Blog
01.04.2024.
Autor: Stefan Starović - dugogodišnji autor u magazinu PLAY i ljubitelj video igara i hardvera

Igre za PS4 koje se i dalje prodaju bolje od igara za PS5 u 2024. godini

Najbolje PlayStation 4 igre i dalje vredi igrati, čak i ako ste vlasnik PlayStation petice. S obzirom da još uvek možemo da uživamo u igrama iz PS4 biblioteke i na PS5 konzoli, pristup PS4 igrama je još lakši nego ranije. Od uzbudljivih avantura, prelepih vizuala i priča koje će nam dugo ostati u sećanju, PS4 igre imaju još dosta toga da ponude i u 2024. godini.

Ne bi trebala ni da vas odvrati činjenica da je PS4 konzola prošle generacije. PlayStation 4 još uvek koriste milioni gejmera, i može vam pružiti obilje interesantnih i zabavnih iskustava. Baš zbog toga se neke igre za PS4 i dalje bolje prodaju od igara za nove konzole i ove godine. Bilo da je reč o novoj avanturi popularnog PlayStation heroja ili nešto sasvim novo, sve možete naći na PS4 konzoli, a ovo su neke od igara koje su i danas popularne među PS4 korisnicima.

 

The Witcher 3: Wild Hunt

Dugo godina se nije pojavila igra koja je na PS4 izgledala bolje od The Witcher 3: Wild Hunt-a. The Witcher serijal postoji već decenijama, ali izlazak igre The Witcher 3 tokom PS4 ere je posebno popularizovao Geralt-a i univerzum u kojem on živi. The Witcher 3 je ogromna igra, i jedan od retkih otvorenih svetova u kojem nijedan zadatak ili sporedna misija se ne čine suvišnim. Zbog toga je ovo i dalje jedna od PS4 igara koja se odlično prodaje u 2024. godini.

Geralt-ova priča će vas voditi kroz fascinatan svet fantazije u kojem ćemo upoznati veliki broj jedinstvenih karaktera koje ne možete pronaći u drugim igrama iz ovog žanra. Ovo je igra prepuna nezaboravnih trenutaka, i sve ćete ih iskusiti kroz jednog od najomiljenijih protagonista iz sveta video igara. The Witcher 3: Wild Hunt je do danas prodao preko 10 miliona kopija za PS4 konzolu.

Bloodborne

Mnogi ljubitelji souls-like igara godinama čekaju ovu igru na novim konzolama i PC-u, ali za sada Bloodborne je samo dostupan kao PlayStation 4 igra. FromSoftware-ova akciona igra vas vodi da istražite, i preživite, gotički svet Yharnam-a kao karakter sa vrlo jednostavnim imenom, the Hunter. Bloodborne ima dosta sličnosti sa drugim igrama od FromSoftware-a, zato i danas ljubitelji ovog žanra ne žele da propuste ovu PS4 ekskluzivu, a souls-like fanatici veoma optimistično čekaju da port ove igre izađe i za njihove platforme.

Sony već nekoliko godina izbacuje jednu po jednu PlayStation ekskluzivu za PC, a igrači dočekuju svaku novu najavu nadajući se da se radi o Bloodborne-u. Za razliku od Dark Souls igara, borba u Bloodborne-u je brza i fleksibilnija, a vizuelni dizajn, muzika i izgradnja ovog sveta su posebni i nezaboravni. Bloodborne je noćna mora koju morate da barem jednom doživite.

 

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 je imao najuspešniju prvu nedelju u istoriji industrije zabave zaradivši preko 725 miliona dolara za samo tri dana, a 17 miliona kopija ove igre je isporučeno u toku prve dve nedelje. Onda je jasno zašto je Red Dead Redemption 2 i dalje jedna od najprodavanijih igara na PS4, i generalno. Broj kupljenih primeraka ove igre se svake godine povećava za po nekoliko miliona od 2018., tako da novi igrači još uvek dolaze u New Hanover, Ambarino, Lemoyne, New Austin i West Elizabeth. Nazvati radnju u Red Dead Redmption 2 pričom bilo bi nekako neadekvatno.

Ovo je parče života Arthur Morgan-a. Svet starog Zapada polako bledi, a Morgan i njegova Van der Lind grupa moraju da se naviknu na sve promene, dok se hvataju u koštac sa demonima iz prošlosti, i snose odgovornost za ranija razbojnička dela. Nivo interakcije u ovoj igri je ono što je najbolje prodaje, a nije se štedelo ni u jednom delu produkcije sa odličnom muzikom, grafičkom vernošću, scenariom, i svim ostalim ‘’sitnicama’’ koje ovu igru i dalje čine remek delom i u 2024.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4680
Od kreatora Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption - Red Dead Redemption 2 je epska p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
2.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4118
PS4 The Witcher 3 - The Wild Hunt
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4108
PS4 Bloodborne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD

Slični članci

14.
Feb.
2024.
Playstation
Koje Playstation 4 igre su se najbolje pokazale u 2023. godini? Prodaja tih igara je samo jedan pokazatelj a ovaj tekst govori o ostalim razlozima zbog kojih st...
21.
May.
2023.
Playstation
Da li ste znali da možete dobro da se zabavite čak iako nemate PS5 već i dalje uživate u svojoj PS4 konzoli?
15.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
OK, znamo da podnaslov izgleda kao da smo ga preuzeli sa nekog drugog portala, ali jednostavno smo morali!