Vesti/Najnovije
30.12.2022.

Najbolje igre za MAME

Svaka mama je gejmer u duši

Prvobitno objavljen tekst 27.08.2021

 

 

Video igre su postale deo svakodnevnog života. Već smo pisali o tome da im se možete pridružiti i pokušati da ih iskoristite na najbolji mogući način. Zabrane neće pomoći pa vam predlažemo da i sami uživate.

Pandemija je donela dosta novog i morali smo da se prilagođavamo. Gejming je postao prihvatljiviji a mnogi klinci su uspeli da nagovore mame da im se pridruže u igranju. Ukoliko niste neka specifična mama koja igra Counter, ili baka koja igra Skyrim, predlažemo vam da se prvo upoznate sa Nintendo konzolom. To je definitivno idealna konzola za celu porodicu sa unapređenim kontrolama za roditelje. Vi ste ti koji držite konce u rukama ali i ključeve zabave.

PC, PS4, PS5, XBOX ili Nintendo... nebitno je jer svaka platforma ima igre koje su idealne za posao mame. Ponekada se treba i opustiti.

Savet onima koji planiraju da nagovaraju mame da zajedno odigraju neku igru

  • Mamama je uvek bitno vreme i novac.
  • Kada vam kaže da je neka igra skupa, podsetite je koliko košta neko jelo, dodatak za kuhinju ili sitnica bez koje definitivno možete. Uostalom, postoje i jeftine ali i besplatne igre. Možda možete da joj i sami pomognete da preuzme neku besplatnu igru. 
  • Kada zaigra, dajte joj vremena i pustite je da vas sama pita za objašnjenje, pomoć ili komentar.

Evo spiska igara koje predlažemo da odigrate.

Monument Valley 1 & 2

Ova igra je godinama popularna sa razlogom. Ona je lepa, ima muziku iz snova i taman toliko zapleta koliko je potrebno da zadrži znatiželju novog igrača. Budući da su zagonetke izazovne, ali rešive sa jednostavnim kontrolama na dodir, to je odličan izbor za početnike. I za one koji vole zagonetke.

 

 

Regency Love

Mame vole da se ponekada opuste. Dobra knjiga, dobar film i neka ljubavna limunada. Ponudite jos sve to u jednoj igri koja je idealna za sve ljubitelje Jane Ostin.

Regency Love je interaktivna roman igra koju su tri mlade Australijanke napravile kao strastveni projekat pre nekoliko godina. Igra odjekuje mnogim temama i elementima klasičnih romana Ostinove. Mlada žena nizeg statusa čiji su glavni ciljevi u životu da postane uspešna žena uz sviranje klavira, veza, jahanja... Dobra udaja se podrazumeva. Igrači se kreću sa svojim likom sa puno slobode. Oni mogu da biraju odgovore u razgovorima, odlučuju o njenom društvenom kalendaru i rasporedu slobodnog vremena. Mehanika je izuzetno laka za razumevanje, a sa više putanja udvarača i izborom razgovora, vrlo lako se može ponoviti. Igra takođe ima proširenje koje se svakako isplati. Indie igra koju treba zaigrati.

Za mame, ovo je nešto što je poznato i sa čime su se na neki način susreli, poznaju kulturno obeležje i to sve olakšava. 

 

 

Stardew Valley

Za sve koji ne poznaju duhovnog naslednika Harvest Moon, moramo da napomenemo da je to u suštini simulator farme u malom gradu. Tu možete imati psa, uzgajati razne useve, nadograditi svoju kuću i sprijateljiti se sa stanovnicima.  Nezavisne mame će ceniti to što su stanovnici smešni i jedinstvene, ali se drže na distanci i ne smetaju. Budući da u dolini Stardew ništa nije hitno, mame mogu da odvoje vreme za učenje mehanike igre i interakciju sa likovima koji im se sviđaju. To je igra koja se ponavlja, ali ima razumevanja i radosti u rutini, posebno za mame koje tek počinju da se igraju.  Mame imaju razne prioritete i čudne načine razmišljanja pa se nemojte čuditi ako će im biti potrebno dosta vremena da sa nekim porazgovaraju i prestanu da samo brinu o kokoskama.

