Društvena igra Patchwork

Društvena igra Patchwork

Šifra artikla: BG265
Barkod: 3558380095880
  • Proizvođač: Lookout Games
  • Tip igre: Stona
  • Broj igrača: 2
  • Vreme trajanja partije: 15-30 minuta
  • Uzrast: 8+ godina
  • Igra je na srpskom jeziku

 

  • Nova
    2.999 ,00 RSD
0,00 RSD
2.999,00 RSD
2.999,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Sačuvajte u listi želja
REZERVIŠI U RADNJI

Društvena igra Patchwork suprotstavlja dva igrača u neobičnom takmičenju - ko će pre isteka vremena napraviti veći ćilim od nasumičnih delova koje usput pronađe. Pravila jesu jednostavna, ali traže koncentraciju, a igra je osvojila preko 15 nagrada i nominacija na najvećim takmičenjima za dizajn stonih igara.
Svaki igrač dobija po jednu tablu 9x9, na kojoj treba da sastavi svoj ćilim. Delovi za ćilim se ređaj u krug na stolu, nasumičnim redosledom, i postavlja se marker na polaznu tačku. Svaki igrač počinje sa pet dugmića - oni predstavljaju valutu kojom se kupuju delovi za ćilim.
Kada na tebe dođe red da igraš, možeš ili da kupiš jedan od tri delića koji se nalaze najbliže markeru (u smeru kazaljki na satu), ili da preskočiš potez. Kupovina se obavlja tako što potrošiš onaj broj dugmića koji je naznačen na komadu. Potom pomeraš marker na njegovu lokaciju, a svoj novi delić uglavljuješ pored nekog od postojećih. Istovremeno, na meraču vremena pomeraš svoj token za onoliko mesta koliko je naznačeno na komadu.
Ukoliko se ovaj token nalazi iza tokena drugog igrača, ili na njemu, igraš još jednom. Dakle, igrači se ne smenjuju posle svakog poteza - ne nužno; uvek je na redu onaj koji "kasni". Kada preskačeš potez, pomeraš svoj vremenski token tik ispred protivničkog, i uzimaš iz banke onoliko dugmića koliko si polja napredovao.
U suštini, cela partija se svodi na vešto balansiranje između zarađivanja novca i trošenja, u pokušajima da popuniš što veći deo svoje 9x9 table. Kada oba vremenska tokena stignu do kraja puta, računa se učinak - ovo se radi tako što se saberu svi dugmići u posedstvu igrača, a od njih se oduzme broj praznih polja na njegovom ćilimu.
Patchwork društvena igra je odlična razbibriga za dva igrača, kreativna kompetitivna stona igra koja će te naterati da dobro razmisliš pre svakog poteza. Pobedio ili izgubio, na kraju ćeš kao nagradu svakako imati interesantan ćilim satkan od desetina rasparenih delova.

Vrsta proizvoda: Board Game
Proizvođač: Asmodee
Tip proizvoda: Društvena igra
Količina: 1 kom.
Uvoznik: Coolplay d.o.o.
Adresa: Dr Nika Miljanića 18 , Beograd
Zemlja proizvodnje: Kina

Specifikacija

Karakteristika Vrednost
Kategorija Društvene igre
Vrsta Nova
Broj igrača 2 igrača
Ekspanzija Ne
Igre na Srpskom jeziku
Proizvođač Asmodee
Tip društvene igre Porodična
Uzrast 8+
Vreme trajanje igre do 30 min

Slični proizvodi

Društvena igra Patchwork
Društvene igre
Društvena igra Patchwork
Nova:
2.999 ,00 RSD