Blog
20.12.2023.
Autor: Bojan Jovanović

Najbolje društvene igre za dva igrača u 2023. godini

Igranje jedan na jedan nije privilegija samo u video igrama

Mind Bug

Uzrast: 8+

Trajanje igre: 15-25 minuta

Mind Bug je društvena igra za dva igrača zbog koje ćete morati dobro da se razmislite, skoro pa da čitate protivnikove misli. Ali, ništa manje nismo ni očekivali od kreatora igre Magic: The Gathering.

A pravila nikad jednostavnija. Podelite svakome po deset karata i to vam je špil za celu partiju. U ruci držite uvek pet karata i cilj je, očigledno, da protivniku spustite životne bodove na nulu. Sve karte su urnebesna stvorenja - tigar veverica, slonoktopod, nosorog kornjača i slično. Mnoga imaju specijalne sposobnosti bilo kad se odigraju, ili ako se desi nešto specifično tokom duela.

Pritom možete odigrati bilo koje stvorenje iz ruke na svom potezu. Ne postoji ništa što vas sprečava da na prvom potezu ubacite moćnog Žirafodila i da vaš protivnik mora da odgovori sa jednako moćnom ili jačom kartom. I onda je dovoljno da vaše karte prođu protivnikovu odbranu tri puta.

Međutim, nije to baš tako lako uraditi, jer naslovne Mind Bug karte omogućavaju da ukradete tek odigrano stvorenje. Imate ih samo po dve, pa je ceo izazov odlučiti kada je pravo vreme da iskoristite ovog keca iz rukava. Uz gotovo beskonačno kombinacija karata i kutijom koje staje u džep, Mind Bug je fantastična igra u dvoje i saputnik na godišnjem odmoru.

Nadmudri protivnika igrajući Mind Bug i ne zaboravi da pokupiš i Mind Bug podlogu za igru.

 

Hive

Uzrast: 9+

Trajanje igre: 20 minuta

Svi znamo za šah, legendarnu igru za dvoje koja postoji hiljadama godina. I dosadio nam je. Hive društvena igra je zato tu da ponudi nešto novo i interesantnije, a i neće vam uopšte biti potrebna tabla za igru.

Zapravo, Hive možete igrati na bilo kojoj ravnoj površini - na klupi u parku, na plaži, na stočiću dok ste u avionu… I još imate torbicu da sve to lepo spakujete. Jesmo rekli da je igra vodootporna i da su na svim pločicama crteži bubica? Sad jesmo.

Isto kao u šahu, morate sačuvati glavnu figuru, u ovom slučaju pčelu kraljicu od protivnika koji želi da joj blokira kretanje. Svaka šestougaona pločica se postavlja ivicom nekoj od onih koje su već na stolu, tako da je i postavka igre svaki put drugačija.

Sve figure imaju i specifične načine na koje se kreću. Neke preskaču čitave redove, neke idu polje po polje, neke mogu čak i da se zaustave na drugima i tako ih blokiraju. Različitih figura nema puno, tako da se Hive uči brže od šaha, a u aktuelnom izdanju dolaze i dodatne bubice koje valja ubaciti u igru kada savladate sva pravila i postanete “Hajvovski velemajstor”.

Promrdaj vijuge uz Hive.

 

Hronike Zločina

Uzrast: 14+

Trajanje igre: 60-90 minuta

Ukoliko ste ljubitelj romana Agate Kristi, Šerloka Holmsa, ili detektivskih serija poput Smrt u raju, društvena igra Hronike Zločina bi obavezno morala da se nađe u vašoj kolekciji.

Pred vama je pet scenarija rastuće težine (i jedan uvodni da naučite pravila), a na tablu sa dokazima ćete ređati osobe, predmete i lokacije koje su na neki način povezane sa trenutnim slučajem. Ovo je delimično i video igra, jer ćete morati da koristite svoj telefon ili tablet kako biste skenirali kodove sa karata i time pokretali razgovore ili putovali između različitih lokaliteta. Igra ima i VR mod kada možete direktno da pregledate mesta zločina dok saigračima objašnjavate koje predmete da nađu u špilu i zakače na tablu.

Sjajna stvar je što su igra i svi osnovni slučajevi dostupni na srpskom jeziku, a postoji i nastavak Hronike Zločina 1400 koji vas vodi kroz istoriju. Pored toga, možete u samoj aplikaciji dokupiti još slučajeva ili čak napraviti svoje i praktično se beskonačno zabaviti igrajući se detektiva u udobnosti svog doma.

Hronike Zločina pritom nije isključivo društvena igra za dvoje, jer se može igrati i solo, ali i u četiri igrača. Ipak, nama je najbolja za igru u dva igrača, kada ćete stvarno imati osećaj da zajedno gledate svoju omiljenu detektivsku seriju i pokušavate da otkrijete da li je batler ponovo bio krivac.

Postani detektiv uz Hronike Zločina, dostupne u GameS prodavnici.

Eto, ovo su za nas najbolje društvene igre za dva igrača. Koje igre obično vi izaberete da igrate sa najboljim prijateljem ili lepšom polovinom?

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
26.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Vanzemaljci i bića iz svemira su oduvek bila "vruća tema" za video igre.
25.
Apr.
2024.
Focus on
Nakon 13 godina ćemo zaigrati novi naslov TopSpin 2K25 a dosta je tu pitanja o novitetima i promenama.