 

 

Overcooked! 1 & 2

Ok, priznajemo da je u pitanju sreteotip, ali mame se najbolje snalaze u kuhinji. I ovo je idealna igra da mame upoznate sa čarima konzole i kontrolera (uz vašu malu pomoć). Overcooked! je igra koja je idealna za sedenje i zabavu u kući. I original i njegov nastavak su puni  topline i dobrog humora. Igrači zajedno sarađuju u pripremanju i posluživanju obroka u restoranskom okruženju, pri čemu svaki nivo pruža razne otkačene elemente. Mame će takođe razumeti kako kuvanje funkcioniše, za razliku od nekih igara na ovoj listi zbog kojih će vas možda pitati za savet ili sugestije. Budući da ima mnogo kuhinjskih dužnosti i uloga, lako je reći mami: Nisi sve završila i ovo si samo isekla, a kada nauči mehaniku, zna svoju dužnost i može je ispuniti kako bi pomogla timu da pobedi. Odlično je se može reprodukovati i odlično je odigrati nekoliko nivoa, uzeti pauzu za grickalice i vratiti se u virtuelnu kuhinju.

Overcooked! 2 možete igrati i online, ali logistika upoznavanja roditelja sa tim je često dovoljno frustrirajuća da vam pokvari raspoloženje, pa budite oprezni da li da to bude vaš prvi izbor.

 

 

80 Days

Ovo je idealna igra za mame koje vole putovanja, ili da bar maštaju o njima.

Igru su napravili ljudi iz firme Inkle, koji su već poznati po konceptu podizanja interaktivnih novela na novi nivo. Igra se pojavila 2014. godine ali i dalje ima svoje pristalice i stiče nove. I jako je zabavna!

To je vizuelno prelepo i uzbudljivo prepričavanje klasične knjige Put oko sveta za osamdeset dana. Kao prikladno imenovan izvršni asistent/batler Passepartout, upravljate planom putovanja, otkrivate međunarodne intrige, razgovarate sa svesnim robotima (postoji laka vibracija iz steampunka) i razmenjujete sitnice za bolji prolaz. Jedino što treba napomenuti je da postoji sat koji otkucava i koji stvara napetost jer morate brzo da donosite odluke o tome kako najbolje provesti vreme i/ili izabrati sledeći korak putovanja. Iako je osmišljena da učini da se sveobuhvatni zaplet učini hitnijim, to može izazvati stres kod nekih mama.

 

 

Just dance

Ova igra nema granice i jedino je bitno da mama voli muziku. Osećaj za ritam je nebitan. Svake godine izlaze novi hitovi i nove koreografije a Ubisoft često pravi i iznenađenja sa besplatnim igranje, novim pesmama i bonusima. Umesto kontrolera koristite mobilni telefon. Zagarantovana zabava za celu porodicu!

 

 

Life is strange

 

Kada odlučujete o maminoj prvoj igri, dobro razmislite o pojmovima u igrama koje delite sa njom. Ovaj predlog je dobar jer je interaktivna priča sa odličnom muzikom i prelepom umetnošću i funkcijom premotavanja i nema borbe. Ono što vam možda neće pasti na pamet da je mama.. mama. Može biti pod stresom i zabrinuta zbog mladih žena u opasnosti. Može projektovati sve strahove za svojom decom na Max i Chloe. Ipak, igra će ih svakako uvuću u priču i pokazati da deca ne igraju samo ubijanja.

 

 

Ring Fit

Ovo je više gadget koji idealno ide sa mnogim igrama. Vežba, smeh i zatezanje mišića... Idealno kada mama nema dovoljno vremena da ide u teretanu ili da se šeta.

 

 

 

 

Imate li vi neki predlog?

 

 

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50250
Novi nastavak najpopularnije plesne igre na svetu Nove pesme, nove koreografije, nove poz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi nastavak najpopularnije plesne igre na svetu Nove pesme, nove koreografije, nove poz...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako vam se možda ne čine kao način da provedete vreme sa svojom porodicom, sada je na raspolaganju obilje video igara koje će se svideti celom vašem ...
18.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Grand Theft Auto 5 ima jednu od najboljih priča u serijalu i neke od najzabavnijih misija koje je Rockstar napravio za svoju hit franšizu.