana mogu unapred učitati igru na svoje konzole, ali nadogra...
17.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Amplitude Studios se deceniju pripremao da stigne Civilizaciju i čini se da je bilo vredno i truda i čekanja!